De Tijd en L’Echo sterke groeiers in krantenland

13:01 De zakenkranten De Tijd en L’Echo hebben er qua verkoop een sterk 2023 op zitten. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het CIM (Centrum voor Informatie over de Media). 

Meer krantenkoppen in België

Hilde Vautmans reageert op aantijgingen in Knack-artikel: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen”

Een uitgebreid artikel in Knack verwijt Europarlementslid en lijsttrekker Hilde Vautmans (Open Vld) toxisch leiderschap en het foutief aanwenden van Europese middelen. “Ik kan alle aantijgingen tegenspreken met documenten”, reageert de Truiense politica. En over dat toxisch leiderschap: “Het ging er soms hard aan toe, maar ik heb iedereen rechtvaardig proberen te behandelen.”

Lees meer »

Struikelstenen worden vaste waarde op V-dag in Oostende: Pakkende getuigenissen bij onthulling

De onthulling van struikelstenen voor slachtoffers van het naziregime wordt voortaan een vast onderdeel op de dag waarop het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt herdacht. Op 6 plaatsen in Oostende werden 7 stenen onthuld en dat zorgde telkens voor pakkende getuigenissen.
The post Struikelstenen worden vaste waarde op V-dag in Oostende: Pakkende getuigenissen bij onthulling appeared first on

Lees meer »

Onze reporter op ‘concert van de eeuw’ in Parijs, samen met Vlaamse Swifties: “Wel slikken als er 1.600 euro van je bankrekening gaat”

Taylor Swift is zowat de grootste popster van de planeet en dat heeft onze reporter Esther De Leebeeck geweten. Als fan – ‘Swiftie’ in het jargon – was ze dan ook extatisch om de Europese aftrap van haar ‘Eras Tour’ mee te maken in Parijs gisteravond. En met haar vele andere Vlaamse Swifties. “Al jaren heb ik een Taylor Swift-spaarrekening”,

Lees meer »

Provinciaal centrum ’t Venster in Emelgem viert zestigste verjaardag directrice Hilde

Groot feest dinsdag in provinciaal centrum ’t Venster in Emelgem. Daar vierden de bewoners en personeelsleden de zestigste verjaardag van directrice Hilde Vierstraete. Zij trakteerde met een dessertbuffet, maar werd op haar beurt op enkele verrassingen getrakteerd.
The post Provinciaal centrum ’t Venster in Emelgem viert zestigste verjaardag directrice Hilde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Verdienstelijke personen op cultuurvlak gehuldigd in Zwevegem: “Cultuurhelden niet vergeten”

In Zwevegem zijn liefst 55 erkende culturele verenigingen actief die een ruim en divers aanbod voorzien. Jaarlijks zet de gemeente de personen in de bloemetjes die zich het afgelopen jaar op een of ander vlak cultureel verdienstelijk hebben gemaakt of die een lange staat van verdienste in het verenigingsleven kunnen voorleggen.
The post Verdienstelijke personen op cultuurvlak gehuldigd in

Lees meer »

Dwergvinvis spoelt aan in Oostende: “Kan nog niet lang overleden zijn”

In Oostende is maandagmorgen kort na 9 uur een een dwergvinvis aangespoeld. Het dier kan nog niet lang overleden zijn. Hoofdredder Jonathan Devos zag het dier kort daarvoor drijven. “Kort voor 9 uur zag ik een vermoedelijke dwergvinvis drijven”, zegt de hoofdredder. “Of het dier toen al overleden was is niet duidelijk. Kort daarna spoelde het aan en pas dan

Lees meer »

Reconstructie. Hoe BBC-podcast grootste mensensmokkelaar van Europa kliste: “Scorpion” kreeg 10 jaar cel en boete van 1 miljoen in ons land

Hij kreeg in ons land een celstraf van 10 jaar en een boete van net geen miljoen euro. Barzan M. (36) is al enkele jaren de meeste gezochte smokkelaar van Europa. Maar hij wist telkens de dans te ontspringen. Tot een BBC-reporter hem kon traceren in zijn thuisland Irak én zelfs een interview met hem had. “Ik heb misschien wel

Lees meer »

Meer dan 200 doden bij overstromingen in Afghanistan

In de Afghaanse provincie Baghlan alleen al zijn meer dan 200 doden gevallen door overstromingen op vrijdag, waarbij 2.000 woningen zijn verwoest. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. De plotse overstromingen waren het gevolgd van de hevige regenval van vrijdag.

Lees meer »

Jacques Vermeulen exposeert

Van donderdag 16 tot zondag 19 mei organiseert kunstfotograaf Jacques Vermeulen (56) zijn eerste solotentoonstelling in Antwerpen. In zijn werk laat hij zich vaak inspireren door de zee en daarmee viel hij al meermaals in de prijzen.
The post Jacques Vermeulen exposeert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Het familiaal DNA van onze West-Vlaamse economie: “Familiebedrijven denken op lange termijn”

Familiebedrijven zijn in de West-Vlaamse economie alomtegenwoordig, van eenmanszaken tot internationaal vertakte ondernemingen en alles daar tussenin. “Families denken op de lange termijn om aan de volgende generatie een gezonde onderneming door te geven. Daarom is het dikwijls boeiend om er te werken”, zegt adviseur familiebedrijven Tine Degryse van Voka West-Vlaanderen.
The post Het familiaal DNA van onze West-Vlaamse

Lees meer »