Zoon van vermiste Annie De Poortere spreekt voor het eerst: “‘Dag meneer, ga even zitten. We moeten iets meedelen’, zo belde de politie mij vannacht wakker”

“Ga even zitten. We hebben uw mama gevonden.” Met dat telefoontje kreeg een stomverbaasde Jo Defever (56), de zoon van de vermiste Annie De Poortere, zaterdagnacht te horen dat er resten van haar lichaam in de tuin van hun buurman in Sint-Martens-Latem zijn teruggevonden. Dertig jaar na haar verdwijning. Hier spreekt zoon Jo voor het eerst: “Plots moeten we rekening houden met moord.” 

Meer krantenkoppen in België

Vlamingen werken vaker ’s avonds, op zondag en in ploegen

Werkenden in Vlaanderen zijn de voorbije jaren vaker avondwerk, nachtwerk en ploegenarbeid gaan verrichten, en kunnen ook vaker van thuis werken. Alleen zaterdagwerk is lichtjes afgenomen. Dat blijkt uit cijfers over “flexibele arbeidsvormen” op de website van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Deskundige moet onderzoeken of man gehoorschade opliep na gevecht in Nieuwpoort

De strafrechter in Veurne heeft een deskundige aangesteld in de zaak van een 22-jarige man die twee ‘vrienden’ in elkaar sloeg in een hotelkamer in Nieuwpoort. Een van de slachtoffers stelt dat hij door de klappen gehoorschade heeft en dat moet de dokter nu onderzoeken.
The post Deskundige moet onderzoeken of man gehoorschade opliep na gevecht in Nieuwpoort appeared

Lees meer »

KIJK. Laatste restanten van ingestorte brug in Baltimore tot ontploffing gebracht: “Op koers om kanaal tegen eind mei te heropenen”

Amerikaanse reddingswerkers hebben de laatste overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De 2,6 kilometer lange verkeersbrug stortte op 26 maart vrijwel volledig in nadat een stuurloos containerschip tegen een pijler was gevaren. Daarna blokkeerden enorme brokstukken de toegang tot de drukke haven van Baltimore. Het slopen van de laatste brugonderdelen is een cruciale

Lees meer »

Bert en Michiel organiseren allerlaatste fuif ooit in zaal ISO: “Iedere Izegemnaar ging hier al uit de bol”

Er is geen Izegemnaar ouder dan dertig die nog nooit de benen heeft losgegooid tijdens een fuif in het ruim vijftigjarig bestaan van zaal ISO. Nu ze deze zomer definitief onder de sloophamer verdwijnt, willen Bert Deplae (41) en Michiel Delheye (28) nog een allerlaatste fuif organiseren, als knipoog naar de tijd dat die er hoogtij vierden.
The post

Lees meer »

LIVEBLOG GRANADA-REAL MADRID (za, 18u30). Ancelotti: “Courtois in doel” – Surfers MARCA kiezen voor Lunin als keeper op Wembley

Real Madrid gaat zaterdagavond op bezoek bij Granada, nadat het vorig weekend de titel in La Liga pakte. Thibaut Courtois mocht toen na zijn lange revalidatie ook voor het eerst in doel staan en krijgt in Granada zijn tweede basisplaats op een rij in de competitie, zo bevestigde Ancelotti al. Maar volstaat dat straks om ook de finale van de

Lees meer »