Paus bezoekt voor eerste reis in maanden Venetiaanse gevangenis

Paus Franciscus heeft in Venetië een vrouwengevangenis bezocht. Hij zakte af naar de Dogenstad in het kader van de Biënnale van Venetië. Het was voor de paus de eerste reis buiten Rome in zeven maanden.

 

Meer krantenkoppen in België

BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels

Projectontwikkelaar Global Estate Group blaast de Veemarkt in de Koningin Astridlaan in Sint-Michiels nieuw leven in en herdoopt de site tot ‘BULA’. De site wordt omgetoverd in een duurzaam stadsdorp met flats, kantoren, een Albert Hein en een deels overdekte markt.
The post BULA op de oude Veemarkt: nieuw duurzaam stadsdorp in Sint-Michiels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse legerchef luidt noodklok: “Wereldwijde spanningen bereiken kookpunt”

De Britse legerchef heeft gewaarschuwd dat “sluimerende spanningen” overal in de wereld die “tot het kookpunt aan het komen zijn”. Volgens admiraal Sir Tony Radakin wordt de wereld ontegensprekelijk “veel gevaarlijker”. Maar de stafchef blijft ook hoopvol: “De internationale orde wordt op de proef gesteld, maar onze nationale en collectieve belangen convergeren en zetten gelijkgestemde landen aan tot actie.”

Lees meer »

INTERVIEW. “Op één proef na heb ik in élke opdracht gesaboteerd”: meest brutale mol in jaren was soms best eenzaam

Hij haalde driekwart van het te winnen bedrag uit de groepspot en saboteerde in nagenoeg élke proef. Sociaal werker Senne Van der Zweep (28) onthulde zichzelf zondagavond als de meest brutale mol in jaren. “Toch is mol zijn bij momenten eenzaam en moeilijk”, vertelt hij in het eerste interview over zijn rol als saboteur. En blijkbaar komt er ook heel

Lees meer »

Ondanks omstreden deelname was Israël een publieksfavoriet: boycot, lobby of gewoon een leuk nummer? 

Hoewel de deelname van Israël aan het Songfestival niet ongecontesteerd was, was de Israëlische inzending ‘Hurricane’ een van de publieksfavorieten. Zangeres Eden Golan kreeg in totaal van maar liefst 15 landen de maximumscore, waaronder België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Israël eindigde zo op de tweede plaats bij de televoting. "Dat heeft verschillende oorzaken", zegt VRT NWS-journalist Gianni Paelinck.

Lees meer »