Taiwan meldt hernieuwde Chinese militaire activiteit nabij grondgebeid

09:22 Daags nadat Amerikaans buitenlandminister Antony Blinken zijn bezoek aan China beëindigde, meldt Taiwan dat Chinese vliegtuigen gevoelige grenslijnen in de Straat van Taiwan hebben overschreden. 

Meer krantenkoppen in België

Bart De Koning wijst op gevaarlijke situatie in de Nieuwstraat, schepen reageert: “Paaltjes aan Nieuwstraat in Moorslede blijven staan”

Tijdens de gemeenteraad wees Bart De Koning (PRO) op een volgens hem gevaarlijke situatie voor wie in het centrum van Moorslede de Nieuwstraat inrijdt. “Bij het inrijden van de heraangelegde Nieuwstraat vanuit de Roeselaarsestraat, komen de autobestuurders blijkbaar in een fuik terecht. De beschikbare ruimte voor twee kruisende voertuigen is erg krap.”
The post Bart De Koning wijst op

Lees meer »

Berichten-app Telegram komt in Europa onder Belgisch toezicht 

Het Belgische Instituut voor Post en Telecommunicatie (BIPT) gaat in Europa toezicht houden op de berichten-app Telegram. Dat meldt De Standaard en is bevestigd aan VRT NWS. Op Telegram circuleert een massa illegale inhoud die tot nu amper gemodereerd wordt. Het is een geliefd actieterrein voor extreemrechts, dealers en terroristen.

Lees meer »

Honderden activisten van Extinction Rebellion blokkeren Brusselse Belliardstraat

Enkele honderden activisten van milieuactiegroep Extinction Rebellion trekken zaterdagnamiddag door de Belliardstraat in Brussel en blokkeren op die manier het verkeer in de straat. De activisten eisen een einde aan de subsidies voor fossiele brandstoffen en de implementatie van een nationaal noodplan voor de overgang naar een bloeiende, fossielvrije economie die de meest kwetsbaren en het ecosysteem beschermt, zo zeggen

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland pocht over eigen terreinwinst en Oekraïense verliezen

Rusland maakt zich sterk dat het sinds begin 2024 zo’n 547 vierkante kilometer Oekraïens grondgebied heeft veroverd. Daarnaast zou het Oekraïense leger volgens de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe dit jaar al meer dan 111.000 manschappen hebben verloren, evenals meer dan 21.000 voertuigen en andere militaire uitrusting. Nog volgens Sjojgoe waren de Oekraïense verliezen “vooral in april bijzonder hoog”.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Koekelare?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Koekelare? Dat de hoofdgemeente 2.845 hectare groot is, dat weet natuurlijk iedereen. Maar hoe goed ken jij de parel van het Houtland echt? Test het in deze 300 procent Coocklaerse quiz. Succes.
The post Quiz – Hoe goed ken jij Koekelare? appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK – Acid toont in nieuwe video hoe hij zonder te betalen binnendringt in Boudewijn Seapark: “Het lijkt wel een containerpark”

“Jullie hadden toch niet gedacht dat ik een kaartje zou kopen? Ze verdienen die 30 euro absoluut niet. Heel het park staat op instorten, het is hier vuil en ze zorgen voor niks. En dan hebben ze hier nog dolfijnen en shit. Er moet hier duidelijk eens iemand komen inspecteren of alles oké is.” YouTuber Acid toont in een nieuwe

Lees meer »

“Hoe je me in de aflevering ziet, is niet iets om trots op te zijn”: steeds meer mannelijke BV’s uit de kleren op tv

Na Joris Hessels (43), Dieter Coppens (46) en Axel Daeseleire (55) geeft ook Filip Peeters (61) zich letterlijk bloot op tv. Vanavond ontpopt hij zich vrijwillig tot naaktmodel in het Play4-programma ‘Het perfecte plaatje’ en gaat hierbij geen taboe uit de weg. “Ook voor mij als acteur is die drempel hoog, maar naakt is eigenlijk toch niet zo speciaal?”

Lees meer »

PSV kijkt al verder dan zijn 25ste landstitel

Een grote stadionuitbreiding? Een begroting van straks 200 miljoen euro? Structureler Champions League-voetbal? Nu het na een 4–2-zege tegen Sparta de Nederlandse landstitel op zak heeft, kijkt PSV al verder dan het kampioenschap.

Lees meer »