‘De troepen zijn onverwacht snel doorgestoten’: onze journalist volgt Russische opmars in Oekraïense dorpen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Jan Dhaene stelt schilderwerken tentoon in Buda Gallery

Nog tot en met zondag 26 mei kan je de expositie ‘De Haan Kraait Overal’ van Jan Dhaene (65) bezichtigen in de Buda Gallery in de Budastraat 52. “Het thema is geïnspireerd op mijn achternaam en het universele van de haan. Als wereldreiziger kom ik ze overal tegen, tot het kleinste dorp.”
The post Jan Dhaene stelt schilderwerken tentoon

Lees meer »

Spelen voor goud met Fredje

Het themaconcert van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia stond dit jaar in het teken van de olympische spelen onder de paraplu ‘Spelen voor Goud’.
The post Spelen voor goud met Fredje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Britse juf wiskunde heeft seks met twee minderjarige leerlingen en wordt ook zwanger: “Ze had me wijsgemaakt dat ze geen kinderen kon krijgen”

Een Britse onderwijzeres is schuldig bevonden aan seks met twee minderjarige jongens waar ze les aan gaf. Ontkennen was lastig vermits een van hen haar ook… zwanger gemaakt had. “Rebecca Joynes had me wijsgemaakt dat ze geen kinderen kon krijgen”, vertelde de leerling in kwestie. Op 4 juli valt het verdict in de strafmaat.

Lees meer »

OVERZICHT. Gastland Duitsland maakte EK-selectie bekend op ludieke wijze, Undav bij 27 namen, geen Goretzka en Gnabry

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

Prins Laurent geeft directie Polet-De Pypere in Ardooie instructies hoe ze een boom moet planten

De nieuwe productiesite van handgereedschappenproducent Polet-De Pypere in de Stationsstraat 176 werd vandaag maandag ‘officieel’ geopend door prins Laurent, die directieleden van de groep de nodige instructies gaf om met twee spades – uiteraard van De Pypere én Polet – een boompje vakkundig in de grond te stoppen. Het begin van een groenzone rond het bedrijf.
The post Prins

Lees meer »

“Ik ken het jongetje goed, want we spelen vaak samen”: buurt reageert geschokt op familiedrama in Borgerhout

“Plots hoorde ik mijn vriendje ‘Papa! Papa!’ roepen.” Een 9-jarig onderbuurtje is één van de schijnbaar weinig getuigen van het familiedrama dat zich zondagochtend afspeelde in Borgerhout. Hij hoorde hoe de vader en moeder van het gezin in het appartement boven hem felle ruzie maakten. Het zou gaan om een gezin dat oorspronkelijk uit Yemen komt en nog maar een

Lees meer »

Plaatsing buste Cowboy Henk op rondpunt bij E17-afrit opnieuw uitgesteld

Er komt een nieuwe pop art versie van de zes meter hoge buste van Cowboy Henk op het rondpunt bij de E17-afrit in Kortrijk. Hoewel de plaatsing voorzien was in de week 13 mei, moet die genoodzaakt opnieuw aangepast worden. “Door de uitzonderlijke grootte van het beeld is er onvoorzien meer tijd nodig voor het beeldhouwen en het afwerken van

Lees meer »

Overrompeling in kinderboerderij Bokkeslot

De zon was vanaf zaterdagmiddag present en dat was voor honderden sympathisanten het sein om naar de kinderboerderij Bokkeslot te trekken. De openkijkdag bood voor elk wat wils en de gezelligheid was een grote troef.
The post Overrompeling in kinderboerderij Bokkeslot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beoogde Nederlandse premier Ronald Plasterk biedt in open brief excuses aan Pieter Omtzigt aan

Ronald Plasterk, die vaak genoemd wordt als premier van de toekomstige rechtse regering in Nederland, heeft vrijdag in een open brief in de krant De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). De twee mannen hebben in een eerdere fase van de regeringsvorming, toen Plasterk informateur was, nog een aanvaring gehad.

Lees meer »

De Kleine Prins prijst Menen in het buitenland

Basisschool De Kleine Prins uit Menen is al een tijdje bezig met een project rond internationalisering en in dat kader is deze school een Europese Erasmus+-school geworden.
The post De Kleine Prins prijst Menen in het buitenland appeared first on KW.be.

Lees meer »