Huren in Sydney zo duur dat Belgische student huisgenoot zocht om létterlijk zijn bed mee te delen en zo prijs te drukken

Een Belgische student in het Australische Sydney postte onlangs een opvallende advertentie op Facebook in de hoop een nieuwe huisgenoot te vinden. Maar door de hoge huurprijzen kwam dat met een bijzondere voetnoot: er waren slechts twee bedden voor de vier huisgenoten.

 

Meer krantenkoppen in België

Lentefeest in De Spil

In De Spil stond het lentefeest voor de leerlingen uit Ardooie op het programma. Bovenaan staan Lize Devroe, Mariam Valk, Emme Vanlaeken en Renéé Goemaere. Onderaan staan Yamina Mbodj, Chesney Fretin, Marcel Goemaere en Otis-Léon Platteau. (foto SB)
The post Lentefeest in De Spil appeared first on KW.be.

Lees meer »

INTERVIEW. Anderlecht-icoon Paul Van Himst over de titelstrijd van paars-wit: “De mensen ‘zèn’ terug zot van de ploeg”

Anderlecht-icoon Paul Van Himst (80) praat honderduit over de wedergeboorte van ‘zijn’ paars-wit. “Mooi voetbal? Je moet kúnnen winnen ook.” En hij kijkt uit naar de potentiële titelwedstrijd tegen Club Brugge. “Awel, ik vraag me af wat Riemer gaat doen. Kunt ‘ge’ in zo’n thuismatch voor 25.000 man verdedigend spelen?”

Lees meer »

“Hij begon zich meteen te verontschuldigen”: nieuwe details opgedoken over Songfestivalincident van Joost Klein

Er blijven maar nieuwe details opduiken over het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Volgens nieuwe informatie die het dagblad ‘Aftonbladet’ te weten kwam, heeft Klein zich na het voorval verschillende keren verontschuldigd. Volgens enkele anonieme bronnen zou Klein meerdere keren “het spijt mij” gezegd hebben.

Lees meer »

Christophe Vekeman en Kristien Hemmerechts over hun (her)bekering: “Katholieke geloof is niet superieur, maar wel het ware geloof”

Er ging een kleine schokgolf door literair Vlaanderen toen Christophe Vekeman (51) en Kristien Hemmerechts (68) op ongeveer hetzelfde moment een boek uitbrachten waarin ze getuigen over hun (her)bekering tot het katholieke geloof. Twee schrijvers met een grote mond die getransformeerd zijn tot brave gelovigen: hoe is het – in godsnaam – zover kunnen komen?

Lees meer »

Europa bereidt zich voor op “bosbrandenseizoen”

De Europese Unie zal in de zomer 556 brandweerlui uit 12 lidstaten spreiden over verschillende risicolocaties, om lokale korpsen bij te kunnen staan in hun strijd tegen bos- en andere natuurbranden. Dat heeft de Commissie dinsdag bekendgemaakt. Ze start zo de voorbereidingen op een nieuw, te verwachten “bosbrandenseizoen”.

Lees meer »

“Mijn leven zal misschien nooit meer zijn zoals vroeger”: de lijdensweg van Tom Devriendt, wielrenner met de ziekte van Crohn

Tom Devriendt (32) kampt al anderhalf jaar met gezondheidsproblemen waarvan de oorzaak lange tijd onder de radar bleef. Tot begin dit jaar bleek dat Devriendt de ziekte van Crohn heeft. Nu vertelt hij openhartig over vijftien toiletbezoeken per nacht, extreme vermoeidheid en de hoop om weer te kunnen koersen. “Mijn carrière is maar een detail in dit verhaal.”
The

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Zelfs over het Songfestival was er alleen een debat van extremen. Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

“Kinderen worden verbrand met gasbranders en gemarteld in kelders”: wat is de ‘Blacks’-clan waartoe ‘De Vlieg’ behoort?

Al jarenlang kleuren de kasseien van Marseille bloedrood door een drugsoorlog die woedt tussen een achttal clans. De ‘Blacks’ zijn daar één van. Hun tentakels reiken tot in onze hoofdstad en ze worden gelinkt aan Mohamed Amra (30), de voortvluchtige crimineel die in Frankrijk bevrijd werd door een gewapend commando en bekendstaat als ‘De Vlieg’. Dit is het verhaal van

Lees meer »

Steeds meer leerlingen problematisch afwezig op school

Meer leerlingen hebben vorig schooljaar aangeklopt bij het CLB dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Centra voor Leerlingenbegeleiding. De CLB’s begeleidden ook opvallend meer leerlingen die problematisch afwezig zijn op school. Daarnaast is er een duidelijke stijging van het aantal geschorste leerlingen.

Lees meer »