Bart De Koning wijst op gevaarlijke situatie in de Nieuwstraat, schepen reageert: “Paaltjes aan Nieuwstraat in Moorslede blijven staan”

Tijdens de gemeenteraad wees Bart De Koning (PRO) op een volgens hem gevaarlijke situatie voor wie in het centrum van Moorslede de Nieuwstraat inrijdt. “Bij het inrijden van de heraangelegde Nieuwstraat vanuit de Roeselaarsestraat, komen de autobestuurders blijkbaar in een fuik terecht. De beschikbare ruimte voor twee kruisende voertuigen is erg krap.”

De officiële opening van de Nieuwstraat vond plaats in november 2022. “Week na week worden er verkeerspaaltjes geramd, met materiële schade voor de automobilist maar ook voor het openbaar domein”, zegt De Koning. “Het is ook niet zonder gevaar voor de toevallige voorbijganger, want die kan zomaar op het voetpad aangereden worden. Welke maatregelen zullen genomen worden om deze onveilige situatie aan te pakken?”

“Het plaatsen van de paaltjes is bewust om het zwaar verkeer uit het centrum te weren (er geldt een tonnagebeperking tot 7,5 ton, red.)”, reageert schepen van Openbare Werken Geert Vanthuyne (Visie). “Met die paaltjes beschermen we net de zwakke weggebruiker.”

“Hier zeggen dat er week na week paaltjes worden geramd, is overdreven. We hebben weet van drie gevallen. Zonder die paaltjes zouden de vrachtwagens om de hoek af te snijden over het voetpad rijden, wat zou zorgen voor een veel gevaarlijker situatie. Ik weet niet of we er nog iets aan kunnen doen. Een oplossing heb ik niet direct. De werken zijn net voorlopig opgeleverd. We gaan met het studiebureau moeten overleggen. Het is raar dat u hiermee nu afkomt. U hebt destijds de kans gekregen om de plannen te bekijken. We hadden die opmerking beter toen gekregen.”

Voetgangers eerst

“We kijken altijd om zaken te versmallen om het verkeer te vertragen”, vult burgemeester Ward Vergote (Visie) aan. “Vrachtwagens zijn daar in de fout, want ze mogen daar niet inrijden (uitgezonderd plaatselijk verkeer, red.). Het zijn vooral de voetgangers die we moeten beschermen, en daarom gaan die paaltjes niet weg”, klinkt het.

(EDB)

The post Bart De Koning wijst op gevaarlijke situatie in de Nieuwstraat, schepen reageert: “Paaltjes aan Nieuwstraat in Moorslede blijven staan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlamingen werken vaker ’s avonds, op zondag en in ploegen

Werkenden in Vlaanderen zijn de voorbije jaren vaker avondwerk, nachtwerk en ploegenarbeid gaan verrichten, en kunnen ook vaker van thuis werken. Alleen zaterdagwerk is lichtjes afgenomen. Dat blijkt uit cijfers over “flexibele arbeidsvormen” op de website van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen met onweer deze namiddag en avond: “Zou lokaal voor problemen kunnen zorgen, want bodem is verzadigd”

Het is nog niet gedaan met de regen. “Ik verwacht dat er in de loop van de namiddag nog een paar buien doorheen het land trekken”, voorspelt onze weervrouw Jill Peeters. Een stortvloed zoals gisteren moeten we niet verwachten, maar lokaal kan het onweer nog voor overlast zorgen. “We zien nu al een waakstand op de bekkens van de rivieren

Lees meer »

Verkoop Beerschot niet langer aan de orde: United World bespreekt budget voor hoogste klasse

De aandeelhouders van Beerschot hebben overleg gepleegd op een vergadering vandaag: een verkoop van de club is niet langer aan de orde. Meerderheidsaandeelhouder Prins Abdullah en zijn Saoedische holding United World engageren zich budgettair om de ploeg na de promotie te versterken voor de hoogste klasse, maar de besprekingen daarover moeten formeel nog verder plaatsvinden.

Lees meer »

LIVEBLOG LECCE-ATALANTA. Atalanta start zonder De Ketelaere, die rust krijgt voor de Europa League-finale

De Ketelaere & co nemen het op tegen middenmoter Lecce. Atalanta doet nog volop mee voor een Champions League-ticket en moet dus winnen op Lecce. De uitploeg kan rekenen op een sterke De Ketelaere, die zijn goede prestaties toonde in de vorige competitiewedstrijd tegen Roma. De Rode Duivel was goed voor twee doelpunten. Krijgen we dezelfde prestatie te zien? Volg

Lees meer »

Dikke Banden Koers voor wielertalent in spe in Moorsele: “Wie weet wint de nieuwe Remco of Lotte er zijn of haar eerste wedstrijd”

Op Pinkstermaandag zullen kinderen van 3 jaar tot 12 jaar het in Moorsele tegen elkaar opnemen in een ‘Dikke Banden Koers’. Deze wielerwedstrijd op kindermaat is een initiatief van Cyclocross Gullegem en Feestcomité De Barakken. Zien we ontluikende talenten die in het spoor van Remco en Lotte op weg zijn naar eeuwige wielerroem?
The post Dikke Banden Koers voor

Lees meer »

Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken

De vader en dochter achter hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staan opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken. De 91-jarige gepensioneerde landbouwer werd al meermaals veroordeeld en zijn vergunning werd ingetrokken. Desondanks trof de politie opnieuw nestjes honden aan.
The post Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Witte rook na bijna zes maanden: Nederland krijgt rechtse regering

Het is zover: bijna zes maanden na de verkiezingen krijgt Nederland een rechtse regering. De rechts-radicale PVV, de liberale VVD, het nieuwe NSC van Pieter Omtzigt en de BoerBurgerBeweging hebben een akkoord gesloten. “Historisch”, aldus Wilders. Zijn partij zat nooit eerder in een kabinet. Ronald Plasterk is volgens bronnen van De Telegraaf de beoogd premierskandidaat.

Lees meer »