Laatste slachtoffer van instorting van brug in Baltimore gevonden

In het Amerikaanse Baltimore is het lichaam van het laatste slachtoffer gevonden na de instorting van een brug waarbij eind maart zes mensen om het leven kwamen. Dat hebben de autoriteiten van de staat Maryland laten weten.

 

Meer krantenkoppen in België

Francesco Planckaert toont in primeur zijn nieuwe woonbus: “We willen hiermee zo snel mogelijk naar de camping van Staf Coppens”

Drie slaapkamers, een doucheruimte met toilet, een keukentje en een kacheltje: de oude reisbus die Francesco Planckaert (42) en zijn gezin ombouwden tot een camper, biedt alle comfort. De bus dient niet alleen voor eigen gebruik, maar zal je ook kunnen huren als vakantiewoning, onthult Francesco in ‘Dag Allemaal’ tijdens een exclusieve rondleiding.

Lees meer »

Middeleeuws vissersdorp Walraversijde in Oostende geeft na archeologische opgravingen weer wat meer geheimen prijs

Bij verbouwingswerken op de site van het middeleeuwse vissersdorp Walraversijde in Oostende werden opnieuw belangrijke vondsten gedaan en geeft de bodem weer wat meer geheimen prijs over de ooit erg welvarende vissersgemeenschap die ook handel dreef met overzeese gebieden.
The post Middeleeuws vissersdorp Walraversijde in Oostende geeft na archeologische opgravingen weer wat meer geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Bij zo’n drastische ingreep kan men zich geen fouten veroorloven”: voormalige EBU-topman reageert op chaos tijdens Songfestival

“Deze editie was zeer omstreden. De formule moet dringend worden bijgeschaafd.” Voormalig EBU-topman Jeroen Depraetere blikt verbaasd terug op de brokkeneditie, maar: “deze heisa betekent zeker niet het einde van het Eurovisiesongfestival.” Hij stelt wel enkele broodnodige aanpassingen voor. “Er zijn in het verleden wel meer pogingen tot inmenging geweest, maar nooit zo erg als nu.”

Lees meer »

Recordaantal klachten over foute EPC-attesten: “Koper dreigt het slachtoffer te worden bij fraude”

Nooit eerder werden in Vlaanderen zoveel klachten ingediend over energieprestatiecertificaten (EPC’s) als vorig jaar. Het EPC bepaalt het energielabel van een woning en heeft verregaande financiële gevolgen, zowel voor eigenaars als huurders, maar wordt lang niet altijd correct opgesteld. Wordt er nu vaker gesjoemeld? Welke gevolgen heeft dat? En wat kan je eraan doen? Hier moet je op letten.

Lees meer »

Is de kritiek op “circusact” terecht? Duitse spelers vernemen EK-selectie op heel originele wijze, wellicht ook goed nieuws voor Deniz Undav

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. Niclas Füllkrug hoorde van zijn selectie vandaag via de ochtendradioshow live op WDR1, de Duitse dakbewerkster en influencer Chiara gaf maandag Manuel Neuer vrij en de 93-jarige ‘Oma Lotti’ onthulde Jonathan Tah via een taart. Volgens Bild is ex-Unionspits Deniz Undav de volgende in de rij.

Lees meer »

“Joost Klein heeft toegegeven dat hij vuistbeweging maakte naar cameravrouw”: politie geeft update over Songfestivalincident

De Zweedse politie heeft een update gegeven in het onderzoek naar het incident tussen Joost Klein en een cameravrouw in de backstage van het Eurovisiesongfestival. Volgens nieuwe informatie die het dagblad ‘Aftonbladet’ te weten kwam heeft Klein toegegeven dat hij een vuistbeweging maakte richting de cameravrouw, zonder haar evenwel aan te raken.

Lees meer »

Open VLD zet 70 meter lange ‘Muur van AI’ in Ieper: “Tonen dat we artificiële intelligentie omarmen”

Op een kruispunt in Ieper heeft Open VLD een 70 meter lange muur met verkiezingsaffiches geplaatst. Niet alleen als stunt, maar ook om het geloof in artificiële intelligentie te prediken. “AI is een van de technologieën van de toekomst”, zeggen lijsttrekkers Jasper Pillen en Vincent Van Quickenborne.
The post Open VLD zet 70 meter lange ‘Muur van AI’ in

Lees meer »