Meer dan 70 tornado’s razen over Nebraska en Iowa

Tientallen tornado’s hebben vrijdag de Amerikaanse staten Nebraska en Iowa geteisterd. De National Weather Service registreerde de meeste tornado’s rond Omaha, de grootste stad van Nebraska.

 

Meer krantenkoppen in België

Brutale diefstal op paralympiër in station Oostende levert tot 22 maanden cel op: “Hij kon zich onmogelijk verweren”

Drie Oostendenaars zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan brutale diefstal op een mindervalide man in het station van Oostende. Het slachtoffer kreeg rake klappen en werd van zijn portefeuille beroofd. “Het is een schande dat men zich zo gedraagt tegenover een kwetsbaar persoon”, fulmineerde de procureur.
The post Brutale diefstal op paralympiër in station Oostende levert tot

Lees meer »

Club Brugge staat straks op één match van derde Europese finale: “Ik haat verliezen en ik wil altijd winnen”

Club Brugge kan zich woensdagavond voor de derde keer in de geschiedenis plaatsen voor de finale van een Europees bekertoernooi. Als blauw-zwart in eigen huis het Italiaanse Fiorentina opzijzet, dan ligt er een ticket klaar voor de eindstrijd van de Conference League op 29 mei in Athene.
The post Club Brugge staat straks op één match van derde Europese

Lees meer »

Whoopi Goldberg openhartig over drugsverleden: “Ik werd betrapt door de poetsvrouw met m’n gezicht vol cocaïne”

Whoopi Goldberg (68) brengt op 7 mei haar memoires uit. In het boek – dat ‘Bits & Pieces: My Mother, My Brother, and Me’ heet – legt ze haar ziel volledig bloot. Zo vertelt de Amerikaanse actrice over haar overleden moeder en haar rijkgevulde carrière, maar doet ze ook enkele schokkende onthullingen over haar drugsverleden. “De cocaïne had me helemaal

Lees meer »

VIDEO. Tornado in VS veegt gebouw in seconden weg

Verschillende tornado’s hebben eind april lelijk huis gehouden in de Amerikaanse staat Nebraska. Op nieuwe beelden, gerecupereerd van een dashcam, is te zien hoe een orkaan een gebouw verwoest in enkele seconden. De tornado vaagde het gebouw in mum van tijd weg.

Lees meer »

KSV Rumbeke zorgt voor ongeziene ommekeer in de verlengingen; Boezinge uitgeschakeld in interprovinciale eindronde

In de interprovinciale eindronde had West-Vlaanderen twee ijzers in het vuur om vanuit eerst provinciale kampioen KSV Diksmuide A en rechtstreekse stijger WS Lauwe eventueel mee te vergezellen naar het nationaal voetbal. Sassport Boezinge is al uitgeschakeld, het verloor met 1-2 van KFC De Kempen Tielen-Lichtaart. KSV Rumbeke plaatste zich wel en nog wel op een spectaculaire wijze.
The

Lees meer »

Twee uur opladen, en je kan zelf de lucht in met deze drone: “Sjeiks nemen ze mee op hun jacht en boeren moeten niet meer de tractor op”

“Iedereen is een piloot.” De slogan van het bedrijf Jetson lijkt niet eens meer zo veraf, nu de Vlaamse CEO Stéphan D’haene (50) mensen laat vliegen met drones. De vliegende bol van professor Gobelijn, de speeder uit ‘Star Wars’ of de vliegende schotels van ‘The Jetsons’, maar dan in het echt. “Je steekt hem twee uur in het stopcontact, en

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Narcoïne

01:00 Geen land ter wereld heeft een blitsere drugscommissaris dan België. En wij hebben de indruk dat Ine Van Wymersch dat zelf beseft. Divatrekjes, zoals Natalia maar op een hoger niveau.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Lendelede?

Heeft Lendelede geen geheimen voor jou? Ben je op de hoogte van het reilen en zeilen in de politiek? Volg je Alec Segaert op de voet of ben je goed thuis in de parochies? Waag dan je kans in deze Lendeleedse gemeentequiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Lendelede? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wendy (40) bestuurt samen met dochters Nikolaas de Kanonnier tijdens Kattenstoet: “De reus was papa’s passie. We doen het voor hem”

“Deze stoet wordt de moeilijkste ooit voor mij.” Wendy Vandeputte uit Ieper rijdt dit jaar met reus Nikolaas de Kanonnier mee in de Kattenstoet. Haar papa Jean-Marie was jarenlang de bezieler van de reus, maar de man stierf in 2019. “Het is emotioneel heel zwaar voor mij, maar ik moet dit doen als eerbetoon aan mijn vader en alle andere

Lees meer »

KIJKRAPPORT. ‘Niks te zien’: “‘Ik stel voor dat jij rijdt’, grapte de slechtziende presentator alsof hij nooit iets anders had gedaan”

Dé tv-trend – BV’s die openhartig in hun ziel laten kijken, bij voorkeur in het buitenland – is nog steeds niet tot de laatste druppel uitgemolken. Het nieuwste bewijs daarvan heet ‘Niks te zien’, een gloednieuw VRT1-format waarin de slechtziende Karl Meesters (44) op reis trekt met – jawel – bekende muzikanten. De eerste aflevering was niet perfect, maar wel

Lees meer »

Duits Europarlementslid mishandeld en ernstig gewond

Het Duitse Europarlementslid Matthias Ecke is in Dresden mishandeld en ernstig gewond geraakt. Dat gebeurde toen hij vrijdagavond verkiezingsposters aan het ophangen was, zegt de politie. De politicus van de linkse partij SPD van bondskanselier Olaf Scholz is overgebracht naar het ziekenhuis en zal geopereerd moeten worden.

Lees meer »

LIVEBLOG REAL-BAYERN (VTM 2). Hij lijkt onklopbaar: Neuer zweeft pegel uitblinker Vinicius uit doelvlak

Kan Real Madrid hun goede uitgangspositie van de heenmatch vasthouden? Die eindigde in 2-2 dankzij twee doelpunten van Vinicius Junior. Voor Bayern troffen Sané en Kane raak. Courtois staat niet onder de lat bij de thuisploeg. “Met Lunin spelen was altijd het plan”, aldus Ancelotti. Krijgen we hetzelfde spektakel te zien als in de heenwedstrijd? Volg de wedstrijd op VTM

Lees meer »

Basisschool Heilige Familie in Tielt krijgt nieuwbouw, oude gebouwen aan kant Driesstraat ruimen plaats voor meergezinswoningen

De huidige gebouwen van Vrije Basisschool de Heilige Familie langs de Driesstraat in Tielt zijn verkocht en ruimen straks plaats voor nieuwe appartementsblokken. Met het geld van die verkoop zal een nieuwe school opgetrokken worden, wat dieper op hetzelfde terrein. Als alles goed gaat, zal de nieuwbouw er tegen september 2026 staan.
The post Basisschool Heilige Familie in Tielt

Lees meer »