LIVEBLOG. Club met Odoi opnieuw op het middenveld, Hayen: “We gaan ze proberen bij de keel te grijpen”

Club Brugge staat voor dé match van de waarheid tegen Fiorentina. Blauw-zwart moet in de halve finale van de Conference League in het eigen Jan Breydel een 3-2-achterstand uit de heenmatch in Firenze goedmaken. Krijgen we eindelijk nog eens een Belgische club in een Europese finale? In onderstaande liveblog zit u een hele dag op de eerste rij voor alle ontwikkelingen. 

Meer krantenkoppen in België

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

“DNA- onderzoek zal uitwijzen wie het rooster heeft gegooid”: meerderjarige verdachten van dood trucker Gheorghe blijven in de cel

DNA-onderzoek moet uitwijzen wie van de opgepakte jongeren met een rioolrooster naar vrachtwagenchauffeur Gheorghe heeft gegooid. Volgens meerdere verklaringen zouden twee jongens van de vijfkoppige bende het bewuste rooster hebben laten vallen. “Maar ze schuiven hun verantwoordelijkheid af”, zegt een bron dicht bij het onderzoek. Drie meerderjarigen blijven een maand langer in voorhechtenis.

Lees meer »

Op site Oude Veemarkt in Brugge komen appartementen, kantoren en winkels 

In Brugge zijn de bouwwerken begonnen voor de herontwikkeling van de site van de Oude Veemarkt. In het stadsdorp "Bula" komen meer dan 150 appartementen, kantoren, winkels, een warenhuis, horecazaken en een zone voor kleine bedrijven. Volgens de bouwpromotor Global Estate Group uit Oostkamp heeft de site alle kwaliteiten om een bruisend stukje Brugge te worden.

Lees meer »

Vanaf maandag kunnen studenten blokken in gewezen fietsenwinkel Dcycles in Geluwe

Samen studeren in een gewezen fietsenwinkel. Deze unieke ervaring is vanaf komende maandag mogelijk in Dcycles in de drukke Menenstraat in Geluwe. “Omdat het Atelier in het GC Gilwe pas vanaf 12 juni beschikbaar is, werd er gezocht naar een oplossing en mogen we het leegstaand pand van Dieter Vercaemer gebruiken”, zegt schepen van jeugd Bercy Slegers (CD&V).
The

Lees meer »

Van 700 naar 411 euro per overnachting tijdens Olympische Spelen: waarom hotels in Parijs hun woekerprijzen plots terugdraaien

Tien weken voor de start van de Olympische Spelen in Parijs zijn de prijzen van hotelkamers en gastenverblijven in vrije val. De gemiddelde prijs voor een overnachting in een hotel in de Lichtstad lag een paar weken geleden op net geen 700 euro en is nu gezakt naar 411 euro. Hebben gulzige hotelhouders hun hand overspeeld? En hoe geraak je

Lees meer »

Technofestival Extrema Outdoor trekt festivalzomer op gang: “Referentie voor het genre met oog voor nieuw talent”

Met 3 dagen Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren breekt het nieuwe festivalseizoen vanaf dit weekend aan. Het festival voor technomuziek bestaat sinds 2011 en ontvangt intussen 28.000 bezoekers per dag. Extrema is geen tweede Tomorrowland, maar het festival heeft dankzij een duidelijke visie en een trouw publiek een speciale status binnen de elektronische muziek opgebouwd.

Lees meer »

Fulltime godsdienstleraar én cafébaas in ‘t Fonteintje: “Ik ben de goedkoopste psycholoog in de streek”

Sander en Sue Ellen zijn in café ’t Fonteintje aan hun laatste maanden bezig, maar daarna verkassen ze naar De Nieuwe Muide. Het jonge koppel combineert het horecaleven met een fulltime job. “We werken graag en ik heb weinig slaap nodig”, verduidelijkt Sander.
The post Fulltime godsdienstleraar én cafébaas in ‘t Fonteintje: “Ik ben de goedkoopste psycholoog in de

Lees meer »