Club Brugge staat straks op één match van derde Europese finale: “Ik haat verliezen en ik wil altijd winnen”

Club Brugge kan zich woensdagavond voor de derde keer in de geschiedenis plaatsen voor de finale van een Europees bekertoernooi. Als blauw-zwart in eigen huis het Italiaanse Fiorentina opzijzet, dan ligt er een ticket klaar voor de eindstrijd van de Conference League op 29 mei in Athene.

Het team van Nicky Hayen moet in Jan Breydel een 3-2-nederlaag uit de heenwedstrijd ophalen. Als dat lukt, dan wacht over drie weken een finale tegen Aston Villa of Olympiakos. De Grieken hebben na een 2-4-zege in Birmingham de beste kaarten op kwalificatie in handen. Club moet de finaleplaats wel afdwingen zonder de geschorste middenvelder Raphael Onyedika en linksachter Bjorn Meijer, met knieproblemen out voor de rest van het seizoen.

Hoogtepunt

Nicky Hayen houdt in de aanloop naar de historische terugwedstrijd het hoofd koel. “Ik haat verliezen en ik wil altijd winnen”, blikte de Brugse coach vooruit op de kraker, een absoluut hoogtepunt in zijn tot dusver jonge trainerscarrière op het allerhoogste niveau. “Langs de andere kant hoop ik dat er nog mooiere wedstrijden op mijn pad komen. Op papier is het misschien de belangrijkste, maar ik vecht voor meer.”

De terugwedstrijd tussen Club en Fiorentina is overigens met een dag vervroegd vanwege de Heilig Bloedprocessie die donderdag in Brugge plaatsvindt. Olympiakos en Aston Villa zullen voor de aftrap van hun duel in Piraeus dus weten wie de tegenstander in de finale wordt.

Jaren ‘70

In de jaren ‘70 speelde Club Brugge al twee Europese finales. Telkens was Liverpool de tegenstander en in beide wedstrijden trokken de Engelsen aan het langste eind. Dat was zo in 1976 in de finale van de UEFA Cup (3-2 en 1-1) en twee jaar later in de finale van Europacup I (1-0).

The post Club Brugge staat straks op één match van derde Europese finale: “Ik haat verliezen en ik wil altijd winnen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verschillende provincies in Canada gaan over tot evacuaties door oprukkende bosbranden

In verschillende delen van Canada worden steden en gemeenten bedreigd door naderende bosbranden en moeten duizenden mensen worden geëvacueerd. Dat is onder meer het geval in de provincie Alberta, in het zuidwesten van het land, waar de autoriteiten dinsdag plaatselijke tijd voor vier buitenwijken van de stad Fort McMurray een evacuatiebevel uitvaardigden als gevolg van een verder oprukkende brand die

Lees meer »

Sam Gooris brengt na bijna tien jaar nieuwe single ‘Arrivederci’ uit: “Ik ben trots op de nieuwe single, maar ook op de hoes die mijn zoon ontwierp”

Met de gloednieuwe solosingle ‘Arrivederci’ bedankt knuffelbeer en publiekslieveling Sam Gooris zijn publiek met een meezinger van formaat. “De Vlaamse versie van het origineel van de broers van Passel, twee internationale kleppers, lag blijkbaar al een paar jaar te wachten op mij (lacht). Toen we in de studio zaten, samen met Yannic Fonderie, hebben die twee gasten mij dat verteld.

Lees meer »

Sarah Laseure is de schakel tussen gemeente en ondernemers: “Actief handel mee helpen versterken”

Sedert enkele maanden is Sarah Laseure (29) bij de gemeente Zwevegem aan het werk als ‘Deskundige Ondernemen’. Het is de bedoeling dat zij het contact tussen de ondernemers en de gemeente bevordert. Met zowat 3.000 ondernemingen en 353 handelszaken is er zeker werk aan de winkel.
The post Sarah Laseure is de schakel tussen gemeente en ondernemers: “Actief handel

Lees meer »

KIJK. Vliegtuig maakt succesvolle noodlanding zonder landingsgestel

Een vliegtuigje met drie mensen aan boord is maandag zonder landingsgestel geland op de luchthaven van het Australische Newcastle. Om die landing veilig te laten verlopen moest het toestel eerst drie uur lang rondjes vliegen om brandstof te verbranden. Het vliegtuig steeg op ten noorden van Sydney, maar kreeg kort nadien “mechanische problemen”. Niemand geraakte gewond.

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Moeder en dochter blazen De Zeeduif nieuw leven in

Cinthia Min (42) en Céline Swinnen (21), moeder en dochter, laten vanaf 1 juni De Zeeduif herleven als eet- en praatcafé. Allebei verdienden ze reeds hun sporen in de horeca. “Het was al lang onze droom om ooit iets samen te doen.”
The post Moeder en dochter blazen De Zeeduif nieuw leven in appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem

Zondag vierde Jo Vally niet enkel moederdag, maar ook zijn cd-/vinylvoorstelling ‘45/65’ bij Arno Depoorter en Yannick Haerins in de orangerie van het Kasteel van Eernegem. Zo’n 150 mensen waren present.
The post IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van rijbewijs tot diploma samen in één digitale portefeuille: overheid lanceert app MyGov.be

De federale overheid heeft zijn nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan vanaf vandaag door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, rijbewijs, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen in een digitale portefeuille op je telefoon: handig. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit waartoe de app nog meer in staat is. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en

Lees meer »