LIVE. Trump wint in Iowa, Ron DeSantis eindigt als tweede in Iowa, Vivek Ramaswamy stopt campagne

In Iowa werden maandag vanaf 19 uur (dinsdagochtend 2 uur Belgische tijd) de eerste voorverkiezingen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen gehouden. Leden van de Republikeinse Partij kunnen in die staat stemmen op hun favoriete kandidaat. Oud-president Donald Trump heeft met overmacht gewonnen, gevolgd door Ron DeSantis en Nikki Haley. Miljonair Vivek Ramaswamy stelt teleur en stopt als kandidaat. Volg alle ontwikkelingen hier vannacht live. 

Meer krantenkoppen in België

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »

“De Swal is het project waar ik het meest trots op ben”: Georges Pollentier stopt na 50 jaar als voorzitter Natuurpunt

Het jubileum van 50 jaar Natuurpunt Ruidenberg valt samen met 50 jaar voorzitterschap door Georges Pollentier. Dat gaat niet ongemerkt voorbij, want op zaterdag 1 juni om 19 uur is er in zaal Zuudhove, in de Ichtegemstraat 14, een voorstelling en zal Georges meteen ook de fakkel doorgeven aan de nieuwe voorzitter, Hans Verplancke.
The post “De Swal is

Lees meer »

Briljanten huwelijksgeluk

Op zaterdag 11 mei werd het briljanten koppel Gabriëlla Lebon en Hubert Vergote door schepen en voorzitter van Motena Bart Wenes in Koers ontvangen. Ze trouwden 65 jaar geleden op 15 mei 1959 in het stadhuis van Roeselare. Toenmalig schepen van Burgerlijke Stand Albert Biesbrouck bezegelde hun huwelijk.
The post Briljanten huwelijksgeluk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op

Tegen 2028 wordt de Kruispoortbrug in Brugge vervangen door een nieuwe tafelbrug. Dat werd deze week aangekondigd tijdens een groot persmoment. Maar dat betekent niet dat het einde van de bruggenmiserie in zicht is. Daarvoor zijn er nog te veel werven. Een overzicht.
The post Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slecht weer? Dat is de schuld van de weerman! Drie collega’s getuigen: “Eén keer kreeg ik een brief met een kogel omdat ik slecht weer had voorspeld”

De start van het verlengde pinksterweekend belooft regen en intense buien, mogelijk vergezeld van onweer. Hoewel ze boven alle verdenking staan, krijgen weermannen zoals David Dehenauw, Frank Duboccage en zelfs de gepensioneerde Frank Deboosere vaak de schuld. “Het belangrijkste is dat de voorspelling klopt, of het nu goed of slecht weer is. Aan het weer kun je niets doen. Zoals

Lees meer »

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge

LAGO Brugge Olympia en zeescouts De Boekaniers organiseren op 1 en 2 juni het allereerste Belgisch kampioenschap Wiggle Bridge. De deelnemers moeten dan individueel of in groep zo snel mogelijk een uitdagend hindernissenparcours van 50 meter afleggen op het water. Brugs schepen van Jeugd Mathijs Goderis zal het startschot van het evenement geven. “Met dit plezant Belgisch kampioenschap, op een

Lees meer »

Hans (66) blijft speuren in familiestamboom: “Ooit organiseerde ik een feest voor 630 verwanten”

Hans Van Landschoot (66), voormalig uitbater van horecazaak Shamrock in Knokke, bracht recent drie boeken uit waarin hij de Knokse tak van zijn familiestamboom beschrijft. Hans is al dertig jaar bezig met stamboomonderzoek en zocht familie op in onder meer de Verenigde Staten, Canada en Argentinië.
The post Hans (66) blijft speuren in familiestamboom: “Ooit organiseerde ik een feest

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola krijgt tweede kans in ‘Sing Again’: “Eindelijk heb ik antwoord op de vragen die ik me toen stelde”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

OPROEP. Heeft uw (jong) kind een elektrische fiets?

Elektrische kinder- en loopfietsen zijn aan een opmars bezig. Decathlon verkoopt ze, en ook andere merken springen op de kar. “Vooral in België zijn ze succesvol.” Heb jij een kind dat jonger is dan 12 jaar en een elektrische fiets heeft? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Lees meer »

Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart: “Na mijn huwelijksfeest ben ik de groep nog achterna gefietst”

Ruim 4.200 kilometer. Dat is de afstand die Jacques Verbeure (73) in totaal afgelegd zal hebben als hij er komend weekend in slaagt voor de vijftigste (!) keer de jaarlijkse bedevaart vanuit Halle naar Wakken af te leggen. Die traditie volgt hij al sinds zijn achttiende.
The post Jacques (73) vertrekt voor de vijftigste keer vanuit Wakken op Hallebedevaart:

Lees meer »

Kleine Lowie (6) verliest strijd tegen hersentumor: “Je koos Moederkesdag om de vrijheid te nemen die je zo hard hebt verdiend”

Kleine superheld Lowie uit Zoersel is niet meer. Zestien maanden nadat er bij de jongen een agressieve hersentumor werd vastgesteld, stopte zijn leventje. Uitgerekend op Moederdag. Maar één ding is zeker: zijn ouders en zusje bezorgden hem in zijn palliatieve maanden de mooiste momenten van zijn leven. “We maken de prachtigste herinneringen en ik geloof dat ik momenteel intenser met

Lees meer »

Racen voor het goede doel tijdens Tour de Lannoy

De achtste editie van Tour de Lannoy, een gocartrace voor het goede doel, vindt zondag 19 mei plaats in het centrum van Ledegem. Twintig teams haspelen drie uur lang rondjes af. “Meer en meer teams proberen de verkleedwedstrijd te winnen.”
The post Racen voor het goede doel tijdens Tour de Lannoy appeared first on KW.be.

Lees meer »