Jaar na bankentumult kapseist vierde regionale bank in VS

11:33 Amerikaanse toezichthouders hebben Republic First, een zwalpende bank uit Philadelphia in beslag genomen en doorverkocht aan een sectorgenoot. Het gaat om het vierde bankfaillissement sinds de liquidi… 

Meer krantenkoppen in België

Quiz – Hoe goed ken jij Poperinge?

Hoe goed ken jij de hoppestad? Weet je welk mirakel er ooit plaatsvond, in welke nationale ploeg een Poperingse uitblonk of wat een typisch streekgerecht is? Waag dan je kans in deze Poperingse gemeentequiz. Veel succes.
The post Quiz – Hoe goed ken jij Poperinge? appeared first on KW.be.

Lees meer »

DE INSIDER. Reporter ziet in New York hoe studentenprotest hardhandig wordt neergeslagen: “Er is vrijheid van meningsuiting, maar er mag geen chaos zijn”

Bij ons houden Gentse studenten met tentjes de universiteit bezet, maar in de VS verloopt het studentenprotest tegen de oorlog in Gaza veel grimmiger. Dat ziet ook Insider Elke Vanhaecke, VS-correspondente die in New York woont. “Agenten vielen in oorlogsuitrusting Colombia University binnen en legden met traangas en rookbommen het protest stil.”

Lees meer »

Nieuwpoort neemt deel aan studietraject over ontharding

Stad Nieuwpoort tekent in op een onthardingstraject onder begeleiding van vzw Breekijzer en vzw Trage Wegen. Het gaat om een studie waarbij in kaart wordt gebracht welke oververharde stukken publieke ruimte het meest geschikt zijn om op termijn omgevormd te worden tot groenzones. De onthardingsscan wordt voor de helft gesubsidieerd door provincie West-Vlaanderen.
The post Nieuwpoort neemt deel aan

Lees meer »

Chris Van Tongelen maakt musicalcomeback, maar net als bij ‘Sneeuwwitje’ krijgt hij opnieuw geen kus: “Het zal aan mij liggen”

De musicalcomeback van Chris Van Tongelen (55) is in de maak. Stany Crets, de regisseur van ‘Mamma Mia!’, trok zijn stoute schoenen aan en wist hem te strikken. Voor Chris is het bijna 18 jaar geleden dat hij nog eens in de hoofdcast van een musical zat. “Eindelijk ‘Mamma Mia!’, eindelijk terug thuiskomen.” Al lijkt de geschiedenis zich te herhalen.

Lees meer »

Verhoogd politietoezicht na vechtpartij in Geraardsbergen

De politie houdt in Geraardsbergen extra toezicht rond het station en in het centrum, nadat een jeugdbende een scholier zwaar heeft toegetakeld. “De bevolking mag zich niet onveilig voelen, en al zeker de kinderen en schoolgaande jeugd niet”, klinkt het bij de burgemeester.

Lees meer »

Primeur voor de kust: test met drone-assistentie bij reddingsoperaties op de Noordzee

Deze zomer zal voor het eerst een drone ingezet worden ter ondersteuning van reddingsoperaties aan de kust. De drone zal onder meer ingezet worden om kleine bootjes en drenkelingen te detecteren, maar ook voor andere opdrachten, zoals visserijcontrole en het opsporen van milieuverontreiniging in de Noordzee. Het gaat om een Europees testproject waarbij Frankrijk en België betrokken zijn. Dat blijkt

Lees meer »

Dronken wegpiraat (19) vlucht voor politie en crasht in gevel van appartementsgebouw: “Hij verloor zelfs een band tijdens achtervolging”

Een 19-jarige wegpiraat uit Deinze richtte afgelopen nacht een ravage aan toen hij met zijn BMW crashte in de gevel van een appartementsgebouw in Aartrijke (Zedelgem). De man was even voordien weggevlucht voor de politie in Ichtegem. “Daarbij reed hij bijzonder roekeloos over de weg, aan hoge snelheid en verloor hij zelfs een band, nog voor het ongeval”, zegt Annemie

Lees meer »

Na HLN-podcast ‘Kinderen van de Kerk’, De Croo geeft toe: “Er hebben in ons land gedwongen en illegale adopties plaatsgevonden”

“In België hebben er tussen 1950 en vandaag wel degelijk illegale en gedwongen adopties plaatsgevonden. Daar zijn voldoende bewijzen voor.” Dat verklaarde premier Alexander De Croo (Open Vld) woensdag in de Kamer. Deze erkenning is een grote doorbraak én opluchting voor de slachtoffers die eerder uitgebreid hun verhaal deden in de HLN-podcast ‘Kinderen van de Kerk’. Krijgen zij nu een

Lees meer »