Gipsy Polly kapseist in kanaal waar eerder dit jaar boot zonk: “Puur toeval”

De boot Gipsy Polly zonk deze week in het kanaal Ieper-IJzer aan de Driegrachtenbrug bij de Houthulstse deelgemeente Merkem. “Dat gebeurde dinsdag”, zegt Geert Weymeis, regionaal communicatieverantwoordelijke van waterbeheerder De Vlaamse Waterweg nv. “De boot was in slechte staat.”

Het vaartuig lag aan de kaai die overstroomde in de voorbije periode van wateroverlast in de Westhoek. “Tijdens de afvoer van het water naar zee, daalde het waterpeil weer en kapseisde de boot”, aldus Weymeis. “Mogelijk bleef een van de kielen hangen aan de kaaiwand. Er werd een dam gelegd rond de gezonken boot om milieuvervuiling te voorkomen, waarna het vaartuig op het droge werd getakeld.”

Pleziervaartuig

“Het gaat om een voormalig zeilschip zonder mast dat gebruikt werd als pleziervaartuig voor binnenvaart”, zegt Weymeis. “Er werd contact opgenomen met de eigenaar, die verantwoordelijk is voor de opvolging van het vaartuig.”

Aan dezelfde kaai zonk begin dit jaar een andere boot nadat er regen was binnengesijpeld. “Puur toeval”, stelt Weymeis. “We houden de kaai in de gaten.” (TP)

The post Gipsy Polly kapseist in kanaal waar eerder dit jaar boot zonk: “Puur toeval” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leila Naessens (14) ruilt Bobcat voor ION Basket Waregem: “Het was tijd voor een nieuwe stap, ik wil blijven groeien”

De amper 14-jarige Leila Naessens ruilt volgend seizoen de blauw-witte kleuren van Bobcat Wielsbeke in voor de rood-witte van ION Basket Waregem. “Het was tijd voor een nieuw hoofdstuk. Ik wil stappen blijven zetten.”
The post Leila Naessens (14) ruilt Bobcat voor ION Basket Waregem: “Het was tijd voor een nieuwe stap, ik wil blijven groeien” appeared first on

Lees meer »

Petitie voor fietspad langs Britse militaire begraafplaats in Dranouter

De leerlingen van de dorpsschool De Zafant in Dranouter steunen de petitie van de gemeente voor een fietspad in de Dikkebusstraat. Dat fietspad moet onder meer passeren langs een Britse begraafplaats van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed vindt een fietspad storend voor het zicht op de begraafplaats.

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

Na maanden debat: Iran keurt weekend van twee dagen goed

Het Iraanse parlement heeft een wetsvoorstel goedgekeurd om het weekend uit te breiden naar twee dagen, vrijdag en zaterdag. Dat meldt het officiële Iraanse persagentschap Irna. De keuze voor zaterdag en niet donderdag als nieuwe vrije dag is grotendeels economisch.

Lees meer »

Meer dan 1,2 miljoen Belgische gezinnen betalen tot 1.000 euro teveel voor energie, waarschuwt CREG

Meer dan 1.200.000 Belgische gezinnen betalen jaarlijks tot 1.000 euro teveel voor hun elektriciteits- en gasfactuur. Dat blijkt uit recente gegevens van de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en Gas (CREG), de federale energietoezichthouder. Volgens Kurt Hernot, adviseur bij de CREG, komt dit grotendeels doordat veel gebruikers onvoldoende geïnformeerd zijn over hun contract.

Lees meer »

Eindelijk een akkoord over invulling voormalige autogarage Danneels in de Aalterstraat: tweede supermarkt wordt een Albert Heijn

Er werd maandenlang geheimzinnig over gedaan en de wildste geruchten deden de ronde, maar eindelijk is het zover: de tweede supermarkt van Ruiselede langs de Aalterstraat wordt een Albert Heijn. Ann Maes, persverantwoordelijke voor Albert Heijn, bevestigde ons het nieuws.
The post Eindelijk een akkoord over invulling voormalige autogarage Danneels in de Aalterstraat: tweede supermarkt wordt een Albert Heijn

Lees meer »

Regenboogkleuren symboliseren verbinding in nieuwbouw HDO-paviljoenen Ons Tehuis Ieper

Vereniging Ons Tehuis (VOT) is bezig aan de realisatie van een grootschalig nieuwbouwproject achter de bestaande gebouwen langs de Poperingseweg 30 in Ieper. Er is al een serieus gedeelte van de ruwbouw gerealiseerd van de twee paviljoenen op de terreinen waar onder meer vroeger het Rode Kruis gehuisvest was. Woensdag vond de officiële/symbolische eerstesteenlegging plaats in aanwezigheid van alle betrokken

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) vecht na schietpartij voor zijn leven, dader zegt dat hij “niet eens is met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »