Amerikaanse autovakbond UAW dwingt kwart meer loon af bij Daimler Truck

08:48 De grote autovakbond UAW trekt haar stakingsaanzegging in na een akkoord met de directie van Daimler Truck, dat voorziet in een loonsverhogingen met een kwart over de komende 4 jaar. 

Meer krantenkoppen in België

Iran vervolgt journalisten na BBC-programma over betoogster Nika Shakarami (16): “vals, onjuist en vol fouten”

De Iraanse autoriteiten hebben “een aantal journalisten en activisten” aangeklaagd naar aanleiding van berichtgeving van de BBC, meldt BBC zelf. Het documentaireprogramma BBC Eye maakte een aflevering over de dood van de 16-jarige betoogster Nika Shakarami. De BBC beweert dat zij in 2022 aangerand en gedood werd door drie leden van de Iraanse veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Cantina Cubana: Kulak’s beroemdste feest is terug

Vandaag was het zover: Cantina Cubana, één van de meest bekende feesten van de KU Leuven Kulak Kortrijk, begon onder een huilende hemel. Georganiseerd door het Kulak-presidium Ceryneia, beloofde dit jaarlijkse evenement wederom veel goeds.
The post Cantina Cubana: Kulak’s beroemdste feest is terug appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man aangetroffen met steekwonden in Antwerpen-Noord

In Antwerpen-Noord is zaterdagavond een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een steekpartij. Dat bevestigt de lokale politie. De man werd met steekwonden aangetroffen in de Lange Scholiersstraat, maar wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht.

Lees meer »

Ontdek De Waterververs in Lichtervelde tijdens Atelier in beeld

Atelier in beeld vindt plaats in het weekend van 4 en 5 mei. In de Hazelstraat in Lichtervelde stellen veertien kunstenaars onder de naam De Waterververs samen hun aquarellen tentoon. Omdat Myriam D’Hulster, die de groep leidt, het kalmer aan gaat doen, vonden ze het een goed idee om één keer samen te exposeren.
The post Ontdek De Waterververs

Lees meer »

Onbekende zanger halfuur voor concert uit hotelbar geplukt als voorprogramma van Take That: “Surreëel”

De Britse band Take That had een enorme verrassing in petto voor zanger en gitarist Daniel Rooney. De onbekende Schot stond plots voor 14.000 mensen te zingen nadat hij uit een hotelbar werd geplukt. Het oorspronkelijk voorprogramma Olly Murs moest afzeggen, omdat hij er niet op tijd zou geraken. “Een waardige vervanger, zijn optreden was geweldig!”, klonk het.

Lees meer »

Manifestanten gooien met stenen naar Amsterdamse politie na ontruiming pro-Palestijns protest: oproerpolitie verjaagt manifestanten

In Amsterdam heeft de politie de laatste pro-Palestina-activisten weggehaald van het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Op en rond het terrein is een ravage aangericht. Op het nabijgelegen Rokin blijft het rond 22 uur echter onrustig. Daar bekogelden betogers de politie met stenen. Na waarschuwingen, waarbij de manifestanten werden opgeroepen om naar huis te gaan, voerde de politie

Lees meer »

Optiek Gysels in Lichtervelde wordt Optiek Elke

Na 45 jaar stopt Martine met Optiek Gysels. Op 1 juni heropent de brillenwinkel in de Hoogstraat 5 in Lichtervelde met een nieuwe eigenaar en een nieuwe naam: Optiek Elke. “Ik ken Martine al lang en heb geen seconde getwijfeld”, aldus nieuwe zaakvoerster Elke Mulier, die al ruim 20 jaar opticien is.
The post Optiek Gysels in Lichtervelde wordt

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland zet voormalig topfunctionaris Oekraïense veiligheid op lijst van gezochte personen

Rusland heeft de voormalige secretaris van de Nationale Raad voor Veiligheid en Defensie, Oleksej Danilov, op de lijst van gezochte personen gezet. Dat meldt het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken zondag. En het Russische leger is er naar eigen zeggen in geslaagd om een nieuw dorp in het oosten van Oekraïne te veroveren: Ocheretyne in de regio Donetsk. Volgens Britse

Lees meer »