Iran vervolgt journalisten na BBC-programma over betoogster Nika Shakarami (16): “vals, onjuist en vol fouten”

De Iraanse autoriteiten hebben “een aantal journalisten en activisten” aangeklaagd naar aanleiding van berichtgeving van de BBC, meldt BBC zelf. Het documentaireprogramma BBC Eye maakte een aflevering over de dood van de 16-jarige betoogster Nika Shakarami. De BBC beweert dat zij in 2022 aangerand en gedood werd door drie leden van de Iraanse veiligheidsdiensten. 

Meer krantenkoppen in België

Zwemclub ROSC is succesvol op eigen Speedomeeting: “We zitten op het goede spoor”

De Royal Ostend Swimming Club organiseerde zijn jaarlijkse Speedomeeting in het stedelijk zwembad Brigitte Becue. “Bijna iedereen heeft voor een persoonlijke besttijd gezorgd en we hebben heel veel medailles behaald. We zitten weer op het goede spoor”, vindt hoofdcoach Brian Ryckeman.
The post Zwemclub ROSC is succesvol op eigen Speedomeeting: “We zitten op het goede spoor” appeared first on

Lees meer »

Tweede editie van A Taste of Design in Aarsele op zondag 26 mei

Na een eerste succesvolle editie in november vorig jaar krijgt ‘A Taste of Design’ een vervolg. Dit keer bundelen vier lokale ondernemers uit de regio Aarsele-Vinkt de krachten. Op zondag 26 mei kan je op Wijndomein Hoogenhove genieten van designoutdoormeubelen, een glaasje schuimwijn, een scheutje olijfolie en een vleugje avontuur.
The post Tweede editie van A Taste of Design

Lees meer »

Zeven politici brengen weekend door in één kasteel: achter de schermen van ‘Het conclaaf’. “De maskers vallen soms echt af”

Vanavond start op VTM een vierdelige reeks, waarin Eric Goens zeven politieke kopstukken een weekend lang opsloot in een kasteel in de Ardennen. De politici kregen het vuur aan hun schenen gelegd, door Goens én de andere deelnemers. Van Bart De Wever die een staking afkondigde tot premier De Croo die ervandoor ging: wij doken achter de schermen van ‘Het

Lees meer »

Greenpeace: “Vervuilende industrie krijgt 4,4 miljard euro overheidssteun per jaar in ons land”

Volgens een rapport van Greenpeace gaat in ons land minstens 4,4 miljard euro aan subsidies naar de meest vervuilende bedrijven. Alleen al drie van de grootste industriële spelers ontvangen volgens de milieuorganisatie samen ruim een miljard euro steun. Bovendien zouden ze tot 95 keer minder accijnzen betalen op stroom dan een gemiddeld gezin. “En dat terwijl hun uitstoot nauwelijks afneemt.”

Lees meer »

Bliksemschicht slaat in nét naast vrouw: “Dat scheelde geen haar”

In het Chinese Maoming is een vrouw woensdag nipt ontsnapt aan een bliksemschicht. De vrouw was op straat het slechte weer aan het filmen toen er net naast haar een bliksemschicht insloeg. Op het moment zelf kon ze alleen maar gillen, het was pas toen ze haar video achteraf bekeek dat ze besefte waaraan ze ontsnapt was. “Dat scheelde geen

Lees meer »

Advocaat doet aangifte tegen beoogde Nederlandse premier Plasterk voor valsheid in geschrifte

De Amsterdamse advocaat Henri Sarolea heeft afgelopen donderdag aangifte gedaan tegen Ronald Plasterk, die in beeld zou zijn om premier te worden in Nederland. De advocaat bevestigt dat na berichtgeving van NRC. Volgens Sarolea heeft de wetenschapper en oud-PvdA-bewindsman zich schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte en overtreding van de Wet op de economische delicten.

Lees meer »

Enkele dagen na dodelijk voorval met riooldeksel op E42 deed andere chauffeur al aangifte van soortgelijk incident

Vijf jongeren uit Andenne, een stad in de provincie Namen, zijn opgepakt in het kader van het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur vrijdagnacht. De man overleed nadat een riooldeksel vanop een brug op de snelweg gegooid werd op de E42 tussen Andenne en Héron. Enkele dagen voordien vond op diezelfde plaats ook al een soortgelijk incident plaats,

Lees meer »

PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne

PepsiCo wil zijn chipsfabriek in het West-Vlaamse Veurne uitbreiden. Het Amerikaanse voedingsconcern kondigt plannen aan om meer dan 200 miljoen euro te investeren, goed voor 150 extra jobs.
The post PepsiCo wil 200 miljoen euro investeren in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »