Alwéér zware botsing tussen stilgevallen vrachtwagen en trein in Koolskamp: truck staat in brand

Opnieuw een bijzonder zwaar ongeval aan de overweg van de Oude Heirweg in Koolskamp. Een vrachtwagen belandde op de treinsporen en werd door een aankomende trein geramd. Het is nog niet duidelijk of er doden of gewonden te betreuren zijn. De materiële schade is alvast groot.

Net voor het middaguur viel een vrachtwagen op de sporen van de overweg aan de Oude Heirweg in de Ardooise deelgemeente Koolskamp stil. Een aankomende trien kon een botsing niet meer vermijden.

Door de klap vloog de vrachtwagen in brand. De trein kwam enkele honderden meters verder tot stilstand en raakte zwaar beschadigd. Alle inzittenden konden vrijwel onmiddellijk geëvacueerd worden.

Momenteel is het niet duidelijk of er doden of gewonden zijn, al zou volgens eerste bronnen de chauffeur van de vrachtwagen nog in leven zijn.

Eind vorig jaar vond een gelijkaardig verkeersongeval op exact dezelfde plek plaats. Toen raakte er als bij wonder niemand gewond.

(BF/PVH)

(Later meer)

The post Alwéér zware botsing tussen stilgevallen vrachtwagen en trein in Koolskamp: truck staat in brand is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Roger en Lena varen in een gouden huwelijksbootje

Roger Van Bruwaene (72) en Lena Bauwens (69) mochten hun gouden jubileum vieren. Roger groeide op in Wingene en later in Egem. Hij studeerde voor mecanicien en metaalbewerker. Na zijn huwelijk startte hij samen met Lena in Egem een eigen landbouwbedrijf op, gespecialiseerd in aardappelen en later ook mestverwerking. Lena ging naar school op Sint-Elooi
The post Roger en

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs niet vervolgd voor gewelddadig incident op bewakingsvideo

Sean ‘Diddy’ Combs zal niet vervolgd worden voor een gewelddadig incident dat te zien is op beveiligingsbeelden uit 2016, die CNN vrijdag publiceerde. Volgens het Openbaar Ministerie in Los Angeles is er naar aanleiding van de beelden geen zaak tegen Combs mogelijk omdat de gebeurtenis buiten de verjaringstermijn van vijf jaar valt, schrijft onder meer het Amerikaanse Vanity Fair.

Lees meer »

Jeremie Vaneeckhout (Groen) bij Luk Alloo: “Bart De Wever de meest invloedrijke politicus van de voorbije 30 jaar? Nee, dat is helaas Filip Dewinter”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Volgens Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout is zijn partij nog de enige die het Vlaams Belang niet napraat in de hoop stemmen af te snoepen van die partij. “Wij bieden een tegengeluid.” Voor welke politicus hij bewondering heeft? Een verrassende keuze: “Jan

Lees meer »

“Slecht nieuws voor wie droomt van minder belastingen”: meer mensen aan de slag, maar toch zakt België weg op Europese ranglijst

Vijf jaar geleden zwoeren alle regeringen dat ze meer mensen aan de slag wilden in België. En dat is gelukt. Helaas ligt het tempo van onze progressie zo traag dat zelfs ‘kneusjes’ als Griekenland en Italië ons in het vizier krijgen. Hun werkzaamheidsgraad nadert met rasse schreden op die van België, blijkt uit een analyse van de UGent. Hoe komt

Lees meer »

Eerste expo van Willy (71) in de Sint-Janskapel in Wervik: “Mensen zullen verrast zijn dat ik ook schilder”

In de Sint-Janskapel op de Steenakker in Wervik exposeert Willy Degryse (71) uit Geluwe een week lang zijn schilderijen. Hij stelt voor de allereerste keer zijn werken alleen tentoon. “Er zullen 95 schilderijen te zien zijn, van realistisch tot abstract”, zegt Willy.
The post Eerste expo van Willy (71) in de Sint-Janskapel in Wervik: “Mensen zullen verrast zijn dat

Lees meer »

Wingenaar (43) terroriseert agent na interventie voor loslopende honden: “Toen we hoorden dat hij wapen ging kopen leefden we urenlang in angst”

Een interventie voor loslopende honden in Wingene ontaardde voor een politieman in een regelrechte nachtmerrie. Het baasje van de dieren, M.S. (43), begon de agent te belagen en bedreigde hem met de dood. Toen duidelijk werd dat de Wingenaar op weg was naar een wapenwinkel, leefden de agent en zijn gezin urenlang in angst.
The post Wingenaar (43) terroriseert

Lees meer »

“Parades van LGBTQ+ zijn dodelijke zonden”: ster uit het American Football choqueert met speech op proclamatie

Een staande ovatie viel hem te beurt op de proclamatie. Maar de speech die de Amerikaanse Football (NFL)-speler Harrison Butker (28) gaf aan de afgestudeerden van het Benedictine College – een katholieke en kunstgerichte privéschool even ten noorden van Kansas City-, deint vooral na. Met enkele opvallende uitspraken gaf de kicker van de Kansas City Chiefs, die dit jaar voor

Lees meer »

Cultuurhuis De Leest ‘boert goed’ met zeer succesvolle voorverkoop: al voor 70.000 euro aan tickets verkocht

Met de slogan “De Leest boert goed” startte het Izegemse cultuurhuis De Leest op zaterdag 18 mei de voorverkoop voor het najaarsprogramma 2024. “En die slogan blijkt ook uit het zeer hoge aantal ticketkopers tijdens de voorverkoopdag. Het ziet er zelfs naar uit dat we van een record kunnen spreken”, zegt een tevreden schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

Lees meer »

Veel vragen bij os die in schroeiende hitte kar trekt in Kattenstoet: “Is dit wel verantwoord?”

Afgelopen zondag 12 mei zakten volgens het stadsbestuur niet minder dan 55.000 mensen af naar de 46ste editie van de Kattenstoet. Wie zelf meestapte in het evenement zal de hitte die er heerste wellicht niet snel vergeten. Ook os Medard, die een kar vol mensen vooruit trok, had het snikheet. Dat stootte heel wat toeschouwers tegen de borst. “Diermishandeling, een

Lees meer »