Ontdek De Waterververs in Lichtervelde tijdens Atelier in beeld

Atelier in beeld vindt plaats in het weekend van 4 en 5 mei. In de Hazelstraat in Lichtervelde stellen veertien kunstenaars onder de naam De Waterververs samen hun aquarellen tentoon. Omdat Myriam D’Hulster, die de groep leidt, het kalmer aan gaat doen, vonden ze het een goed idee om één keer samen te exposeren.

De Waterververs, een groep van dertien vrouwen, worden aangestuurd door Myriam D’Hulster (79). “Tijdens Atelier in beeld stel ik samen met de groep tentoon. Vrouwen die in de voorbije jaren bij mij workshops hebben gevolgd”, vertelt Myriam. “Sinds een tiental jaar komen we één keer per maand samen.”

De groep die tentoonstelt bestaat uit Myriam, Marleen Wallecan, Katrien Grymonprez, Jeannine Barra, Myriam Denys, Mie Maeyens, Trees Lafaut, Lieve Vanwalleghem, Jeannine Schoonaert, Rita Debaeke, Magda Verpoot, Denise Vandaele, Eveline Huyghe en Rita Lombaert.

Heilzaam tekenen

Myriam heeft haar ervaring in aquarel opgedaan toen ze in Amerika woonde. “Ik heb daar veel leraren gehad. Die lessen stoppen niet, ik volg nog altijd online lessen via Amerikaanse leraren.” Myriam doet aquarel, mixed media en maakte onlangs nog een nieuwe serie met het gebruik van pipetjes en los geschilderd.

“Ik spendeer veel uren aan deze hobby. In het opzoekwerk kruipt er veel tijd. Naast aquarel geef ik ook de inspiratie aan de groep voor heilzaam tekenen. Dat is tekenen met een stiftje. Ik geef de ideeën en zij gaan ermee aan de slag. Het is ontstaan in Amerika, maar intussen geëvolueerd. Van heilzaam tekenen word je rustig.”

De werken van De Waterververs zijn te zien bij Myriam D’Hulster, Hazelstraat 94, op zaterdag 4 en zondag 5 mei van 11 tot 18 uur.

In Lichtervelde zijn er zeven locaties die deelnemen aan Atelier in beeld: Roger Vandewiele, Zandstraat 26C, Patrick Corveleijn, Kauwentijnestraat 18, Isabel Muylle, Nieuwstraat 29, Ria Vermeersch, Beverenstraat 75, Ron en Ridl Deblaere-Devriendt, Processieweg 38 en Els Slosse, Viereikenstraat 6.

The post Ontdek De Waterververs in Lichtervelde tijdens Atelier in beeld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Debuutfilm ‘Julie zwijgt’ van Leonardo van Dijl, enige Belg in Cannes, gaat in wereldpremière

Op het Filmfestival van Cannes gaat vandaag ‘Julie zwijgt’, het langspeelfilmdebuut van de Belgische regisseur Leonardo van Dijl (33) in wereldpremière. De film gaat over een jonge beloftevolle tennisspeelster, van wie de coach verdacht wordt van grensoverschrijdend gedrag. De film is geselecteerd in de nevensectie Semaine de la Critique en maakt kans op de Caméra d’Or.

Lees meer »

Schokkende beelden: beveiligingsagent (22) probeert baas te executeren en wordt doodgeschoten door politie

Een beveiligingsagent in opleiding probeerde vorige week zondag zijn baas te vermoorden in een magazijn van Amazon in West Jefferson, in de Amerikaanse staat Ohio. Ali Hamsa Yusuf (22) stond plots achter het beoogde slachtoffer, trok een wapen en vuurde. Zijn pistool werkt echter niet goed, waardoor de man niet wordt geraakt en kan vluchten. Yusuf vlucht ook weg, maar

Lees meer »

Bezoekers tot in Singapore: na succesvol voorjaar schakelt Koers deze zomer nog een tandje bij

Niet alleen voor Mathieu van der Poel was het wielervoorjaar een geslaagde onderneming, ook KOERS. Museum van de Wielersport blikt trots terug op de afgelopen maanden. De bezoekerscijfers zitten in de lift, dat terwijl het museum de komende zomer een unieke actie lanceert: elke donderdag kun je met een toegangsticket aansluiten op een gegidste rondleiding.
The post Bezoekers tot

Lees meer »

Twee verdachten aangehouden voor reeks inbraken in Deinze

De onderzoeksrechter heeft 2 verdachten aangehouden voor verschillende inbraken in het centrum van Deinze. Vorige vrijdag betrapte de politie ze tijdens een inbraakpoging. Ze vluchtten weg, maar werden even later in de buurt opgepakt. Na onderzoek konden ze gelinkt worden aan 3 andere inbraken in Deinze.

Lees meer »

Beuk & Noot richt stilteklas in na overlijden van ‘kleine superheld’ Lowie (6): “Hij is altijd een deel van onze school gebleven”

De gemeentelijke basisschool Beuk & Noot in Sint-Antonius Zoersel verkeert in rouw. Haar dappere leerling Lowie (6) is zondag overleden. De kleine superheld verloor de strijd tegen een hersentumor. Met hun verdriet kunnen zijn schoolgenoten, leerkrachten en ouders van leerlingen terecht in een stilteklas. “Dit brengt heel veel emoties naar boven, maar tegelijkertijd verbindt het ons allemaal”, aldus directrices Heidi

Lees meer »

Hoe zal prins Laurent de energiewereld hertekenen? “Da’s niets minder dan de heilige graal”

Mogen we weldra een modern sprookje schrijven over de verstoten Belgische prins die als pionier de heilige graal in de energiewereld ontdekt en onze economie groener en zuiniger laat draaien? Het zou kunnen, maar vooralsnog lijken – zacht uitgedrukt – niet alle signalen in de richting te wijzen dat prins Laurent maar beter snel z’n dotatie opgeeft om ‘entrepreneur’ te

Lees meer »

Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide rommelmarkt

Op 25 en 26 mei vinden in Sint-Andries Brugge de Pleinfeesten plaats. Zaterdag 25 mei worden deze feesten, die aan de 18de editie toe zijn, vanaf 17 uur ingezet met een buurtfeest aan paviljoen ‘Den Breydel’. Lokale dj’s en een optreden van Davy Gilles van de Romeo’s zorgen voor de ambiance.
The post Pleinfeesten in Brugge met fors uitgebreide

Lees meer »

Full Moon serveert twee unieke metaloptredens in Place2Party

Na een lange coronaslaap duikt de metal pop-upbar Full Moon weer op. Op vrijdagavond 7 juni in de Torhoutse discotheek Place2Party aan de Roeselaarseweg pakt de vzw uit met een concert door enerzijds Mr. Myst uit de regio Oostende en anderzijds Guilty as Charged uit de regio Brugge. Beide bands spelen anderhalf uur. Voor de fans van Guilty as Charged

Lees meer »

KVO-supporter Mila (21) ziet haar club ten onder gaan en organiseert een mars om afscheid te nemen: “Nog één keer allemaal samenkomen”

Ze is nog maar 21 jaar, maar al elf jaar trouwe supporter van KV Oostende. Mila Provoost was er elke wedstrijd bij en nu moet ze, zoals veel supporters, toekijken hoe haar geliefde club binnenkort officieel het faillissement zal aanvragen. Het is voor veel Oostendenaars een zware domper, omdat de hoop echt leefde dat het nog goed zou komen. “Eerlijk

Lees meer »