Full Moon serveert twee unieke metaloptredens in Place2Party

Na een lange coronaslaap duikt de metal pop-upbar Full Moon weer op. Op vrijdagavond 7 juni in de Torhoutse discotheek Place2Party aan de Roeselaarseweg pakt de vzw uit met een concert door enerzijds Mr. Myst uit de regio Oostende en anderzijds Guilty as Charged uit de regio Brugge. Beide bands spelen anderhalf uur. Voor de fans van Guilty as Charged is het een uniek en tegelijk triest moment, want het betreft het allerlaatste concert door de groep.

Metal pop-upbar

Full Moon werd in 2019 opgericht en wordt bestuurd door drie doorgewinterde metalfans: Evelyn Durie (47) uit Kortemark, Dave Mattheeuws (44) uit Ardooie en Davy Vercruysse (46) uit Hooglede. Zowel Dave als Davy zijn oorspronkelijk uit Torhout afkomstig. “We hebben elkaar via de muziek leren kennen”, aldus het drietal.

“Metal is een passie voor ons. Met Full Moon organiseren we op de eerste plaats metalbars, waarbij de muziekliefhebbers in een pop-upbar kunnen genieten van een drankje terwijl er op grote schermen clips van metalnummers vertoond worden. Daarnaast wagen we ons af en toe aan het aanbieden van concerten, zoals op 7 juni in de Place2Party.”

Lage toegangsprijs

De voorziene optredens starten vanaf 20.30 uur en duren tot in de kleine uurtjes. Mr. Myst zal uitzonderlijk 90 minuten spelen en brengt voor een nummer een special guest mee. Het vierkoppige Guilty as Charged had al eventjes aangekondigd te zullen stoppen, maar brengt nu zijn absolute zwanenzang. “We zijn blij dat ze het ons gunnen om dat slotconcert bij ons te spelen”, klinkt Davy Vercruysse tevreden. “Het wordt knallen.”

De toegangsprijs bedraagt 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de deur. “Heel goedkoop”, zegt Evelyn Durie. “Maar dat willen we per se. Iedereen moet van metal kunnen genieten zonder veel geld uit te geven. We mikken op 400 mensen.”

Info en tickets: zie Facebook en www.myticketshop.be

The post Full Moon serveert twee unieke metaloptredens in Place2Party is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leider van onafhankelijkheidsbeweging in Nieuw-Caledonië opgepakt

De Franse politie heeft een kopstuk van de onafhankelijkheidsbeweging in Nieuw-Caledonië opgepakt voor zijn mogelijke rol bij de dodelijke rellen die er een maand geleden zijn uitgebroken. Christian Tein, de leider van de onafhankelijkheidsbeweging CCAT op het Franse overzeese gebied, werd samen met 10 anderen opgepakt. Teins protestbeweging lag aan de basis van het verzet tegen een omstreden hervorming van

Lees meer »

VBS De Wijzer is Octopusschool van het jaar

Zoals elk jaar deed de school mee aan de Octopuswedstrijd die de scholen aanzet voor duurzame mobiliteit en een veilige schoolomgeving. In Vlaanderen haalden ze de hoogste score.
The post VBS De Wijzer is Octopusschool van het jaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG DUITSLAND-HONGARIJE (18u). De Duitse offensieve luxe: lukt plan A niet, staat met Füllkrug een heus fenomeen als joker klaar

Treft Duitsland vandaag even vlot raak tegen Hongarije als bij de 5-1-pletwals tegen Schotland? Het thuisland kent offensieve luxe met verschillende profielen. Lukt plan A met Kai Havertz als ‘valse negen’ niet, staat plan B met Niclas Füllkrug als diepe spits klaar: de joker is een heus fenomeen. Volg de wedstrijd vanaf 18u in onze liveblog onderaan dit artikel!

Lees meer »

Hoe gaat het nog met actrice Gerda Marchand? “Had #MeToo bestaan in mijn tijd, dan waren veel mannen in de gevangenis beland”

Gerda Marchand (86) – vooral bekend als buurvrouw Florence in ‘R.I.P.’ en moeder van Carmen Waterslaeghers – heeft al een aantal jaar een punt gezet achter haar acteercarrière. ‘Primo’ wou weten hoe het nog gaat met Gerda, die intussen in een woonzorgcentrum woont. “Ik heb partnergeweld meegemaakt, maar ook dat heb ik overleefd”

Lees meer »

Ondernemers uit Ruiselede en Wingene die gevestigd zijn in straat waarvan binnenkort naam wijzigt krijgen een symbolische vergoeding

Het was een verzuchting die al eens opdook vanuit de Respect-oppositie in een van de vorige gemeenteraden en ook vanuit Unizo-hoek kwamen er opmerkingen over het thema. Nu is de knoop doorgehakt: zowel Ruiselede als Wingene zijn bereid een symbolische vergoeding te betalen voor ondernemers, die gevestigd zijn langs straten waarvan namen of nummers door de nakende fusie gewijzigd worden.

Lees meer »

Israëlische inzending voor het Songfestival was niet te spreken over vraag rond veiligheid in Malmö: “Ik wist dat ik gehaat zou worden”

Eden Golan (20), de Israëlische inzending voor het Songfestival, heeft in een interview met het Amerikaanse mediabedrijf ‘The Free Press’ gereageerd op een vraag die ze tijdens een persconferentie na de halve finale gekregen heeft. De zangeres kreeg destijds de vraag of ze zich ervan bewust was dat ze met haar aanwezig de andere deelnemers in gevaar bracht.

Lees meer »

Parkings van Graspop blijven het hele weekend gesloten

De parkeerterreinen van Graspop Metal Meeting zullen niet alleen vandaag, maar het hele festivalweekend gesloten blijven. Dat heeft de festivalorganisatie beslist na overleg met de gemeente Dessel. Bezoekers worden opgeroepen om maximaal met het openbaar vervoer en/of de fiets te komen.

Lees meer »

Man voor 1,5 miljoen euro opgelicht bij verkoop paardenfokkerij: “Oostenrijkse zakenman bleek lid van georganiseerde dievenbende”

Elf leden van een oplichtersbende stonden in de correctionele rechtbank van Mechelen terecht omdat ze zo’n 1,5 miljoen euro afhandig maakten van hun slachtoffer. De man wilde zijn paardenfokkerij in Mol verkopen. Hij had echter niet te maken met een geïnteresseerde zakenman, maar met een bende dieven. Een undercoveragent kon hen uiteindelijk ontmaskeren.

Lees meer »

Kinderen nemen afscheid van Gilberto (84) die speelde tegen Pelé en Van Himst: “We bewaren zijn assen bij ons en in Brazilië”

De Braziliaanse Vlaming Gilberto Della Brida (84) die ooit speelde tegen Pelé en Van Himst, is overleden aan alzheimer. Tot het laatste moment probeerden zijn acht kinderen de geest van Gilberto bij zich te houden met oude foto’s die ze kregen na een oproep. “Ze worden getoond in een nieuw museum in Brazilië, waar we heen trekken met een deel

Lees meer »