Vlaamse regering lanceert proefproject in Antwerpen met enkelband voor jonge delinquenten: “Zoals grote broer die meekijkt”

Jeugdrechters in Antwerpen zullen binnenkort een enkelband kunnen opleggen aan jonge delinquenten. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Het gaat om een proefproject dat na een jaar, mits een positieve evaluatie, stapsgewijs wordt uitgerold over heel Vlaanderen.

 

Meer krantenkoppen in België

Thaise huishoudster zegt dat ze fortuin van Franse miljonair heeft geërfd: “Ze was als een moeder voor me”

Zoals ze al zeventien jaar lang deed, kwam Nutwalai Phupongta (49) maandag de villa van de Franse miljonair Catherine Delacote (59) op een Thais eiland kuisen. Tot haar afgrijzen ontdekte de huishoudster, bijgenaamd ‘tante Tim’, dat haar bazin tragisch was overleden. Opvallend: volgens ‘tante Tim’ kreeg ze bijna alle bezittingen van Delacote. In totaal zijn die omgerekend zo’n 2,5 miljoen

Lees meer »

Coach Steven Vanmedegael kan volgend seizoen bij Knack Volley rekenen op 14 spelers, onder wie drie jeugdspelers

Terwijl de meeste Knacksupporters nog in de feestroes leefden om de 15de landstitel en nationale triple werd binnen de sportieve cel het stramien van de ploeg voor volgend seizoen vastgelegd. Trainer-coach Steven Vanmedegael geeft tekst en uitleg.
The post Coach Steven Vanmedegael kan volgend seizoen bij Knack Volley rekenen op 14 spelers, onder wie drie jeugdspelers appeared first on

Lees meer »

Meer dan 3.000 bezoekers voor politiedag van zone Kouter

De politiedag van zone Kouter in Torhout was zondag een enorm succes. Met ruim 3.000 bezoekers lag de opkomt zelfs hoger dan verwacht. In die mate dat er permanent een rondleiding in het nieuwe politiegebouw doorging om elke bezoeker toe te laten een kijkje te nemen. “In ons gebouw alleen al ontvingen we meer dan 2.000 bezoekers”, zegt Annemie Wittesaele

Lees meer »

ANALYSE. “Waarom leven de verkiezingen nog niet bij de kiezer? De inzet is nochtans hoog”

“Het versleten partijlandschap is bevroren, mede door het kiesstelsel en de partijfinanciering”, schrijft politicoloog Carl Devos (UGent) “De wereld is de voorbije decennia stevig veranderd, het politiek aanbod volgde niet. Hoogstens wat nieuwe gezichten en partijnamen, een mislukt experiment met kartels, of onnozele dansjes op TikTok. Maar het blijft kleinkunst.”

Lees meer »

Rij-ongeschikt verklaard en fikse boete en rijverbod bij twintigste veroordeling: “Toch op de goede weg”

Al negentien keer veroordeeld en opnieuw achter het stuur onder invloed van drugs en zonder rijbewijs. Een 30-jarige automobilist liet de Kortrijkse politierechter weinig andere keuze dan hem rij-ongeschikt te verklaren. Met een fikse boete en rijverbod erbovenop.
The post Rij-ongeschikt verklaard en fikse boete en rijverbod bij twintigste veroordeling: “Toch op de goede weg” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Nieuwe Russische raketaanvallen op Oekraïne – “Al meer dan 465.000 Russische soldaten uitgeschakeld in Oekraïne”

Rusland heeft tijdens het orthodoxe paasfeest nieuwe drone- en raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïne. Minstens twee mensen zijn omgekomen. Volgens Britse militaire inlichtingendiensten zijn ook al meer dan 465.000 Russische soldaten gedood of ernstig gewond geraakt in Oekraïne sinds de invasie op 24 februari 2022. Rusland stuurde dan weer een waarschuwing de wereld in: als Oekraïne met steun van het Westen

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Lendelede?

Heeft Lendelede geen geheimen voor jou? Ben je op de hoogte van het reilen en zeilen in de politiek? Volg je Alec Segaert op de voet of ben je goed thuis in de parochies? Waag dan je kans in deze Lendeleedse gemeentequiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Lendelede? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Turkije bevestigt dat het handelsbetrekkingen met Israël opschort

Turkije heeft alle handelsbetrekkingen met Israël opgeschort. Dat heeft het Turkse ministerie van Handel bevestigd, nadat het financiële nieuwsagentschap Bloomberg hierover eerder al had bericht. Zolang Israël geen ononderbroken toevoer van humanitaire hulp naar Gaza toelaat, blijven de maatregelen van kracht, aldus het ministerie in een communiqué.

Lees meer »