Coach Steven Vanmedegael kan volgend seizoen bij Knack Volley rekenen op 14 spelers, onder wie drie jeugdspelers

Terwijl de meeste Knacksupporters nog in de feestroes leefden om de 15de landstitel en nationale triple werd binnen de sportieve cel het stramien van de ploeg voor volgend seizoen vastgelegd. Trainer-coach Steven Vanmedegael geeft tekst en uitleg.

Coach Steven Vanmedegael (37) moest die nationale successen vorm geven met een door omstandigheden eigenlijk te smalle kern. Daar werd voor volgend seizoen aan gesleuteld en de kern wordt uitgebreid naar 14 spelers. “Dat zijn dan vier receptie-hoekspelers met Matthijs Verhanneman, Seppe Rotty, Jasper Wijkstra en de nieuw aangetrokken 23-jarige Canadees Erik Siskna, die de naar Berlijn uitgeweken Simon Plaskie alterneert. Siskna speelde vijf seizoenen bij Queens University en hoorde bij het Canadese nationale team bij zowel de U18 als de U23. Hij opteert nu voluit voor een internationale sportcarrière.”

Ook bij de centrumspelers wordt de concurrentie opgedreven. “Treial keert terug naar Estland, Pieter Coolman en Lennert Van Elsen blijven de vaste waarden die aangevuld worden met de 20-jarige en 2,03m grote Finse middenspeler Miika Haapaniemi. Met de 18-jarige en 1,99m grote Mauro Lips wordt een eigen jeugdspeler aan de kern toegevoegd. Lips volgt in Vilvoorde de richting topsport-wiskunde en met de jonge Red Dragons was hij op diverse buitenlandse tornooien present.”

Terugkeer Dermaux

Met twee hoofdaanvallers, een liberoduo en twee spelverdelers telt de kern veertien spelers. “In onderling overleg werd het contract met Hugo Fischer ontbonden, hij slaat ook beroepshalve een andere richting in. De Mexicaan Diego Gonzalez, die door blessures nooit zijn echte niveau haalde, blijft aan boord en met de 21-jarige Basil Dermaux keert een vroegere jeugdspeler terug. Hij kreeg twee seizoenen geleden bij Menen de kans op de voorgrond te treden, maar was het jongste seizoen inactief door een zware blessure. Het zal er nu vooral op aankomen om hem fysiek en conditioneel klaar te stomen voor volgend seizoen”, aldus de coach van Knack.

Libero Dennis Deroey krijgt met de 17-jarige jeugdspeler Bjarne Angillis een Knack-jeugdspeler naast zich aan wie hij zijn rijke ervaring kan doorgeven. De 23-jarige Seppe Van Hoyweghen, de spelverdeler van Menen, is de vervanger van Sander Depovere. Hij opteert ervoor om naast Stijn D’Hulst uit te groeien tot een topspeler.

De spelers van Knack Volley krijgen nu enkele weken rust om in juni de training herop te starten. Na een tweede break in juli wordt begin augustus de seizoenvoorbereiding 2024-2025 op volle toeren opgestart.

The post Coach Steven Vanmedegael kan volgend seizoen bij Knack Volley rekenen op 14 spelers, onder wie drie jeugdspelers is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Albert (69) en Marlies (79) krijgen al derde keer water in huis na overstroming: “Het ging zo snel. In een kwartier stond het water al kniehoog”

Zijn vrouw, de polissen, een mand vol eten en drinken, twee familie-albums en de fles cognac die hij diezelfde avond nog voor zijn verjaardag had gekregen: dat bracht Albert Plusquin (69) – en in die volgorde – boven in veiligheid, nadat zijn huis in Moelingen aan een razendsnel tempo onder water liep. Over prioriteiten bij overstromingen moet Albert niet meer

Lees meer »

Regenboogkleuren symboliseren verbinding in nieuwbouw HDO-paviljoenen Ons Tehuis Ieper

Vereniging Ons Tehuis (VOT) is bezig aan de realisatie van een grootschalig nieuwbouwproject achter de bestaande gebouwen langs de Poperingseweg 30 in Ieper. Er is al een serieus gedeelte van de ruwbouw gerealiseerd van de twee paviljoenen op de terreinen waar onder meer vroeger het Rode Kruis gehuisvest was. Woensdag vond de officiële/symbolische eerstesteenlegging plaats in aanwezigheid van alle betrokken

Lees meer »

“Ik wil de beroepsfierheid aanwakkeren”: Bertrand Vande Ginste uit Diksmuide zet zich volop in voor Belgische beenhouwers

Al negen jaar is Bertrand Vande Ginste (70) met pensioen, maar nog steeds zet hij zich vol enthousiasme in voor zijn vak, onder andere bij de Belgische Beenhouwersbond, de VLAM en de oudleerlingenbond, maar ook bij het bewonersplatform van Woumen.
The post “Ik wil de beroepsfierheid aanwakkeren”: Bertrand Vande Ginste uit Diksmuide zet zich volop in voor Belgische beenhouwers

Lees meer »

Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm

Van 4 tot en met 11 mei verbleef zanger Paul Bruna uit Middelkerke, samen met zijn fans in Benidorm. Paul was daar niet alleen. Ook de artiesten John Dennis, Danny De Roover en Dinny, een zangeres die in Spanje woont, waren present en traden op.
The post Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm appeared first

Lees meer »