Union-preses Muzio verkozen tot voorzitter van UEC, die belangen van kleinere clubs in Europa verdedigt

Alex Muzio is verkozen tot voorzitter van de Union of European Clubs (UEC), een belangenorganisatie die kleinere clubs meer inspraak wil geven in het Europese voetbal. De sterke man van Union Sint-Gillis kreeg zijn mandaat tijdens de eerste algemene vergadering van de organisatie. 

Meer krantenkoppen in België

Gilles Rossel verlaat ‘zijn’ FC Veldegem (3B): “Behoud is mooi afscheid”

Veldegem, Zedelgem en Ruddervoorde vormen de rode draad in de voetbalcarrière van Gilles Rossel, die voornamelijk gevormd werd bij Varsenare, Club en Cercle. Hij bereikte de A-kern van KM Ruddervoorde, waar hij toch aan 15 matchen deelnam in nationale. “Het behoud is een subliem afscheidsgeschenk”, klinkt het overtuigd.
The post Gilles Rossel verlaat ‘zijn’ FC Veldegem (3B): “Behoud is

Lees meer »

“Ze kwam maar liefst 90 minuten te laat en excuseerde zich niet eens”: een blik achter de schermen van het Met Gala

Het is hét mode-evenement van het jaar. Op het Met Gala in New York poseren de grootste sterren jaarlijks in de allermooiste outfits op de trappen van het Metropolitan Museum of Art. Maar wat speelt er zich af achter gesloten deuren? Nu Amerika zich opmaakt voor een nieuwe editie, onthullen we geheimen van achter de schermen. Van de gastenlijst tot

Lees meer »

Nieuw kippenhok voor leerlingen van basisschool De Driespan

Koekoek! Voor de kinderen van basisschool De Driespan in de Tempeldreef stond er een leuke verrassing te wachten. Dankzij de Milieuzorg Op School-subsidie van stad Gistel kon de school een splinternieuw kippenhok aankopen en installeren.
The post Nieuw kippenhok voor leerlingen van basisschool De Driespan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Soedanese rebellen voeren etnische zuivering uit in West-Darfoer, zegt Human Rights Watch in nieuw rapport

In de Soedanese deelstaat West-Darfoer maken rebellen van de Rapid Support Forces zich schuldig aan etnische zuivering, zo stelt Human Rights Watch (HRW) in een nieuw rapport. De mensenrechtenorganisatie roept de Verenigde Naties en de Afrikaanse Unie op om onmiddellijk een wapenembargo tegen heel Soedan in te stellen, de geweldplegers te vervolgen en een missie te lanceren om burgers te

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Uit recent onderzoek blijkt dat eekhoorns gelinkt zijn aan de verspreiding van lepra in de middeleeuwen. Dat hebben ze dan alleszins beter ‘verkocht’ dan andere knaagdieren.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boete voor moeder die beelden verspreidt van politie die zoontje (10) naar buiten dragen: “De verbalisanten zijn wel degelijk herkenbaar in beeld”

Een 47-jarige vrouw is in beroep veroordeeld tot een boete van 2.000 euro voor privacyinbreuken nadat ze via sociale media beelden verspreidde van de Oostendse politie die haar tienjarige zoontje bij haar kwam weghalen.
The post Boete voor moeder die beelden verspreidt van politie die zoontje (10) naar buiten dragen: “De verbalisanten zijn wel degelijk herkenbaar in beeld” appeared

Lees meer »

Joost Klein niet op de afspraak tijdens repetitie Songfestival, EBU onderzoekt “incident” bij Nederlandse delegatie

De Nederlandse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival is niet op tijd komen opdagen tijdens de repetitie vandaag voor de finale van morgen. Joost Klein moest normaal gezien repeteren na Luxemburg en voor Israël, maar verscheen niet op het podium. "We onderzoeken momenteel een incident rond de Nederlandse inzending", meldt organisator EBU aan Nederlandse en Zweedse media.

Lees meer »

“AstraZeneca trekt coronavaccin mondiaal terug”

De Britse medicijnfabrikant AstraZeneca trekt zijn Covid-19-vaccin wereldwijd terug, meldt de krant ‘The Telegraph’. Eind april gaf de farmaceut toe dat het vaccin “in zeer zeldzame gevallen TTS kan veroorzaken”. TTS staat voor trombose met trombocytopenie syndroom en kan tot bloedstolsels en een te laag aantal bloedplaatjes leiden.

Lees meer »