Is onze koning milieubewust? “Laadpalen voor elektrische wagens in Laken, maar soms is hij ook wat hypocriet”

“Is de koning milieubewust en is hij bezig met de klimaatzaak?” Dat is de vraag van de week in de rubriek ‘Drinken ze bruis in het koningshuis?’ op radiozender Qmusic. Onze royaltywatcher Wim Dehandschutter geeft tekst en uitleg. 

Meer krantenkoppen in België

Italiaanse fans zijn voorlopig rustig in Brugge

De supporters van de Italiaanse ploeg Fiorentina zijn in Brugge gearriveerd voor de terugwedstrijd in de halve finale van de Conference League tegen Club Brugge. Voorlopig zijn er geen incidenten.
The post Italiaanse fans zijn voorlopig rustig in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier jonge chefs pakken uit met Food Fest Talloor

De jonge culinaire talenten Marie Pieters van Pauline, Charlotte Vanfleteren van Parazaar, Maryam Marvani van Spicy Lemon en Thijs Gelaude van Cotton Kitchen slaan de handen in elkaar voor het event Food Fest Talloor op 16 juni in Bolwerk in Kortrijk.
The post Vier jonge chefs pakken uit met Food Fest Talloor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese Commissie labelt Booking.com als digitale ‘poortwachter’ en legt het bedrijf strengere regels op

De Europese Commissie heeft Booking als ‘poortwachter’ gelabeld onder de Digitale Marktenwet. Het bedrijf biedt met reiswebsite Booking.com volgens de Commissie een ‘kerndienst’ aan en moet zich bijgevolg – net als onder meer Microsoft, Apple en Meta – houden aan strengere Europese concurrentieregels. De EU vindt dat ook X in het clubje poortwachters thuishoort, maar het bedrijf tekende beroep aan

Lees meer »

In deze Limburgse gemeente haalde Vlaams Belang in 2019 de meeste stemmen. Niemand weet waarom. Of toch wel?

Waar heeft Vlaams Belang bij de laatste federale verkiezingen in Limburg het hoogst gescoord? Niet in een mijngemeente, niet in een centrumstad, wel in…. Ham, waar maar liefst 26 procent voor de extreemrechtse partij koos. Het lijkt een mysterie, Vlaams Belang valt er lokaal niet meteen op, er is niet meteen een andere uitleg voor dat cijfer. Of toch wel?

Lees meer »

LIVEBLOG BEKERFINALE (do, 15u30). “Ik durf toegeven dat ik wat nerveus ben”: Blessin en Union leven met gezonde spanning toe naar morgen

In volle titelstrijd moet de focus even richting Heizel. Donderdagmiddag omstreeks 15u30 strijden Royale Union Saint-Gilloise en Royal Antwerp FC om de Croky Cup. Redt ‘The Great Old’ zijn seizoen met een tweede beker op rij, of pakken de Brusselaars voor het eerst sinds 1935 een prijs? Via deze liveblog zit u op de eerste rij.

Lees meer »