Vier jonge chefs pakken uit met Food Fest Talloor

De jonge culinaire talenten Marie Pieters van Pauline, Charlotte Vanfleteren van Parazaar, Maryam Marvani van Spicy Lemon en Thijs Gelaude van Cotton Kitchen slaan de handen in elkaar voor het event Food Fest Talloor op 16 juni in Bolwerk in Kortrijk.

Dat Kortrijk heel wat te bieden heeft op culinair vlak hoeft geen betoog. Tijdens een nieuw culinair event krijgen jonge Kortrijkse chefs de kans om enkele bijzondere gerechten op tafel te toveren. Zij haalden de mosterd bij lievelingsgerechten van enkele internationale artiesten: Amy Winehouse, Whitney Houston, John Lennon, Bob Marley en Ed Sheeran. Zo zal je bijvoorbeeld ontdekken dat Whitney Houston en John Lennon beiden een zwak hadden voor sushi. “Het zullen niet de gekende versies zijn van de gerechten, wij geven er een switch aan”, verklappen de vier chefs.

“Met Talloor lanceren we een nieuw stadsevent dat het Kortrijks DNA volledig in zich heeft, een uniek event met een rebels kantje”, zegt schepen van Marketing Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester). “Heerlijk eten van lokale chefs gecombineerd met een muzikale namiddag in de tuin van Bolwerk met muziek van de vijf gekozen artiesten. Na de middag treedt nog een coverband op in de mooie Bolwerktuin en daarna neemt een dj het over.”

Voor alle leeftijden

Talloor verwelkomt met plezier ook de kleinsten onder ons. De jongens van Boit Pizza maken heerlijke pizza’s Napoli style. Na de pizza worden ze getrakteerd op een ijsje van de dames van Crèmeux. De Bolwerktuin staat voor hen klaar om er een hele namiddag in te ravotten, Bolwerk speelmateriaal incluis. Een kinderticket kost 15 euro en daarin zit een drankje naar keuze, vier stukken pizza, een ijsje en een avontuurlijke speelnamiddag. Ook de volwassenen kunnen later op de dag terecht tegen betaling bij Crèmeux en Boit voor een ‘klein goestje’.

Tickets kosten 40 euro voor volwassenen. Hiervoor krijg je een Talloorcocktail bij aankomst in samenwerking met Nude, vier gerechten en een muzikale namiddag. Er is een vegetarisch alternatief mogelijk. Bolwerk vind je in de Spinnerijstraat 105 in Kortrijk. Voor een van de 250 tickets kan je terecht op www.visitkortrijk.be/nl/talloor. Het is aangeraden er snel bij te zijn. Het culinair feest begint om 11 uur.

The post Vier jonge chefs pakken uit met Food Fest Talloor is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Monument onthuld ter ere van geallieerde piloten in Wakken: “Mijn vader en ik waren destijds als eerste ter plaatse bij de gecrashte Spitfire”

In Wakken werd zondag een oorlogsmonument onthuld ter ere van de geallieerde piloten uit de Tweede Wereldoorlog. In een veld aan de Oostdreef stortte er in september 1944 namelijk een Brits Spitfire-vliegtuig neer. Mee dankzij de zorgen van de lokale bevolking overleefde de toen 18-jarige piloot Robert Wigley die crash. Jean Dendauw (96), die op een boogscheut van het veld

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

Nathalie Meskens en Ruth Beeckmans delen voor het eerst podium in ‘Aspe’: “Herbert Flack voorzien van koosnaampje”

Vanmiddag gaat in Antwerpse Play Zuid gaat het interactieve theaterstuk ‘Aspe – moord in de studio’ in première. VTM-gezichten Nathalie Meskens (42) en Ruth Beeckmans (42) staan daarbij voor de allereerste keer samen op de planken, tot groot jolijt van de dames. Beiden worden ze in hun rol verdacht van een moord gepleegd te hebben op een belangrijk man in

Lees meer »

“‘Denis, wat is er gaande?’, plaagde iedereen me al”: matchwinnaar Odoi geeft steek terug – Riemer: “Teleurstelling enorm”

Club Brugge in de pole. Dankzij zowaar Denis Odoi (35), in 2013 nog weggestuurd bij Anderlecht. Maar blauw-zwart weet dat het nog niet helemaal binnen is, tegen net de buren van Cercle volgende zondag. Anderlecht likt zijn wonden en blijft vooral na de tegengoal op stilstaande fase gefrustreerd achter. Stroeykens: “Wie Odoi moest dekken? Ik ga geen namen noemen.”

Lees meer »

Leven met een deadline: “Deze studentenprotesten zijn meer dan slechts een uiting van solidariteit”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend: na Shani Louk (22) nu ook ontvoerde Ron Benjamin (53) gevonden

Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. De 53-jarige Ron Benjamin was een van de mensen die bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gegijzeld. Volgens het Israëlische leger zijn eerder ook al de lichamen van drie andere vermiste gijzelaars teruggevonden in een tunnel in de Gazastrook. Het gaat onder meer om

Lees meer »