Linkse separatisten boeken stevige winst bij verkiezingen in Baskenland (maar blijven in de oppositie)

Bij de parlementsverkiezingen in Baskenland in Spanje hebben de linkse separatisten van EH Bildu een stevige winst geboekt. Met 95 procent van de stemmen geteld haalt de groep 27 zetels, zes meer dan in 2020. Toch blijven ze in de oppositie omdat de regeringspartijen hun coalitie voortzetten. 

Meer krantenkoppen in België

Autoclub De Vise Platines rijdt succesvolle rit

Vanuit ’t Kaffeeet vond voor de eerste keer een oldtimerrit plaats. Davy Naert (derde van links op de foto), de zwager van uitbater Bert Langedock, zette samen met zijn collega’s Pieter en Bart de schouders onder deze nieuwe club.
The post Autoclub De Vise Platines rijdt succesvolle rit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Ingelmunster?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Ingelmunster? Ken je Betty nog, en weet je dat Björn Soenens van Ingelmunster afkomstig is? Heeft Labadoux voor jou geen geheimen? Waag dan je kans in deze Ingelmunsterse quiz. Veel succes.
The post Quiz – Hoe goed ken jij Ingelmunster? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koen (43) ontwerpt padelrackets met vlas in atelier op Oosteroever: “Er is heel veel geëxperimenteerd geweest”

Het wereldwijde populaire spel ‘padel’ inspireert mensen om creatief uit de hoek te komen. Zo ontwerpt Koen Hubert uit Oostende tegenwoordig op maat gemaakte padelrackets voor blessuregevoelige mensen. Dat doet hij in zijn atelier op Oosteroever. “We nemen de mensen mee door het hele proces”, zegt Koen.
The post Koen (43) ontwerpt padelrackets met vlas in atelier op Oosteroever:

Lees meer »

“Zuinige socialisten en kwistige liberalen, het is eens iets anders dan de clichés”

Op 1 mei pakte elke partij met een belofte uit. Hogere minimumlonen (Vooruit), meer verlofdagen (Groen), meer pensioen voor wie echt heeft gewerkt (Open VLD), minstens 239 euro netto extra voor loontrekkenden (Vlaams Belang) en hogere lonen tout court (PVDA). Wie dat allemaal betaalt was op de feestdag minder van tel. Partijen grossieren trouwens in vaagheden als je daarnaar vraagt.

Lees meer »

Onze F1-watcher op de ‘GP voor de rijken’ in Miami: “Een bordje nacho’s voor 167 euro en gestook bij Red Bull”

Onze formule 1-watcher hield ook in Miami zijn dagboek bij. Lees hoe Max Verstappen de transfermarkt blokkeert en er misschien -onrechtstreeks- voor zorgt dat dit de laatste grand prix wordt voor een van zijn collega’s. Maar ook waarom dit de race met de zotste prijzen van het jaar is: “176 euro voor een bordje nacho’s: ze willen er hier echt

Lees meer »

Eekhoorns lagen mogelijk aan basis van lepra in de middeleeuwen

Eekhoorns hebben in de middeleeuwen mogelijk een rol gespeeld bij de verspreiding van lepra onder mensen. Dat vermoeden onderzoekers na het vergelijken van menselijke en eekhoornbotten op een Engelse archeologische site. Het is de eerste keer dat wetenschappers een middeleeuws dier identificeren als drager van een menselijke ziekte.

Lees meer »

Mooi afscheidscadeau van Winkel Sport: Terschuerenpark heet voortaan het Geert Cool-stadion

Winkel Sport speelde zaterdagavond de laatste thuiswedstrijd in eerste nationale. KVK Tienen was de tegenstander, maar de match stond vooral in het teken van het afscheid van sponsor en voorzitter Geert Cool die na ruim drie decennia afscheid nam.
The post Mooi afscheidscadeau van Winkel Sport: Terschuerenpark heet voortaan het Geert Cool-stadion appeared first on KW.be.

Lees meer »

ANALYSE. Waarom Biden de oorlog in Gaza vergelijkt met die in Afghanistan (en Israël nog eenzamer dan Rusland dreigt te worden)

De Amerikaanse president Joe Biden dreigt ermee om Israël geen wapens meer te leveren als het Rafah aanvalt. Dat is lastig voor een leger dat nu al munitie te kort schijnt te hebben. Maar er hangt de Joodse staat nog iets veel ergers boven het hoofd, zegt onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Biden vergelijkt de oorlog op de Gazastrook met

Lees meer »