Studenten UGent: ‘We bereiden deze bezetting al maanden voor’

21:24 Zowat 100 Gentse studenten bouwden in het Ufo-universiteitsgebouw een tentenkamp, safe space en solidaire keuken op. Al zeker tot woensdag blijven ze er eisen dat de UGent de banden met Israël verbree… 

Meer krantenkoppen in België

ONZE OPINIE. “Het Eurovisiesongfestival wekt scherpere meningen op dan de Europese verkiezingscampagne”

“Het Eurovisiesongfestival doet meer voor de Europese verkiezingen dan de Europese campagne zelf”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En het brengt verschillende politieke contrasten naar boven. Hoe verdeeld N-VA kijkt naar Israël bijvoorbeeld. Enerzijds heb je Assita Kanko, anderzijds heb je Zuhal Demir. Maar ook breder op het politieke spectrum zie je opvallende contrasten.”

Lees meer »

Antwerpse politie verzegelt garage die wagens verhuurt aan drugscriminelen

Een garage in de Montignystraat die wagens verhuurt aan het drugsmilieu is verzegeld door de Antwerpse politie. De politie heeft ook de boekhouding van de garage in beslag genomen. "Er wordt ook gekeken of er sprake is van witwaspraktijken", zegt woordvoerder Kim Bastiaens. In april was er ook al een gelijkaardige controleactie in een garage in Aartselaar.

Lees meer »

Gecrashte helikopter Iraanse president gevonden door reddingsteams, volgens Iraanse staatstelevisie. Onduidelijkheid over lot inzittenden, waaronder president Raisi

Volgens de Iraanse staatstelevisie werd de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, teruggevonden door reddingswerkers. Dit nieuws wordt echter tegengesproken door andere media, en reddingsorganisatie Red Crescent. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het noorden van het land. Over de toestand van de inzittenden is nog niets geweten

Lees meer »

WVI en Stad Oostende lanceren proefproject voor nieuwbouwwoningen via erfpacht: “Focus op betaalbaar wonen”

WVI en de Stad Oostende lanceren in de Stationsstraat in Zandvoorde een kleinschalig woningproject met vijf nieuwbouwwoningen. Het is de eerste keer dat kopers de grond niet enkel kunnen kopen, maar ook een erfpacht kunnen nemen. “Het is een proefproject om woningen betaalbaarder te kunnen aanbieden”, legt Geert Sanders, algemeen directeur van WVI uit.
The post WVI en Stad

Lees meer »

In pand van Boudoir Boutique wordt nu chocolade verkocht

Home Sweet Home, de bekende chocoladehandel met eigen productie in Brugge van Christiaan Contant en Barbara Roelens, heeft onlangs een ruime nieuwe winkel in de Wollestraat geopend.
The post In pand van Boudoir Boutique wordt nu chocolade verkocht appeared first on KW.be.

Lees meer »

Op hol geslagen renpaard van Theo (70) sterft na aanrijding: “Het was geschrokken door vuurwerk voor een communiefeest”

Een Frans renpaard van paardenhouder Theo Van Wijnendaele (70) uit Bambrugge (Erpe-Mere) is zaterdagavond overleden na een aanrijding met een auto in Oombergen (Zottegem). In totaal sloegen vijf paarden op de vlucht nadat ze geschrokken waren. “Ik zit 70 jaar in de paardenwereld, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt”, zo getuigt een nog aangeslagen Theo.

Lees meer »