De professor die meedoet aan de bezetting van UGent: “Ik ben het eens met de studenten”

Vanaf maandag houden studenten aan de Universiteit Gent een bezetting. Daarmee eisen ze een academische boycot van Israël. Koen Bogaert, professor aan diezelfde universiteit, zal erbij zijn.

 

Meer krantenkoppen in België

REPORTAGE. Waarom heel Europa kijkt naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Ninove kan het eerste dominosteentje zijn dat valt”

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Vorig weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »

Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw rijverbod en fikse boete voor veertiger uit Wielsbeke

Hij was rij-ongeschikt verklaard én had zijn opgelegde proeven van een vorige veroordeling niet afgelegd. Toch bleef een 45-jarige man uit Wielsbeke met zijn bedrijfswagen rondrijden. Tot hij met de auto van zijn vriendin gevat werd en het samen met haar aan de politierechter mocht uitleggen.
The post Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw

Lees meer »

Willem Decorte is kersvers West-Vlaams kampioen: “Ik ben heel tevreden”

Willem Decorte wist zich vorig weekend tot West-Vlaams kampioen bij de 14-jarige aspiranten te kronen. Hij kwam alleen aan met een tweetal seconden voorsprong op het peloton. Geheel onverwacht kwam dit zeker niet, want op 1 mei was hij ook al de snelste in Zillebeke.
The post Willem Decorte is kersvers West-Vlaams kampioen: “Ik ben heel tevreden” appeared first

Lees meer »

Oud-strijder Victor Hannes (99) uit Meerhout krijgt medaille voor deelname aan bevrijding van Nederlandse Thorn tijdens WO II

In Meerhout heeft oud-strijder Victor Hannes (99) van de Nederlandse autoriteiten een medaille gekregen als bedanking voor zijn deelname aan de bevrijding van de stad Thorn tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij streed samen met de Brigade Piron in de slag om het Kanaal Wessem. "Mijn vader ging één keer naar het herdenkingsmonument in Thorn, maar kon zijn emoties toen niet

Lees meer »

Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar

De Belgische webshop met duurzaam speelgoed www.fairplace.be breidt uit met zes speelgoedpakketten van Re-Play, een jong initiatief van de Deerlijkse jonge mama Lore Derumeaux. Via haar webshop kan je origineel en duurder speelgoed huren in plaats van dat aan te kopen.
The post Speelgoedwebsites Fairplace en Re-Play slaan de handen in elkaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik volgde mijn menselijk instinct”: Lucinda Brand stopt om ploeggenote te helpen na zware crash, maar krijgt aan finish rekening gepresenteerd

Elisa Balsamo (Lidl-Trek) kent het verdict na haar zware valpartij in de Ronde van Burgos. Ze liep breuken op aan de neus en de hand. Haar ploeggenote Lucinda Brand kneep de remmen dicht om Balsamo te helpen, maar krijgt de rekening gepresenteerd. Ze bolde daardoor namelijk drie minuten na de winnares over de streep en krijgt die tijdachterstand ook effectief

Lees meer »

Horloges F1-legende Michael Schumacher geveild

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

Lees meer »

Nederlandse coalitiepartners stellen coalitieakkoord voor, Geert Wilders: “De zon gaat weer schijnen in Nederland”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

24-jarige Zwevegemnaar aangehouden voor cannabisverkoop

Op donderdag 2 mei ging een interventieploeg van Politiezone MIRA tijdens zijn patrouille over tot controle van een voertuig in Zwevegem. Er werd onmiddellijk een sterke cannabisgeur waargenomen, waardoor werd overgegaan tot een grondige controle.
The post 24-jarige Zwevegemnaar aangehouden voor cannabisverkoop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad Oostende zet in op vorming jeugdtrainers

Onder de noemer ‘Start 2 Coach’ organiseert Stad Oostende een laagdrempelige trainerscursus voor jongeren. De bedoeling is om alle jongeren vanaf 15 jaar de kans te geven om een trainersdiploma te behalen. De interesse is alvast erg groot.
The post Stad Oostende zet in op vorming jeugdtrainers appeared first on KW.be.

Lees meer »