Spaanse premier Sánchez sluit akkoord met Catalaanse separatisten over nieuwe amnestiewet, weg vrij voor nieuwe linkse regering

De Spaanse aftredende premier Pedro Sánchez heeft een akkoord met de Catalaanse separatistische partij Junts van Carles Puigdemont over een nieuwe, omstreden amnestiewet voor de veroordeelde Catalaanse separatisten. Het akkoord maakt de weg vrij voor een nieuwe, linkse regering onder leiding van Sánchez.

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Koning Filip vindt uitspraken van zijn broer Laurent ongepast en tikt hem op de vingers

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) op de vingers getikt over zijn exclusief interview met HLN. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf? En klopt het dat Laurent toestemming moet vragen

Lees meer »

Kroongetuige Michael Cohen getuigt tweede dag op rij op proces tegen Trump: “Ik bleef voor hem liegen, omdat hij me beschermde”

De kroongetuige in het proces tegen Donald Trump in New York, zijn gewezen advocaat Michael Cohen, is dinsdag voor de tweede dag op een rij aan het woord. Cohen zei maandag al van Trump de opdracht gekregen hebben om het zwijggeld aan pornoster Stormy Daniels te betalen, en voegde een dag later nog meer details toe aan zijn getuigenis. Trump

Lees meer »

Fanbase, streams en ticketverkoop exploderen: is diskwalificatie het beste dat Joost Klein kon overkomen?

Joost Klein beroert Groot. Op Instagram en TikTok explodeert zijn achterban met miljoenen, op Spotify prijkt hij zelfs in de lijst van meest beluisterde liedjes ter wereld – bóven Harry Styles. En wie hem op zijn festivalaffiche heeft staan, merkt nu al een stijging in de ticketverkoop. Niets lijkt de excentrieke Nederlander te stoppen, zelfs geen vuistbeweging naar een cameravrouw

Lees meer »

Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en degraderen uit de provinciale reeksen

De eindrondes in het provinciaal voetbal zitten er op. Er moest ook nog gewacht worden op de inschrijvingen van de verschillende ploegen. KSV Rumbeke promoveert niet via de interprovinciale eindronde, waardoor er geen extra stijger komt in de reeksen eronder. De voetbalbond bevestigde net de volgende stijgers en dalers.
The post Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en

Lees meer »

Technofestival Extrema Outdoor trekt festivalzomer op gang: “Referentie voor het genre met oog voor nieuw talent”

Met 3 dagen Extrema Outdoor in Houthalen-Helchteren breekt het nieuwe festivalseizoen vanaf dit weekend aan. Het festival voor technomuziek bestaat sinds 2011 en ontvangt intussen 28.000 bezoekers per dag. Extrema is geen tweede Tomorrowland, maar het festival heeft dankzij een duidelijke visie en een trouw publiek een speciale status binnen de elektronische muziek opgebouwd.

Lees meer »

Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op

Tegen 2028 wordt de Kruispoortbrug in Brugge vervangen door een nieuwe tafelbrug. Dat werd deze week aangekondigd tijdens een groot persmoment. Maar dat betekent niet dat het einde van de bruggenmiserie in zicht is. Daarvoor zijn er nog te veel werven. Een overzicht.
The post Nieuwe Kruispoortbrug lost Brugse bruggenmiserie niet op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nooit eerder gehoorde tapes onthullen hoe Elizabeth Taylor wegliep van echtgenoot: “Ik was zo bang”

In de aankomende HBO-documentaire ‘Elizabeth Taylor: The Lost Tapes’ worden nooit eerder gehoorde bekentenissen van de legendarische actrice onthuld aan het publiek. De documentaire ging deze week in première op het Filmfestival van Cannes en bevat persoonlijke beelden en video’s van de actrice, evenals 70 uur aan ontdekte audiogesprekken. Vooral haar uitspraken over ex-echtgenoot Eddie Fisher zijn schokkend.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin en Zelensky: geen ‘olympische’ wapenstilstand – Moskou: Westen is met “vuur aan het spelen”

Het Westen is “met vuur aan het spelen” en dat zal “niet onbeantwoord blijven”. Dat heeft het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd naar aanleiding van de Oekraïense luchtaanvallen van afgelopen nacht. Volgens Rusland werden daarvoor westerse wapens gebruikt. De Russische president Vladimir Poetin zal ook tijdens de Olympische Spelen doorgaan met de oorlog in Oekraïne. De Franse president Emmanuel

Lees meer »

Doodrijder studente Hannelore (21) tekent tóch beroep aan tegen ‘rechtvaardige’ straf, familie: “We zijn echt ontgoocheld”

“Een strenge, maar rechtvaardige straf.” Dat was het oordeel van de toenmalige advocaat van W.D. (42) toen die drie maanden geleden drie jaar celstraf en vijf jaar rijverbod kreeg. De man reed onder invloed van heroïne studente Hannelore Reyniers (21) dood op haar fiets in Wulpen. En tóch vond W.D. zijn straf zelf te zwaar: hij gaat nu in beroep.

Lees meer »

“Zonder overname is licentie niet mogelijk”: KV Oostende heeft mirakel nodig om faillissement af te wenden

Vrijdag verschijnt KV Oostende voor het Belgisch Centrum voor Arbitrage in de Sportsector (C-Sar) om zijn licentiedossier voor te leggen. Op dit moment is de overname door Apex Capital Global echter van de baan en is er dus geen mogelijkheid om de licentie te behalen. Tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck geeft uitleg.
The post “Zonder overname is licentie niet

Lees meer »

Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand”

Brandweer en politie snelden vrijdagochtend omstreeks 10.45 uur naar de Vikingschool in de Vikingstraat in Roeselare. Daar hadden leerkrachten van de school een gasgeur in het gebouw opgemerkt.
The post Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand” appeared first on KW.be.

Lees meer »