Dertiger uit Harelbeke krijgt rijverbod en boete na ravage

Drie voertuigen en twee woningen. Die liepen schade op nadat een 32-jarige automobilist uit Harelbeke vorig jaar in mei met zijn auto uit de bocht ging in Bavikhove (Harelbeke). Het leverde hem een rijverbod en een boete op maar geen alcoholslot.

In de Brugsestraat in Bavikhove ging Laurens D. op 20 mei 2023 met zijn auto uit de bocht. “Ik reed sportief naar huis”, verklaarde hij terwijl hij maar wankel meer op de benen stond.

1,7 promille

“Je veroorzaakte er een ravage”, aldus de openbare aanklager. D. bleek 1,7 promille alcohol in het bloed te hebben. Zijn advocaat betwistte de overtredingen niet voor de politierechtbank. Sinds het ongeval heeft D. geen eigen auto meer. Af en toe leent hij eens die van zijn vader of een vriend.

De politierechter gaf hem een boete van 1.200 euro en een rijverbod van 1 maand. Als hij zijn rijbewijs zal willen terugkrijgen, zal hij wel eerst opnieuw moeten slagen voor het theoretisch en praktisch rijexamen, medische en psychologische proeven. Het resultaat van een eerdere snelheidsovertreding die al op zijn strafblad stond. Aan een alcoholslot ontsnapte hij. (LSi)

The post Dertiger uit Harelbeke krijgt rijverbod en boete na ravage is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belg overleden in Peru na val van achtste verdieping

Afgelopen weekend is in Lima, de hoofdstad van Peru, een Belg om het leven gekomen nadat hij van de achtste verdieping van het hotel waarin hij verbleef was gevallen. Dat heeft het Nieuwsblad gemeld en de FOD Buitenlandse Zaken bevestigt het overlijden.

Lees meer »

Nederlandse regering versoepelde stikstofregels voor Schiphol

De Nederlandse minister van Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal (VVD) heeft ondanks een negatief advies van haar hoogste stikstofambtenaar de stikstofregels voor Schiphol afgezwakt. De luchthaven kon hierdoor in september makkelijker een natuurvergunning krijgen. Dat meldt de Nederlandse krant ‘NRC’ maandag.

Lees meer »

Damien Jefferson en Pierre-Antoine Gillet van Oostende genomineerd voor MVP van het Jaar

De BNXT League, de Belgisch-Nederlandse basketcompetitie, heeft donderdag drie genomineerden bekendgemaakt voor de trofee van MVP (Most Valuable Player) van het Jaar in het kader van de BNXT League Awards, die op maandag 6 mei worden uitgereikt. Damien Jefferson en Pierre-Antoine Gillet van Oostende en Rasir Bolton van Antwerp zijn de drie kanshebbers voor de titel.
The post Damien

Lees meer »

Overheid liep vorig jaar 433 miljoen euro mis aan achterstallige inningen

Slechts een klein deel van het geld dat rechters verbeurd laten verklaren, wordt ook effectief geïnd door de staat. Bij een verbeurdverklaring laat de rechter bepaalde goederen of geld in beslag nemen, omdat ze een band met een misdrijf hebben. Vorig jaar ging het om meer dan 518 miljoen euro aan misdaadgeld, maar daarvan ging slechts 85 miljoen euro naar

Lees meer »

Defecte fietsbatterij vliegt in brand en vernielt fietsenwinkel in Dessel

In een fietsenwinkel in Dessel heeft een defecte batterij, die niet aangesloten was op een elektrische fiets, een brand veroorzaakt. De hele benedenverdieping van de fietsenhandel is uitgebrand. "Geen idee hoe die batterij in brand kon vliegen", zegt zaakvoerder Benny Lenaerts. "Het is een stevige tegenvaller, want net nu komt de drukke periode eraan."

Lees meer »