Pro-Russische influencer gaat viraal met nepnieuws dat Joodse student dader was van steekpartij Sydney

Na de steekpartij in Sydney verspreidde pro-Poetin-activist en internettrol Simeon Boikov – beter bekend als Aussie Cossack – het nepnieuws dat de twintigjarige Joodse Benjamin Cohen de dader was. Tienduizenden volgers en een tv-kanaal werden op het verkeerde been gezet.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Veel schade en bloedsporen: zo ziet het Singapore Airlines-toestel eruit na turbulentie waarbij Britse man (73) omkwam

Nadat een toestel van Singapore Airlines werd getroffen door hevige turbulentie filmt een passagier hoe het vliegtuig eraan toe is. En die beelden maken meteen duidelijk hoeveel schade de Boeing en de passagiers hebben opgelopen. Verschillende kasten zijn opengevallen of stuk gegaan en alles wat los stond, is alle kanten opgevlogen. Wat zeker opvalt, zijn de bloedsporen die achterblijven. Wie

Lees meer »

955 leerlingen uit 18 Brugse basisscholen nemen het tegen elkaar op tijdens de tweede editie van LAGO Swimrun

955 leerlingen uit 18 Brugse basisscholen nemen het vandaag donderdag tegen elkaar op tijdens de tweede editie van LAGO Swimrun. De sportievelingen lopen langs het Jan Breydelstadion, zwemmen in LAGO Brugge Olympia en moeten er een uitdagend hindernissenparcours overwinnen. “De interesse bij de Brugse scholen was erg groot, met dubbel zoveel inschrijvingen als vorig jaar als gevolg”, zegt LAGO-centrummanager Hans

Lees meer »

Boezemvrienden Sergio Quisquater (58) en Sam Gooris (51): “Al die kliekskes in de showbizzwereld, precies de speelplaats op ‘t schoolke”

Er gaat geen dag voorbij of Sergio Quisquater en Sam Gooris hebben elkaar wel gehoord, gezien of gelezen. Meestal op WhatsApp, soms via FaceTime, toch minstens één keer per maand in ‘t echt. Ze zijn al meer dan dertig jaar vrienden, en onlangs hebben ze elkaars handtekening op hun lijf laten tatoeëren, bloednuchter. “Sommige mensen zeggen dan: ‘Dat is wel

Lees meer »