“Voor jullie is hij een monster, voor mij was hij een heel zieke jongen”: vader van dader steekpartij Sydney vecht tegen de tranen in aangrijpend interview

“Voor jullie is hij een monster. Voor mij was hij een heel zieke jongen.” De vader van de dader van de steekpartij in Sydney vecht tegen de tranen terwijl hij enkele journalisten te woord staat voor zijn huis in Toowoomba. De agente die zijn zoon uiteindelijk doodschoot, neemt Andrew Cauchi (76) niets kwalijk. “In haar plaats zou ik net hetzelfde gedaan hebben.” 

Meer krantenkoppen in België

Rode Kruis-Vlaanderen en Voka roepen bedrijven op om plasma te doneren

Rode Kruis-Vlaanderen en Voka gaan samenwerken om via bedrijven meer plasmadonoren te vinden. Ze roepen bedrijven op om hun werknemers te motiveren plasma te doneren in een donorcentrum van Rode Kruis-Vlaanderen. Momenteel komt 3 procent van alle plasmadonaties via bedrijven. Beide organisaties willen dat doen stijgen naar 20 procent.

Lees meer »

Militaire spanningen (proberen) gladstrijken en praten over Kim Jong-un: China, Japan en Zuid-Korea houden eerste top in 5 jaar

China, Japen en Zuid-Korea komen in Seoel voor het eerst in 5 jaar weer samen voor een top. Op de agenda staan onder meer economische samenwerking en de uitbreiding van de Chinese militaire activiteiten in de regio. Daarnaast wil China de toenemende relaties tussen Japan, Zuid-Korea en de VS bespreken. Ook de raketten en nucleaire testen van Noord-Korea zijn een

Lees meer »

Acht doden bij mesaanval in China

Een man heeft acht mensen gedood met een mes in Xiaogan, in de Chinese provincie Hubei. Dat hebben Chinese staatsmedia vrijdag bericht onder aanhaling van de lokale autoriteiten. Er viel ook een gewonde.

Lees meer »

ANALYSE. De grote terugval van Groen en Ecolo twee weken voor de verkiezingen: wat is er aan de hand?

In de Grote Peiling vallen Groen en Ecolo terug op vijf en vier Kamerzetels. Voor de ecologisten dreigt een afstraffing op 9 juni. Partijtoppers lanceren provocerende acties, maar uitgerekend pragmaticus Petra De Sutter piekt in de populariteitspoll. Hebben de groenen de verkeerde strategie uitgerold? “Dit is een structureel probleem. Enkel in de oppositie kan de partij haar geloofwaardigheid terugwinnen.”

Lees meer »

Verzekeringen bij woonkrediet opzeggen zonder straf: dit zijn de nieuwe spelregels vanaf juni

Wie ooit een woonlening aanging, weet: de bankier kan een ‘mooiere’ rentevoet bieden als je bij hem meteen ook een (duurdere) brand- of schuldsaldoverzekering afsluit. Aan die ‘bundelverkoop’ verandert op 1 juni het een en ander. Wat betekent de wet-Dermagne voor uw portemonnee? En wat is het mogelijke nadelige gevolg? David Geerts van Hypotheek.winkel en vastgoedeconoom Wouter Thierie leggen uit.

Lees meer »

Waren al haar K3-collega’s er? Achter de schermen bij het huwelijksfeest van Hanne Verbruggen en Jorn

Hun huwelijksbootje ging al in 2020 te water. Corona verhinderde echter het feest en toen kwam de geboorte van Julien de planning dwarsbomen. Maar zaterdag vierden Hanne Verbruggen (30) en Jorn Sarens eindelijk hun liefde te midden van 200 gasten en 4.500 bloemen. Wij achterhaalden alle details, van de gerechten op het menu en het zeldzame bruidsboeket tot de openingsdans

Lees meer »

Boerderijwinkel van Hoeve Clarebout sluit definitief de deuren: “Mijn schoonmoeder heeft haar pensioen meer dan verdiend”

Een instituut dat de deuren sluit: na bijna 50 jaar producten rechtstreeks van de landbouwer naar de klanten te brengen, sluit de boerderijwinkel van Hoeve Clarebout de deuren. Voor Bernadette Onraet begint nu een nieuwe periode in haar leven, die van het pensioen. “Al zeggen we nooit nooit natuurlijk.”
The post Boerderijwinkel van Hoeve Clarebout sluit definitief de deuren:

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky ontmoet premier De Croo – Warschau koopt raketten met bereik van 1.000 kilometer van VS

De Belgische premier Alexander De Croo ontvangt vandaag de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die in België arriveert vanuit Spanje. De twee zullen het onder meer hebben over de militaire steun van België aan Oekraïne en zullen ook een bilateraal veiligheidsakkoord ondertekenen. “Los vertaald: welke veiligheidsgaranties geeft ons land aan Oekraïne?”, aldus De Croo. “De levering van onze F-16’s is daar

Lees meer »