LIVE. Zesde slachtoffer overleden na steekpartij in winkelcentrum in Sydney, 40-jarige dader was bekende bij politie

Bij een steekpartij in een winkelcentrum in de Australische stad Sydney zijn zes doden gevallen: vijf vrouwen en één man. Er zijn ook acht mensen gewond geraakt. Eerder was er sprake van vijf dodelijke slachtoffers, maar de politie laat weten dat er intussen nog een vrouw aan haar verwondingen is overleden. Het gaat om de moeder van de negen maanden oude baby die zwaargewond raakte. De 40-jarige dader, een bekende bij de politie, is door de politie doodgeschoten. 

Meer krantenkoppen in België

Wim Alderweireldt is heksenkoning

Op de terreinen van de Koninklijke Schuttersgilde Sint-Sebastiaan Beselare aan De Kortekeer greep de jaarlijkse heksenschieting plaats.
The post Wim Alderweireldt is heksenkoning appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We zetten houtafval om in duurzame paletten”: West-Vlaamse start-up The Green Revolution mag verhaal brengen op Tomorrowland

De jonge Harelbeekse ondernemer Jorden D’Hulster heeft een missie: de wereld van de transportpaletten vergroenen. Begin volgend jaar rollen de eerste producten van The Green Revolution van de band en die zijn volledig van houtafval vervaardigd. “We hebben al een voorakkoord voor 300.000 paletten en vier grote distributeurs tonen concrete interesse”, klinkt het. Tijdens de duurzaamheidsconferentie Love Tomorrow op de

Lees meer »

Woning ruimt plaats voor meer parking voor uitvaartcentrum in Moorslede

Langs de Roeselaarsestraat in Moorslede is maandag de afbraak van een oude woning gestart. Op de plaats komt een nieuwe parking voor Uitvaartzorg Eveline Geldhof. “Op die manier is er ook minder overlast voor de buren”, aldus zaakvoerster Eveline.
The post Woning ruimt plaats voor meer parking voor uitvaartcentrum in Moorslede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning Filip roept op tot “hoogdringende” aanpak van begrotingstekort

Koning Filip ziet na de recente federale verkiezingen mogelijkheden voor politieke partijen en regio’s om toenadering tot elkaar te zoeken. Dat zegt hij in zijn jaarlijkse tv-toespraak naar aanleiding van de nationale feestdag. Nu België op het “Europees strafbankje” zit en onder financieel toezicht staat vanwege buitensporig begrotingstekort, roept Filip ook op dat probleem “hoogdringend” aan te pakken.

Lees meer »

Boris Van Severen – Hippo uit ‘The Masked Singer’ – showt zijn zangtalent nog eens, al lijkt Frances geen fan

Boris Van Severen (35) vervoerde zijn vrouw Frances Lefebure (35) in de bakfiets naar de Gentse Feesten, waar ze op date gingen. De acteur besloot nog eens zijn zangtalent te laten horen. Boris werd vierde tijdens het derde seizoen van ‘The Masked Singer’. Al lijkt zijn echtgenote Frances niet echt fan. “De Uberdriver die je niet wilt”, schrijft ze bij

Lees meer »

Deze West-Vlamingen mogen zich voortaan barones of commandeur noemen

Ter gelegenheid van de nationale feestdag heeft het koningshuis enkele verdienstelijke landgenoten een adellijke titel of ereteken toegekend. Onder hen ook drie West-Vlamingen. Lieve Mostrey, voormalig ceo van Euroclear, mag zich voortaan barones noemen, Marc Michils (voorzitter Kom op tegen Kanker) is nu baron. Topdokter Réginald Moreels kreeg de titel van commandeur in de Kroonorde.
The post Deze West-Vlamingen

Lees meer »