Zesde slachtoffer overleden na steekpartij in winkelcentrum in Sydney, 40-jarige dader was bekende bij politie

Bij een steekpartij in een winkelcentrum in de Australische stad Sydney zijn zes doden gevallen: vijf vrouwen en één man. Er zijn ook acht mensen gewond geraakt. Eerder was er sprake van vijf dodelijke slachtoffers, maar de politie laat weten dat er intussen nog een vrouw aan haar verwondingen is overleden. Het gaat om de moeder van de negen maanden oude baby die zwaargewond raakte. De 40-jarige dader, een bekende bij de politie, is door de politie doodgeschoten. 

Meer krantenkoppen in België

Feestelijke opening van gerestaureerde Meestersmolen

Op zondag 26 mei wordt De Meestersmolen op de hoek van de Veurnestraat en de Westvleterenstraat in Oostvleteren opnieuw feestelijk in gebruik genomen. Tijdens het afgelopen jaar werd de molen grondig gerestaureerd en hersteld.
The post Feestelijke opening van gerestaureerde Meestersmolen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hilde Crevits zet campagne op pauze door terugval van haar mama, die voor derde keer tegen borstkanker strijdt: “Soms staat alles bijna stil”

De verkiezingen op 9 juni naderen met rasse schreden. “Iedere campagne schakelt een versnelling hoger, maar soms staat alles bijna stil”, deelt huidig minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V). De mama van minister Crevits, Jeanny Muys vecht al een tijdje voor de derde keer tegen borstkanker. Donderdag werd ze fel verzwakt opgenomen op intensieve zorgen in het

Lees meer »

KIJK. Paris Hilton post schattige zwembadvideo van zoontje, maar krijgt storm van bezorgde reacties

Paris Hilton toont op TikTok hoe ze samen met haar 1-jarig zoontje Phoenix geniet van wat quality time in het zwembad. Een schattige video, maar toch komen er heel wat reactie op. Volgens verschillende fans heeft de kleine Phoenix zijn zwembandjes achterstevoren aan. Verschillende moeders zijn dan ook oprecht bezorgd en dat neemt Paris hen niet kwalijk. Ze bedankt zelfs

Lees meer »

“Noord-Korea vuurt onbekend projectiel af”

Noord-Korea heeft een “ongeïdentificeerd projectiel” afgevuurd, maar de lancering is mislukt. Dat bevestigt Pyongyang, nadat het Zuid-Koreaanse leger en de Japanse kustwacht dat eerder meldden. Enkele uren voordien had Pyongyang Japan op de hoogte gebracht dat het zich voorbereidde op de lancering van een nieuwe spionagesatelliet.

Lees meer »

Farmaceutische primeur: Luiks farmabedrijf vraagt patent voor “allereerste snelle speekseltest” voor malaria

Het Luikse farmabedrijf Contipharma heeft een patent aangevraagd voor wat het omschrijft als “de allereerste snelle speekselantigeentest” voor malaria. Dat meldt het bedrijf maandag. Een antigeentest toont de aanwezigheid van viruseiwitten (antigenen) aan. Momenteel zijn er al verschillende malariatests op de markt, maar die zijn volgens Contipharma “vaak te ingewikkeld of te duur”.

Lees meer »

Zelensky op bezoek in België: “Dertig F-16’s voor Oekraïne tegen 2028, eerste toestellen dit jaar geleverd”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag op bezoek in ons land. Hij zal het met premier Alexander De Croo (Open Vld) hebben over de militaire steun van België aan Oekraïne en de twee ondertekenen ook een bilateraal veiligheidsakkoord. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) engageert België zich ertoe om tegen 2028 dertig F-16’s aan Oekraïne te leveren.

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Wapenfabrikant nieuwe sponsor van Dortmund, recordaantal stewards op Wembley om chaos te vermijden

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde elf jaar geleden al de finale in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan Courtois, zoals in 2022,

Lees meer »