Beelden tonen hoe dader van steekpartij Sydney shoppers achtervolgt en omstander de confrontatie aangaat op trap

Op beelden die circuleren op het internet is te zien hoe de dader van de steekpartij in het Australische Sydney rondrent in het shoppingcenter. Met een mes in de hand zit de man willekeurige shoppers achterna. Eén van de omstanders probeerde de man nog tegen te houden op de roltrap vooraleer de politie hem uiteindelijk kan neerschieten. Er vielen al zeker zes doden, inclusief de dader. Er wordt onderzocht of het om een terroristische aanslag gaat.

 

Meer krantenkoppen in België

“PV voor slagen en verwondingen opgesteld”: politie op zoek naar Club-fan die Cercle-keeper slag in gezicht gaf tijdens veldbestorming

De voetbalcel van de Brugse politie is een onderzoek gestart naar een incident tijdens de veldbestorming zondagavond in het Jan Breydelstadion. Daarbij werd Cercle-doelman Warleson tegen de grond gewerkt en kreeg hij een slag in het gezicht. Bij de politie bevestigen ze dat er proces-verbaal werd opgesteld.
The post “PV voor slagen en verwondingen opgesteld”: politie op zoek naar

Lees meer »

Musea Brugge koopt schilderij van Frans Pourbus aan voor 159.000 euro

Binnenkort schittert er een nieuw schilderij in het Groeningemuseum. Musea Brugge heeft een iconisch werk van de Brugse schilder Frans Pourbus I aangekocht voor 159.000 euro. ‘Dronkenschap van Noach’ is een belangrijke aanvulling voor de Brugse collectie én een unieke getuige van een bewogen periode uit de geschiedenis van de Lage Landen.
The post Musea Brugge koopt schilderij van

Lees meer »

Club Brugge, landskampioen met dichtgeknepen billen

Zo indrukwekkend de remonte van Club Brugge in de competitie was, zo kleintjes kwam het voor de dag in de seizoensfinale tegen Cercle. Club is voor de negentiende keer kampioen van België dankzij de halvering van de punten, een spectaculaire trainerswissel en een portie meeval in de meest prangende VAR-fase van het seizoen.

Lees meer »

KIJK. Bradley Cooper en Gigi Hadid samen gespot op muziekfestival, waar acteur ook Pearl Jam op podium vervoegt

Ook voor grote sterren is het festivalseizoen begonnen. Zo bezochten acteur Bradley Cooper en supermodel Gigi Hadid het BottleRock-festival in de Amerikaanse staat Californië. Fans spotten het verliefde stelletje al dansend en knuffelend tijdens het optreden van Stevie Nicks, die de Fleetwood Mac-hit ‘Dreams’ zingt. In oktober 2023 ontstonden de geruchten dat de twee een relatie hadden. Dat hebben ze

Lees meer »

EXCLUSIEVE ANALYSE. “Poetin wordt gestopt door macht, niet door voorzichtigheid. Waarom volgt het Westen dan gewoon zijn spel?”

“Poetin geniet met volle teugen van zijn vermogen om ons steeds meer af te dreigen met nieuwe vormen van chantage”, schrijft oud-kolonel Roger Housen in een exclusieve analyse voor HLN na de vele escalaties van Rusland. Hij legt uit waarom het zo belangrijk is dat het Westen meer doet in de oorlog in Oekraïne dan enkel het spel van Poetin

Lees meer »

Clubcoach Hayen riskeert nog schorsing met uitstel voor contact met bank na uitsluiting

Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) wil een wedstrijd schorsing met uitstel en 500 euro boete voor Club Brugge-coach Nicky Hayen. Die werd zondag op bezoek bij RSC Anderlecht (0-1) uitgesloten, maar hield met een walkietalkie contact met de bank. Dat kan hem nu een straf opleveren. Hayen moet sowieso voor het Disciplinair Comité komen. De Clubcoach hoopt wel

Lees meer »

Ondanks regen lokt café Mangé in Heule 1.500 bezoekers

Het jubelen is begonnen! Met Café Mangé is definitief het startschot gegeven voor de 60ste editie van de Tinekesfeesten. Ondanks de regen was het opnieuw een geslaagde editie. 1.500 bezoekers konden zich culinair uitleven aan de 14 foodtrucks wat gelijk staat aan 100 m verwennerij.
The post Ondanks regen lokt café Mangé in Heule 1.500 bezoekers appeared first on

Lees meer »

Waarom het momenteel ‘code rood’ is voor hooikoorts

De hooikoorts­radar voorspelt code rood. Het pollenseizoen bereikt stilaan z’n piek en vooral de weergoden mogen we daarvoor vervloeken. Op één moment kan je maar beter binnenblijven, zegt een expert. “Veel mensen krijgen net dan een aanval van hooikoorts.”

Lees meer »