LIVE. Beelden tonen hoe dader van steekpartij shoppers achterna zit in winkelcentrum in Sydney

Bij een steekpartij in een winkelcentrum in de Australische stad Sydney zijn vijf doden gevallen. Er zijn ook acht mensen gewond geraakt, onder wie een moeder en haar negen maanden oude baby. De politie heeft intussen bevestigd dat de dader is doodgeschoten. 

Meer krantenkoppen in België

U10 KVC Ichtegem wint eigen Lentetornooi

Op het 36ste én laatste Lentetornooi van KVC Ichtegem viel bijzonder leuk nieuws te rapen. De U10 van trainer Siemen Verstraete kroonde zich er namelijk tot winnaar.
The post U10 KVC Ichtegem wint eigen Lentetornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steph Goossens heeft geen contact meer met ‘Fata Morgana’-collega’s: “Als tv-maker ben je een soort nomade”

Met de aanhoudende herfstige lente leek de Belgische zomer stilaan wel een fata morgana. Twintig jaar geleden was dat écht zo. Op 20 juni 2004 was op Eén (nu VRT 1) de eerste aflevering van ‘Fata Morgana’ te zien. Telkens werd één bepaalde stad op stelten gezet met vijf moeilijke opdrachten die binnen een week volbracht moesten worden. Ex-presentator Steph

Lees meer »

Acht jongens, dezelfde leeftijd, dezelfde kleren. Maar alleen de zwarte mogen niet binnen volgens test ‘Ze zeggen dat’

Als je een nachtje wil feesten in een club, heb je maar beter een lichte huidskleur. In een praktijktest van het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ proberen vier witte en vier zwarte jongens zes bekende clubs binnen te geraken. Verborgen camera’s tonen hoe dat voor de ene groep beduidend makkelijker is dan voor de andere. “We moesten zogezegd reserveren, maar dat

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola waagt nieuwe kans in ‘Sing Again’:“Ik ga niet wachten tot ik het in mijn schoot geworpen krijg”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

Europese consumentenorganisaties klagen Chinese webwinkel Temu aan: “Manipulatieve praktijken om consumenten meer te doen kopen of betalen”

De Europese consumentenorganisatie BEUC en zeventien van haar leden hebben klacht ingediend tegen de Chinese webwinkel Temu. Ze beschuldigen Temu ervan de nieuwe Europese regels rond digitale diensten te overtreden. Terwijl BEUC een klacht indiende bij de Europese Commissie, deden de zeventien leden dat bij de bevoegde autoriteiten in eigen land. In België gaat het om Testaankoop.

Lees meer »

“Toen die journalist mijn dochter benaderde, trok ik de stop eruit”: Bert uit ‘The Voice’ legt uit waarom hij uit spotlights verdween

Het was even met de ogen knipperen voor de juryleden in ‘Sing Again’, maar het was wel degelijk Bert Voordeckers (58) die voor hen stond. Zijn stem blijft zeer herkenbaar, maar sinds hij derde werd in het allereerste seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’ verloor hij maar liefst 60 kilo. Om medische redenen, vertelt hij in een uitgebreid interview. Hij

Lees meer »

Serviceclub haalt kunstwerk uit expo in Ronse na dreigement van voormalig Vlaams Belang-kopman: “Maar dit is gewoon satire…”

Serviceclub Spectrum uit Ronse heeft vlak voor de opening van hun kunstenexpo een werk van Karel Thienpont uit de collectie verwijderd. Niet uit vrije wil, wel omdat voormalig Vlaams Belang-kopstuk dokter Erik Tack dreigde met juridische stappen. Het werk draagt dan ook zijn naam, maar ook een verwijzing waar hij allerminst gelukkig mee is. “Vrijheid van meningsuiting is er dus

Lees meer »

Fastned opent snellaadstation aan A19 in Zonnebeke: “Eerste station in een regio waar laadstations dun gezaaid zijn”

Vrijdag opende Fastned een snellaadstation in Zonnebeke. Het station ligt naast het recyclagepark van de gemeente op bedrijventerrein de Polderhoek, op de hoek van de Kortekeerstraat en de Kasteelstraat aan de A19 op grondgebied Geluveld. Met dit snellaadstation opende Fastned zijn 31ste station in België en het negende in West- Vlaanderen.
The post Fastned opent snellaadstation aan A19 in

Lees meer »

LIVE. Massale klopjacht op ontsnapte gangster in Frankrijk: twee uitgebrande auto’s gevonden, moeder reageert

Twee cipiers werden doodgeschoten, twee anderen verkeren in kritieke toestand. Dat is de zware balans van een raid in het Franse departement Eure (Normandië) gisterochtend op een busje dat gedetineerden vervoert. De gevangene, de 30-jarige crimineel Mohamed Amra, kon zo ontsnappen. Inmiddels zijn twee uitgebrande voertuigen teruggevonden, maar de daders en de gevangene zijn nog altijd op de vlucht. De

Lees meer »

Van rijbewijs tot attest kinderopvang samen in één digitale portefeuille: overheid lanceert app MyGov.be

De federale overheid heeft zijn nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan vanaf vandaag door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, rijbewijs, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen in een digitale portefeuille op je telefoon: handig. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit waartoe de app nog meer in staat is. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en

Lees meer »