Beelden tonen hoe dader Sydney shoppers achtervolgt en omstaander de confrontatie aangaat op trap

Op beelden die circuleren op het internet is te zien hoe de dader van de steekpartij in het Australische Sydney rondrent in het shoppingcenter. Met een mes in de hand zit de man willekeurige shoppers achterna. Eén van de omstaanders probeerde de man nog tegen te houden op de roltrap vooraleer de politie hem uiteindelijk kan neerschieten. Er vielen al zeker zes doden, onder wie de dader. Er wordt onderzocht of het om een terroristische aanslag gaat.

 

Meer krantenkoppen in België

Bekijk: “We are the champions’: uitbundige Club-supporters vieren kampioenstitel op‘De Platse’

Van een topavond voor het Brugs voetbal gesproken. Na de brilscore in de derby is Club Brugge voor de 19de keer landskampioen en pakt Cercle zijn eerste Europese ticket in 14 jaar. Dat werd na affluiten dan ook duchtig gevierd op ‘De Platse’, vlakbij het Jan Breydelstadion.
The post Bekijk: “We are the champions’: uitbundige Club-supporters vieren kampioenstitel op‘De

Lees meer »

De Stroom, een vrijetijdsorganisatie voor mensen met een beperking, opent ontmoetingsruimte De Kajuit

In 2023 verhuisde de Spelotheek naar de Deelfabriek, waardoor de benedenverdieping van vzw De Stroom in de Sint-Janslaan 1 kwam leeg te staan. Op vrijdag 24 mei werd ‘De Kajuit’, een gezellig ingerichte polyvalente ruimte, geopend met een feest voor de vrijwilligers, gevolgd door een eerste fuif voor de deelnemers op zaterdag 25 mei. “Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek. Daarnaast

Lees meer »

“Onze sterkte vind je ook in de grote bank. We hebben evenwaardige spelers”:Filou op weg naar dertiende titel op rij

Jean Salumu (33) strijdt met Filou Oostende vanaf maandag in de finales van de play-offs om een dertiende opeenvolgende landstitel. Bij het dozijn vorige kampioenschappen was Salumu zesmaal betrokken. Het eerste jaar was hij nog uitgeleend aan Leuven Bears en de jongste vijf seizoenen baskette hij in het buitenland. Hongerig blikt Salumu, de enige Belg die al de MVP-onderscheiding van

Lees meer »

Een campagne in de schaduw van de oorlog

De eerste uitzending van Terzake in het kader van KIES24 bood gisteren meteen een pittig debat tussen N-VA-kopstuk Theo Francken en PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw, over de rol van Defensie, over de financiering van dat departement en over het thema van de ‘internationale veiligheid’. Een politiek debat dat door het gebruik van een klokje, dat de spreektijd van de sprekers in

Lees meer »

Ophef in Duitsland over jongeren die racistisch lied zingen

Op sociale media circuleren beelden van Duitse jongeren die racistische leuzen zingen op de melodie van Gigi D’Agostino’s feesthit ‘L’amour toujours’. De beelden werden gemaakt tijdens het pinksterweekend op het Duitse waddeneiland Sylt, vlak bij de Deense grens. Talrijke Duitse politici veroordelen het gedrag van de jongeren.

Lees meer »

Terminaal zieke Janis (23) dolgelukkig met titel van Club Brugge: “In De Tafel van Gert had Simon Mignolet het aan hem beloofd”

De ongeneeslijk zieke Huntington-patiënt Janis De Zitter (23) uit Avelgem is grote Clubfan. “Na het laatste fluitsignaal tegen Cercle was hij door het dolle heen. Hij zei ‘Voor mij, voor mij. Mignolet heeft het gezegd’”, vertelt mama Annabel Forêt. In De Tafel van Gert had de doelman Janis gezegd dat ze heel hard hun best zouden doen om zijn droom

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin wil niet onderhandelen met Zelensky: “Hij heeft geen legitimiteit meer” – Kiev: Russisch offensief in Charkiv gestopt

De Russische president Vladimir Poetin is bereid om de oorlog in Oekraïne te beëindigen met een staakt-het-vuren dat de huidige slagveldlinies erkent. Poetin wil echter niet onderhandelen met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die volgens hem “geen legitimiteit” meer heeft. Intussen zegt het Oekraïense leger het Russische offensief in de regio Charkiv te hebben gestopt. De Oekraïners zouden zelfs het

Lees meer »

“U mag me allemaal afschieten. Het interesseert me niet”: woke-debat in ‘Het Conclaaf’ lokt felle reacties uit

In een nieuwe aflevering van ‘Het Conclaaf’ heeft een debat over woke de gemoederen hoog doen opladen. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken kon met moeite afstand nemen van een omstreden tweet van een partijgenoot waarin Petra De Sutter (Groen) als transgender persoon werd aangevallen. “U mag me allemaal afschieten. Het interesseert me niet.”

Lees meer »