Politie onderzoekt of dader van steekpartij in Sydney vrouwen viseerde

De dader van de steekpartij in Sydney van afgelopen weekend had het vermoedelijk gemunt op vrouwen. Dat zegt de lokale politie. Videobeelden tonen aan dat de man zich richtte op vrouwen en dat hij mannen ongemoeid liet. 5 van de 6 dodelijke slachtoffers zijn vrouwen en ook de meeste gewonden zijn vrouwen. De politie onderzoekt nu of vrouwen ook effectief het doelwit waren. 

Meer krantenkoppen in België

Witte Huis: “Israël heeft rode lijn niet overschreden met aanval op Rafah”

Met de luchtaanval op Rafah waarbij 45 Palestijnen omkwamen en honderden anderen gewond raakten, heeft Israël volgens het Witte Huis de waarschuwingen van Amerikaans president Joe Biden niet in de wind geslagen. De president had eerder deze maand gezegd dat de VS de leveringen van aanvalswapens aan Israël zouden opschorten als een Israëlische militaire operatie drukbevolkte gebieden in Rafah zou

Lees meer »

Gouden jubileum voor Marleen en Freddy

Marleen Vanderschaeghe (69) en Freddy Jonckheere (71) uit de Hoogwegel vierden hun 50ste huwelijksverjaardag. Ze gaven elkaar op 17 mei 1974 het jawoord. Het koppel kreeg met Kristof een zoon. De jubilarissen zijn intussen de trotse grootouders van Rune (15) en Renske (11). “We leerden elkaar kennen tijdens een bal in zaal Moderne op de
The post Gouden jubileum

Lees meer »

Jaan Peene wint met België internationaal zilver in boccia: “Deze medaille kunnen we alvast een beetje koesteren”

Jaan Peene heeft in het Finse Lahti deelgenomen aan de World Boccia Challenger. Vijf spelers aangesloten bij G-sport Vlaanderen vertegenwoordigden voor het eerst in een team BC 1/2 ons land, dat goed was voor een zilveren medaille.
The post Jaan Peene wint met België internationaal zilver in boccia: “Deze medaille kunnen we alvast een beetje koesteren” appeared first on

Lees meer »

EXCLUSIEVE ANALYSE. “Zolang Poetin het tempo bepaalt en het Westen alleen maar volgt, verandert er niets aan de oorlog in Oekraïne”

“Poetin geniet met volle teugen van zijn vermogen om ons steeds meer af te dreigen met nieuwe vormen van chantage”, schrijft oud-kolonel Roger Housen in een exclusieve analyse voor HLN na de vele escalaties van Rusland. Hij legt uit waarom het zo belangrijk is dat het Westen meer doet in de oorlog in Oekraïne dan enkel het spel van Poetin

Lees meer »

Stadsbestuur Torhout ondersteunt wijkkermissen met tal van culturele injecties

In de zomermaanden organiseren de wijkcomités traditioneel hun kermissen. Ook dit jaar ondersteunt het stadsbestuur de programmatie met culturele injecties, vooral straattheater en muziek. Torhout telt in totaal zeven wijkcomités, waarvan De Koornbloem op ’t Rozeveld het meest recente is. Die comités zijn goed voor in totaal meer dan 100 toegewijde vrijwilligers. Ze organiseren wijkfeesten
The post Stadsbestuur Torhout

Lees meer »

Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik

Lees meer »

KIJK. 2-jarige jongen uit ‘American’s Got Talent’ gaat wereldwijd viraal met zijn uitzonderlijk talent voor wiskunde

Wie auditie doet voor ‘America’s Got Talent’ kan ook ver daarbuiten viraal gaan. Al had Devan dit grote succes misschien niet verwacht. De 2-jarige jongen maakt binnenkort zijn opwachting tijdens de audities van ‘America’s Got Talent’, maar daarvan werd nu al een voorproefje gedeeld op sociale media. Waar hij de wenkbrauwen niet liet fronsen door zijn zang- of danstalent, maar

Lees meer »

Zware onweersbuien teisteren rommelmarkt Gezinsbond

De jaarlijkse Lendeleedse rommelmarkt opgezet door de plaatselijke Gezinsbond is een vaste waarde in het plaatselijk cultureel landschap. Deze jaarlijks rommelmarkt neemt nagenoeg het complete dorpscentrum en de aanpalende straten in beslag.
The post Zware onweersbuien teisteren rommelmarkt Gezinsbond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Real-coach Ancelotti laat niet in z’n kaarten kijken: “Courtois en Lunin verdienen allebei om Champions League-finale te spelen”

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde tien jaar geleden al de finale van de Champions League in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan

Lees meer »

‘Dé stad van zomerse waterpret’ schort alle wateractiviteiten op vervuilde Oude Leiearm op tot 15 juni: “Geen risico’s nemen”

De soap van de Oude Leiearm in Menen blijft duren. Het schepencollege schort nu alle geplande wateractiviteiten op tot 15 juni, maar mogelijk zou dat langer kunnen duren. Een waterstaal wees alvast uit dat bepaalde waardes onaanvaardbaar zijn. Bij de stad zijn ze hoopvol dat het zomerprogramma Aqua Solar wel kan doorgaan.
The post ‘Dé stad van zomerse waterpret’

Lees meer »