“Dat was redelijk pittig”: voetbalpodcast ‘vier-nul’ buigt zich over opvallende uitbarsting van Blessin

Drie opeenvolgende nederlagen, 0 op 9 en de leidersplaats kwijt aan Anderlecht. Union komt voorlopig onherkenbaar voor de dag in de Champions’ Play-offs – wie had dat zien aankomen? Ook Alexander Blessin moet met lede ogen aanzien hoe zijn ploeg als een kaartenhuisje in elkaar dreigt te vallen. Een donderpreek in het Lotto Park legde de frustraties bloot. “Het is logisch dat je na drie nederlagen andere taal spreekt”, aldus Marc Degryse in voetbalpodcast ‘vier-nul’. 

Meer krantenkoppen in België

Een leven lang lijden: het tragische verhaal van de laatste prinses van Korea

“Prinses Deokhye keert terug, onmiddellijk opgenomen in het ziekenhuis.” Die krantenkop verscheen 62 jaar geleden in de Koreaanse media. Nadat ze 38 lange jaren vol tragedie en hartzeer in Japan had doorgebracht als banneling, mocht de laatste prinses van Korea eindelijk terugkeren naar huis. Maar ook daar kon ze geen rust vinden. Dit is haar schrijnende verhaal.

Lees meer »

Bondscoach Vanthourenhout laat in z’n kaarten kijken voor Spelen (en WK en EK): “Wil Philipsen en Vermeersch tegen zichzelf beschermen”

Mic drop. Het doek over het (klassieke) voorjaar is gevallen. Tijd, tussen alle koersgeweld door, voor een spelletje pingpong met bondscoach Sven Vanthourenhout, zwoegend op zijn olympisch huiswerk. Waarbij de bal plots met topspin lijkt te worden geraakt. Want hey, hebben we daar niet hèt kwartet voor Parijs beet? “Geen commentaar. (lacht) Ik heb zeven namen in mijn hoofd zitten.”

Lees meer »

“We betreuren het politiek spektakel”: directie reageert op ophef rond Vlaamse vlag tijdens diversiteitsdag

Er is commotie ontstaan op de middelbare school VIA Tienen nadat een leerkracht een Vlaamse vlag van een leerling in beslag had genomen tijdens de diversiteitsdag. “Het was volgens hem te provocerend”, getuigt Bassem Khalil (17) bij HLN. Op sociale media gaat de vlaggenrel rond als een lopend vuurtje, maar daar is de schooldirectie niet mee opgezet. “Een school mag

Lees meer »

Hoe neemt James Cooke tijdelijke stopzetting van ‘James de musical’ echt op? Grote liefde Dorian reageert voor het eerst

Het gaat musicalacteur Dorian Liveyns (31) voor de wind. In 2025 mag hij opnieuw Sky spelen in ‘Mamma mia!’, maar ook nu zit de man van James Cooke allesbehalve stil. “Achter de schermen werk ik mee aan ‘De 3 biggetjes”, vertelt hij fier. “Het is pittig, want we spelen heel veel shows op veel verschillende locaties en het is mijn

Lees meer »

Roeselare kreeg in 2023 bijna 13.500 meldingen binnen via contactpunt 1788

Met een indrukwekkend aantal van 13.403 meldingen in 2023 blijft het gratis nummer 1788 het kloppende hart van de dienstverlening in Roeselare. Sinds de oprichting meer dan 7 jaar geleden is dit meldpunt goed gekend bij de Roeselarenaars. Met 1788 als centraal, makkelijk nummer hoeven de inwoners niet na te denken over welke dienst ze moeten contacteren. Bij het unieke

Lees meer »

Het Bevers Harmonieorkest en Con Cuore bundelen de krachten: “Een mis voor de vrede”

De Cultuurambassadeurs van de stad herdenken op vrijdag 3 mei om 20 uur de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog met een uniek programma. Het Bevers Harmonieorkest en Con Cuore brengen samen de indrukwekkende uitvoering van The Armed Man. Het belooft een uniek muzikaal programma te worden. Kaarten kosten 16 euro en kunnen online worden gereserveerd.
The post Het Bevers Harmonieorkest

Lees meer »

Bekende cavaproducent Freixenet zet tijdelijk 80 procent van zijn personeel aan de deur: “Is uitzonderlijke maatregel”

Ook de Spaanse cavaproducent Freixenet ondervindt de gevolgen van de ernstige droogte in het land. Door de hevige zon drogen de wijngaarden uit en verschrompelen de druiven. Om overeind te blijven neemt Freixenet een ingrijpende beslissing: 615 werknemers, bijna 80 procent van de totale werkkracht, wordt vanaf mei tijdelijk op non-actief gezet. “We hebben te maken met een uitzonderlijke maatregel”.

Lees meer »

Rekkem herdenkt dit weekend 80 jaar verzet en bevrijding met fietstocht en expo

Tachtig jaar na de bevrijding van Rekkem door Canadese troepen brengt werkgroep Rekkem Toen die WO II-periode tot leven met een herdenkingsweekend op 3, 4 en 5 mei. Centraal staat het verhaal van een Canadese marconist, een Rekkemse veldwachter en de toenmalige onderpastoor. Zij speelden een belangrijke rol in het lokale verzet tegen de Duitse bezetting.
The post Rekkem herdenkt

Lees meer »