Nergens zonder weg in Aarschot

22:00 Verdwalend in eigen land kijkt Rik Van Puymbroeck naar wat verwondert en soms overdondert. 

Meer krantenkoppen in België

Vermiste ara Zazu is weer terug bij zijn maatje Ace (3): “Er vloeiden tranen van geluk, ons gezin is weer compleet”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame (Kortemark) is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan duizend keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is weer compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26) weten.

Lees meer »

Is het Songfestival geen politiek debat waard?

Van alle edities van het Songfestival is die van 2024 het meest gegijzeld door de politiek, zeggen de kenners van het festival. Moet je dan een muziekkenner zijn om over het politieke aspect van het Songfestival te debatteren? Is de vraag over hoe het politieke conflict zich in Malmö heeft geuit ook geen debat waard?

Lees meer »

Smakeloos of net heel trendy? ABBA verklapt waarom ze kozen voor extravagante podiumoutfits

Niet alleen de muziek van de Zweedse groep ABBA zit in het collectieve geheugen, ook hun opvallende podiumoutfits zijn legendarisch in popgeschiedenis. Waarom koos de band voor die opvallende kostuums op het podium? Daarop biedt de documentaire ‘ABBA Against The Odds’ een antwoord. Het is dit jaar exact vijftig jaar geleden dat ABBA het Eurovisiesongfestival won met ‘Waterloo’.

Lees meer »

Dit is het programma van de Europafeesten: nieuwe spiegeltent, expo over 65-jarig bestaan in huis Mulle én Natalia op het marktpodium

In de voorhal van het stadhuis werd dinsdag het volledige programma van de Tieltse Europafeesten op 5, 6 en 7 juli bekendgemaakt. Zo werd onthuld dat Natalia vrijdagavond op het marktpodium staat met haar ‘20 Years Greatest Hits Tour’, al heeft de 65ste editie van het gratis stadsfestival nog veel meer in petto.
The post Dit is het programma

Lees meer »

‘Miskend’ uitvinder Gustaaf Beckers heeft plein in zijn dorp bij Laakdal: “Hij werd razend als hij zag dat anderen met zijn ideeën gingen lopen”

Precies honderd jaar na zijn geboorte heeft de jarenlang miskende uitvinder Gustaaf – Staf – Beckers in zijn dorp Groot-Vorst (Laakdal) een plein gekregen. Gerechtigheid is daarmee eindelijk geschied. Beckers is allicht de échte uitvinder van de revolutionaire wankelmotor en niet zijn Duitse ‘rivaal’ Felix Wankel. “Natuurlijk zijn we erg trots”, zegt zijn zoon Jan Beckers. “Mijn vader zou het

Lees meer »

Campus Hemelvaart schenkt 10.000 euro aan Broederlijk Delen

Al diverse jaren zet de Sint-Paulusschool Campus Hemelvaart zich hard in voor Broederlijk Delen. Tijdens de vastenperiode zetten leerkrachten en leerlingen tal van acties en initiatieven op poten.
The post Campus Hemelvaart schenkt 10.000 euro aan Broederlijk Delen appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Heeft uw (jong) kind een elektrische fiets?

Elektrische kinder- en loopfietsen zijn aan een opmars bezig. Decathlon verkoopt ze, en ook andere merken springen op de kar. “Vooral in België zijn ze succesvol.” Heb jij een kind dat jonger is dan 12 jaar en een elektrische fiets heeft? Laat het ons weten via onderstaand formulier.

Lees meer »

Liveblog – Klacht ingediend tegen Joost Klein voor “bedreigingen”, onduidelijk of hij vanavond kan optreden

Vanavond is er de finale van het Songfestival in Malmö, in Zweden. Het muzikale luik dreigt echter overschaduwd te worden door een incident waarbij de Nederlandse kandidaat Joost Klein betrokken is. De Zweedse politie zegt dat ze "een man ondervraagd heeft" voor "onwettelijke bedreigingen" aan "een medewerker van het Songfestival". Het is niet duidelijk of Klein vanavond zal optreden. Alle

Lees meer »