Voetbalpodcast ‘vier-nul’ buigt zich over dé vraag van het weekend: is AA Gent bestolen in het Lotto Park?

In een nieuwe aflevering van de VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’ gaat het onder meer over de hetze in Anderlecht-AA Gent. Zijn de Buffalo’s bestolen, werpt host Aster Nzeyimana voor aan zijn panel. “Het was geen fout van Kandouss”, zegt Marc Degryse over de afgekeurde gelijkmaker. Maar Degryse haalt nog andere fases aan. Hij begrijpt niet waarom de lijnrechter bij de afgekeurde goal van Angulo, die geen offside stond, wel meteen gretig vlagde terwijl Dreyer, duidelijk meters offside, aanvankelijk mocht doorspelen. “Dat zijn basisregels… Maar zelfs daar gaat het mis.” 

Meer krantenkoppen in België

“Desnoods moeten we het leger inzetten aan de kust”:lijsttrekkers Wouter Vermeersch en Immanuel De Reuse (Vooruit) over hun prioriteiten voor de verkiezingen

De prioriteit van Vlaams Belang is duidelijk: meer geld voor West-Vlaanderen en minder geld voor Antwerpen. Of het nu over mobiliteit gaat, over veiligheid of over migratie: dat is waar lijsttrekkers Wouter Vermeersch en Immanuel De Reuse telkens op hameren. Dat klinkt natuurlijk lekker, maar de vraag is of ze dat verkocht krijgen op hun Antwerpse hoofdkwartier …
The

Lees meer »

Hubert Rubbens neemt na deze editie afscheid van ‘zijn’ Oostende voor Anker

Van donderdag 23 tot en met zondag 26 mei loodst Hubert Rubbens voor een laatste keer Oostende voor Anker door een erg drukke maritieme vierdaagdse. Na 23 succesvolle en twee verzopen corona-edities neemt hij definitief afscheid van zijn varend erfgoedfestival. Sinds 2000 is Oostende voor Anker de ouverture van de zomerse evenementenkalender. Samen met de grote roerganger blikken we terug.<br

Lees meer »

Infrabel installeert camera’s met artificiële intelligentie om stilstaande voertuigen te herkennen aan overwegen

Infrabel gaat camera’s installeren met artificiële intelligentie die stilstaande voertuigen op overwegen moeten opmerken. De spoorwegbeheerder zal ook een bemiddelingstraject voor minderjarige spoorlopers organiseren en een nieuwe sensibiliseringscampagne op sociale media lanceren. Het actieplan past binnen de ambitie om de stiptheid en veiligheid op het spoor te verbeteren.

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking van LGBTI+-rechten

België zakt opnieuw naar de derde plaats in de jaarlijkse Rainbow Map van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGBTI+-organisaties. Staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit Marie-Colline Leroy (Ecolo) prijst de Belgische plek in de top drie, maar onderstreept dat er nog hiaten zijn om op te vullen.

Lees meer »

Onze reporter keek naar de verkiezingsaffiches: “Waarom hebben de kandidaten van Vooruit een stijve nek?”

Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men weer verkiezingsaffiches tegen. Allemaal proberen ze ons iets te vertellen. De boodschap die het luidst klinkt, is helaas: “Voor goeie affiches moet ge bij een ander zijn.” Maar wat probeert die reclame ons nog meer te vertellen? Waarom zijn de plakbrieven van Vlaams Belang zo blauw, en hoe komt het dat alle

Lees meer »

Brusselaars spreken meer en beter Nederlands

Het Nederlands als oorspronkelijke thuistaal wint terrein in Brussel, blijkt uit de nieuwste Taalbarometer van de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Ook blijkt dat een op de tien Brusselaars geen Nederlands, Frans of Engels spreekt.

Lees meer »

Bedrijf dat miljoenen verdiende met snoeien van taxussen wordt vervolgd voor fraude: “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies”

De zaakvoerder van een bedrijf dat arbeiders leverde om taxussen te snoeien, riskeert 5 jaar cel voor grootschalige sociale fraude. Volgens het arbeidsauditoraat werd 2,6 miljoen euro aan sociale lasten niet betaald. Samen met tien anderen stond hij voor de rechter terecht, maar daar betwiste hij alles. “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies.”

Lees meer »

“Elke euro wordt goed besteed”: Fietsen met Sep Vanmarcke en Bert De Backer tegen kinderarmoede

Op zaterdag 25 mei kan je samen met voormalig profwielrenners Sep Vanmarcke en Bert De Backer genieten van een social ride, georganiseerd door vzw Ride To Unite. Via drie verschillende fietstochten met afstanden van 51, 71 of 98 kilometer, zamelen ze opnieuw geld in voor Stichting Pelicano dat strijdt tegen kinderarmoede in ons land.
The post “Elke euro wordt

Lees meer »

POLITIEKE ANALYSE. “Zelfs over het Songfestival was er alleen een debat van extremen. Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »