Politie is op zoek naar vermiste Jan Balog (35) uit Leuven

Op vraag van het parket van Leuven verspreidt de politie een opsporingsbericht voor de 35-jarige Jan Balog. Hij werd voor het laatst gezien in Leuven.

 

Meer krantenkoppen in België

Brugs Mantelzorgnetwerk geeft eisenbundel voor toekomstig stadsbestuur af

In naam van 2200 mantelzorgers heeft het Brugs Mantelzorgnetwerk een memorandum afgegeven aan burgemeester Dirk De fauw en schepen voor Welzijn Pieter Marechal. De actievoerders vinden dat mantelzorgers onvoldoende erkenning en ondersteuning krijgen. Nochtans is er door het personeelstekort in de zorg en de kortere ligtijden in het ziekenhuis steeds meer nood aan mantelzorgers.
The post Brugs Mantelzorgnetwerk geeft

Lees meer »

Vooruit-kopstuk Bert Anciaux getuigt over misbruik door BRT-regisseur: “Mijn leven was aan diggelen geslagen”

Vooruit-senator Bert Anciaux (64) heeft tijdens zijn laatste tussenkomst in het halfrond een opvallend verhaal gedeeld. Hij zou op 13-jarige leeftijd slachtoffer zijn geweest van misbruik door een regisseur van de toenmalige BRT. “Ik heb daar heel lang over gezwegen en ik wil daar nu ook niet veel over zeggen”, reageert hij bij onze politieke redactie.

Lees meer »

’t Ploegske is kampioen bij 30-plussers minivoetbal

‘t Ploegske heeft de gemeentelijke minivoetbalcompetitie voor 30-plussers behaald. Het team verloor dit seizoen slechts één wedstrijd, tegen ’t Geniep, de ploeg van schepen Dimitri Carpentier, die als derde eindigde. De schepen overhandigde samen met zijn collega Frederik Sap de trofee. De prijs voor de fair play gaat naar Adams Kip.
The post ’t Ploegske is kampioen bij 30-plussers

Lees meer »

Vlamingen in Slovakije, na de aanslag op premier Fico: “Ik ken vaders en zonen die niet meer met elkaar praten, puur om de politiek”

Landgenoten die in Slovakije wonen en werken, reageren vol ongeloof op de aanslag op premier Fico. “Dit land is extreem verdeeld. Twee kampen staan lijnrecht tegenover elkaar”, getuigen ze bij HLN. Hoe uit zich dat? Wie worden als de schuldigen aangewezen? En hoe geraakt het land hieruit? “‘Als je meeheult met de Russen, krijg je het in je gezicht terug’,

Lees meer »

Betalen ruim 1,2 miljoen gezinnen te veel voor energie? “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”

Meer dan 1,2 miljoen gezinnen betalen tot 1.000 euro per jaar te veel voor elektriciteit en gas. Dat zegt de federale energieregulator CREG, die zijn internettoepassing vernieuwde waarmee consumenten kunnen nagaan of ze te veel betalen. De energieleveranciers zijn echter niet opgezet met deze boodschap. “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”, klinkt het.

Lees meer »

Eethuis Mint zoekt een overnemer na twee branden en corona: “Twee keer van nul moeten beginnen”

Stéphanie Van Severen en Mike Van Tuyckom belichamen het huisgevoel van Eethuis Mint, rechtover het Permekemuseum in Jabbeke. Maar twee branden en corona hakten er stevig in, waardoor het koppel nu besliste om andere wegen in te slaan.
The post Eethuis Mint zoekt een overnemer na twee branden en corona: “Twee keer van nul moeten beginnen” appeared first on

Lees meer »