“Er is een traantje gevloeid”: Ieperling Davy Callens (28) grijpt naast de overwinning in Het Onbekende

In een bloedstollende finale van Het Onbekende moest ‘team rood’ het in een ultieme sprint opnemen tegen ‘team groen’. Ieperling Davy Callens, de helft van ‘team rood’, lag als eerste in het vliegtuig, maar de twee andere kandidaten van ‘team groen’ finishten vlak voor Davy’s teamgenote Silvana. Zo strandden Davy en Silvana op een zucht van het ultieme duel voor de prijzenpot.

Davy Callens was een van de uitverkorenen voor het nieuwe programma ‘Het Onbekende’. Naast Davy waren er met Bram Dutoit en Grieko Verschelde nog twee West-Vlamingen. Davy, in het dagelijks leven beroepsmuzikant, schopte het tot in de finale. “Als je dat vooraf zou gezegd hebben, dan had ik daar zeker voor getekend”, zegt de 28-jarige Ieperling. “Ik voelde dat ik goed in de groep lag, zowel in het eigen team als bij het andere team. Ik merkte wel dat er een gunfactor was en het sociale aspect in dit programma speelt zeker mee. Pas toen we in de voorlaatste aflevering kwamen, begon ik te dromen van de finale. De eindmeet leek toen in zicht en ik ben er vol voor gegaan.”

Geluk

In Het Onbekende speelt ook geluk een factor. “De eliminaties hadden we niet altijd in eigen hand. Ik besef maar al te goed dat geluk zeker meegespeeld heeft, al dwing je dat voor een stuk af. In de voorlaatste aflevering was het spannend toen we onze leeftijd moesten dobbelen. Daar was het letterlijk één kans op drie om af te vallen. De aflevering ervoor – toen ik crashte op het circuit en we zo voor de onbekende eliminatie moesten kiezen – had ik het geluk dat het andere team mij niet wegstemde.”

In de finale was Davy’s teamgenote de Limburgse Silvana Spyros. “We zaten vooraf samen in het vliegtuig, zonder dat we beseften dat we voor hetzelfde avontuur naar Bulgarije gingen. Ter plaatse was Silvana de eerste persoon die ik ontmoette. Het klikte goed met haar en ze zei toen al om te lachen dat we samen de finale zouden spelen. Uiteindelijk kwam dit dus uit.”

Sprintduel

In de laatste proef kwam de Usain Bolt in Davy naar boven. Ze moesten tegen ‘team groen’ sprinten voor het felbegeerde slotduel voor de geldpot. Het team dat als eerste in het vliegtuig zat, mocht door. “We kwamen als tweede aan op de vlieghaven en hadden niet meer verwacht dat we met gelijke wapens mochten strijden. Silvana kende even een mentale inzinking en ik probeerde haar nog op te peppen: ‘alles geven Silvana, je kan het’. Wij hadden tegenwind en onze tactiek was dat ik voor Silvana zou lopen om de wind voor haar op te vangen. In het begin hadden we de bovenhand, maar uiteindelijk gingen we strijdend ten onder. Ik sprintte de longen uit mijn lijf en zat als eerste in het vliegtuig, maar onze tegenstanders Liz en Loïc waren net iets sneller dan Silvana.”

Vrienden

“Ik neem Silvana helemaal niets kwalijk. Samen met Maureen, Liz en Ine is zij een goeie vriendin geworden. Ook met Loïc, die in het andere team zat, heb ik een goeie band. De race-aflevering – toen we het tegen elkaar opnamen – hebben we samen bekeken. De ervaringen die je daar meemaakt, kan je enkel met hen delen.”

Na de finale was het even emotioneel. “Er is wel een traantje gevloeid, het was een mix van trots en ontgoocheling.. Op de terugvlucht zaten Silvana en ik samen met de helft van de crew en het was fijn om geen eenzame terugkeer te hebben. Toen we weer in België waren, was ik blij dat ik in de armen kon vliegen van mijn vriendin. De eerste dagen thuis waren best wel heavy. Ik stelde mezelf vaak ‘wat als’-vragen. Al snel volgde het besef dat ik er het maximale heb uitgehaald. Ik kon me er al bij al snel mee verzoenen.”

Kersvers vaderschap

Het programma weekte wat los bij Davy en zijn omgeving. “Ik kreeg veel positieve reacties en de mensen spreken me vaak persoonlijk aan. Ze vinden dat ik mezelf gebleven ben en dat kan ik alleen maar beamen. Ook mijn vrienden zijn trots. Vooraf had ik hen laten pronostikeren hoeveel afleveringen ik zou meedoen. Ze hadden niet zoveel vertrouwen: de meesten zeiden dat ik er maximaal drie afleveringen zou inzitten. Het is wel fijn dat ik hun ongelijk kon bewijzen”, lacht Davy.

Momenteel focust hij zich op een nieuw avontuur: het kersverse vaderschap. “Mijn vriendin Demi en ik werden de trotse ouders van onze flinke en gezonde dochter Elisabeth. Het mooiste cadeau dat ik kon wensen. Mijn prioriteiten liggen dus nu volledig hierop. Een nieuw tv-avontuur is niet voor meteen.”

The post “Er is een traantje gevloeid”: Ieperling Davy Callens (28) grijpt naast de overwinning in Het Onbekende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm

Van 4 tot en met 11 mei verbleef zanger Paul Bruna uit Middelkerke, samen met zijn fans in Benidorm. Paul was daar niet alleen. Ook de artiesten John Dennis, Danny De Roover en Dinny, een zangeres die in Spanje woont, waren present en traden op.
The post Paul Bruna uit Middelkerke reisde met zijn fans naar Benidorm appeared first

Lees meer »

Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe Kruispoortbrug: tafelbrug zorgt voor minder visuele hinder op beschermde Vesten

Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe tafelbrug aan de Kruispoort, op 90 meter van de huidige tijdelijke brug. De startnota is goedgekeurd, tegen 2026 zou de eerste spadesteek in de grond kunnen. Tegelijkertijd worden de kruispunten hertekend, in de toekomst zullen enkel nog voetgangers en fietsers door de historische Kruispoort mogen.
The post Brugge krijgt tegen 2028 een nieuwe

Lees meer »

Joost Klein vanavond voor het eerst sinds Songfestival weer op het podium, ‘Europapa’ gaat ondertussen wereldwijd viraal

De Nederlandse artiest Joost Klein staat vanavond voor het eerst sinds zijn uitsluiting van het Eurovisiesongfestival weer op het podium. De 26-jarige artiest staat op een de affiche van Freshtival Weekend in Enschede in Nederland. Ondertussen gaat ‘Europapa’ viraal, het Nederlandstalige nummer duikt in alle hoeken van de wereld op in de Spotify-hitlijsten.

Lees meer »

Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig”

Na bijna twee jaar vernieuwingswerkzaamheden is het Romeins Archeologisch Museum klaar voor een nieuwe generatie bezoekers. Het heropent op zaterdag 18 mei de deuren voor het publiek en is uiteraard ook te bezoeken tijdens het Romeins Weekend op 19 en 20 mei.
The post Vernieuwd Romeins Archeologisch Museum staat in een Laat-Romeins kleedje: “Abtsgebouw is nu toekomstbestendig” appeared first

Lees meer »

Politie en organisatie Flanders Open Rugby gaan voor nultolerantie: “Grootste drugscontroles ooit”

De politie van Dendermonde gaat grote drugscontroles houden als de 102 rugbyploegen aankomen voor de 30ste editie van het Flanders Open Rugby tornooi. Op het terrein zelf zullen ook agenten in burger controleren op drugsbezit en drugshandel. Zo’n grote drugscontrole is een primeur voor het jaarlijkse rugbytornooi en het festival. "Die is nodig omdat de drugswetgeving in het thuisland van

Lees meer »

Zeven doden bij zware storm in Houston

De zware storm die donderdag grote schade aanrichtte in Houston, de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas, heeft al zeven mensenlevens geëist. Dat melden de plaatselijke autoriteiten vrijdag. In een eerdere balans was donderdag sprake van vier doden.

Lees meer »

“Ergste overstromingen ooit in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend”

De overstromingen die Voeren in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben getroffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. “Bij sommige inwoners kwam het water in hun huizen op borsthoogte te staan, verschrikkelijk om mee te maken”, aldus een aangeslagen burgemeester Joris Gaens. Ondertussen is het water gezakt en kunnen bewoners naar hun huizen terugkeren. De

Lees meer »

Vooruit-kopstuk Bert Anciaux getuigt over misbruik door BRT-regisseur: “Mijn leven was aan diggelen geslagen”

Vooruit-senator Bert Anciaux (64) heeft tijdens zijn laatste tussenkomst in het halfrond een opvallend verhaal gedeeld. Hij zou op 13-jarige leeftijd slachtoffer zijn geweest van misbruik door een regisseur van de toenmalige BRT. “Ik heb daar heel lang over gezwegen en ik wil daar nu ook niet veel over zeggen”, reageert hij bij onze politieke redactie.

Lees meer »