“Ergste overstromingen ooit in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend”

De overstromingen die Voeren in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben getroffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. “Bij sommige inwoners kwam het water in hun huizen op borsthoogte te staan, verschrikkelijk om mee te maken”, aldus een aangeslagen burgemeester Joris Gaens. Ondertussen is het water gezakt en kunnen bewoners naar hun huizen terugkeren. De Vlaamse regering zal de zware overstromingen van afgelopen nacht in Voeren waarschijnlijk als ramp erkennen. 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden mensen op illegale raveparty in Zuid-Frankrijk

Duizenden mensen zijn sinds zaterdagavond aanwezig op een illegale ravepartij bij een windmolenpark in het zuiden van Frankrijk. De prefectuur van het departement Lozère heeft gewaarschuwd voor onweders die het evenement zondag zouden kunnen treffen en roept mensen op om niet naar het terrein te komen.

Lees meer »

OPROEP. Studeren uw kinderen op een totaal andere manier dan u dat vroeger deed?

Junimaand, blokperiode. Ouders proberen hun kinderen daar zo goed mogelijk in bij te staan. Maar tijden veranderen. Valt het u op dat er minder achter boeken wordt gestudeerd en meer met ‘filmpjes’ op de computer? Zat u altijd in de bibliotheek en blokken uw kinderen liever thuis, of net omgekeerd? Zaten studenten destijds voor televisie en zitten studenten van nu

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Open VLD is de grote verliezer van de verkiezingen en dat blijft niet zonder gevolgen. Ontslag voor het voltallige partijbestuur, heel wat minder centen, …
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

K3 en ‘Wet Wet Wet’ eerste namen voor ‘Tien om te zien’

Nog iets meer dan maand voor de opnames van ‘Tien om te zien’ van start gaan, maar de eerste namen zijn wel al bekend. Zo zullen K3, Suzan & Freek, Metejoor, Willy Sommers & Wendy Van Wanten en Maksim & Hannah Mae op het podium in Westende staan. Net als Marti Pellow, de Schotse frontman van ‘Wet Wet Wet’.

Lees meer »

Lachaert over “rampzalig resultaat” Open Vld: “Strategische fouten gemaakt” – Volledig partijbestuur neemt ontslag

Volgens oud-voorzitter Egbert Lachaert heeft de Open Vld “strategische fouten” gemaakt in de campagne. Of hij zelf opnieuw kandidaat-partijvoorzitter is, wilde hij bij het binnengaan van het partijbureau nog niet zeggen. Na afloop van het partijbureau kondigde ontslagnemend voorzitter Tom Ongena aan dat het volledige partijbestuur ontslag neemt na de historische verkiezingsnederlaag.

Lees meer »