Vrouw in levensgevaar na woningbrand in Brasschaat, ook een buurman die hielp bij de reddingsactie raakt gewond

In de Rochuslei in Brasschaat is woensdagavond een vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt bij een woningbrand. De dame zat gevangen terwijl de bewuste woning getroffen werd door een uitslaande brand. Ze werd samen met een buurtbewoner afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Meer krantenkoppen in België

Twintiger die met mes naar woning Brugse burgemeester trok, heeft cel verlaten: “Hij werkt aan zijn problemen in een instelling”

De 25-jarige man die in het voorjaar met een mes in zijn rugzak naar de woning van de Brugse burgemeester Dirk De fauw (CD&V) trok, heeft de gevangenis onder voorwaarden verlaten. Dat heeft de onderzoeksrechter beslist. B.C. verblijft intussen al een tijdje in een psychiatrische instelling. Vermoedelijk volgt later een internering.
The post Twintiger die met mes naar woning Brugse

Lees meer »

EXCLUSIEF. De wetenschapper achter de nieuwe Kiekeboes: “Niet kunnen tekenen heeft mij nooit tegengehouden om achter mijn droom aan te gaan”

Vanaf morgen ligt het eerste album van de nieuwe Kiekeboes ‘Uranium-235′ in de winkel. Hierin dompelt scenarist Nix (Marnix Verduyn) de 21-jarige Fanny Kiekeboe onder in de wereld van kernenergie. Geen probleem voor hem, want naast stripmaker is hij wetenschapper. Hoeveel van die achtergrond sijpelt er door in een scenario? Waar trekt hij de grens tussen feit en fictie? En

Lees meer »

Minder leerlingen per leerkracht dan tien jaar geleden

Het aantal leerkrachten is in tien jaar tijd sterker gestegen dan het aantal leerlingen. Dat blijkt uit statistieken die Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts vandaag bekendmaakt. “Het lerarentekort dat desondanks nog bestaat, heeft dus complexere oorzaken dan een personeelstekort”, concludeert de N-VA’er.

Lees meer »

Grote verschillen tussen ziekenhuizen in behandeling na beroerte

De kans om snel de juiste behandeling te krijgen na een beroerte varieert sterk tussen ziekenhuizen. Dat is ook zo voor het risico op complicaties. In sommige ziekenhuizen is het risico om te overlijden bijna vijf keer hoger dan in andere. Dat schrijft De Morgen dinsdag op basis van een analyse door het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg (VIKZ).

Lees meer »

Blvckprint tekent opnieuw bij legendarische label Bonzai Records en mag draaien tijdens ‘t Vat van Rodenbach in Roeselare

Tom Vansteeland aka dj Blvckprint heeft een nieuw contract getekend bij platenlabel Bonzai Records. Een mooie nieuwe stap. Daarnaast kijkt hij uit naar eind juni, want dan mag hij voor het eerst draaien tijdens ‘t Vat van Rodenbach.
The post Blvckprint tekent opnieuw bij legendarische label Bonzai Records en mag draaien tijdens ‘t Vat van Rodenbach in Roeselare appeared first

Lees meer »

Hedwige en Achiel vieren briljant in Roeselare

Hedwige Baes (89) en Achiel Denoo (89) hebben vorige week vrijdag met familie en vrienden in KOERS hun briljanten huwelijksverjaardag gevierd in Roeselare. Namens de stad was schepen van Burgerzaken Stefaan Van Coillie erbij om hen te feliciteren.
The post Hedwige en Achiel vieren briljant in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »