Bewoonster (35) ingesloten op zolder bij uitslaande woningbrand: slachtoffer in levensgevaar naar ziekenhuis

Bij een uitslaande woningbrand aan de Rochuslei in Brasschaat is een 35-jarige bewoonster levensgevaarlijk gewond geraakt. De vrouw zat door het vuur ingesloten op de zolderkamer. De brandweer kon haar met een ladderwagen bevrijden. Het slachtoffer werd met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een buurman die te hulp schoot raakte licht bevangen door de rook.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuw en harder protest tegen komst mestverwerkingsbedrijf in Sijsele: “Dergelijk bedrijf hoort thuis op een industriezone”

Het voornemen van een Damse loonwerker om een mestverwerkende installatie te starten in Sijsele, vlakbij Donk, blijft de gemoederen beroeren. Na negatieve adviezen diende de man een nieuwe aanvraag in. “Wij blijven vrezen voor geur- en andere hinder”, klinkt het.
The post Nieuw en harder protest tegen komst mestverwerkingsbedrijf in Sijsele: “Dergelijk bedrijf hoort thuis op een industriezone” appeared first

Lees meer »

Echtgenoot van Schotse ex-premier aangehouden

Peter Murrell, de echtgenoot van de voormalige Schotse premier Nicola Sturgeon en voormalig algemeen directeur van de Scottish National Party (SNP), is donderdag in staat van beschuldiging gesteld van geldverduistering in het onderzoek naar de financiën van zijn partij.

Lees meer »

Biden over zijn oom die tijdens WOII neerstortte bij Nieuw-Guinea: “Resten nooit gevonden omdat er daar toen veel kannibalen waren”

Ambrose Finnigan, de oom van de Amerikaanse president Joe Biden, stortte tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn vliegtuig neer in de buurt van Nieuw-Guinea. Het Amerikaanse leger kon zijn stoffelijk overschot niet vinden. Woensdag gaf de president daar tot tweemaal toe een opvallende verklaring voor: “Omdat er toen veel kannibalen waren” in de regio.

Lees meer »

EXCLUSIEF. “Ik leef als vrijgezel met een soort constante fomo. Vermoeiend”: Olivier Deschacht blijft geloven in de liefde

Vrouwen vechten om zijn aandacht en overladen zijn inbox met verzoeken nu hij weer op vrije voeten staat. “Maar ik wil zélf jagen op de vrouw van mijn leven.” Olivier Deschacht (43) vertelt in een open en eerlijk interview hoe hij drie jaar na zijn profvoetbalcarrière en zijn scheiding in het leven en de liefde staat. Allemaal door ‘Special Forces’.

Lees meer »

Geen straf voor dertiger die zijn pleegzusje jarenlang misbruikte in Eernegem: “Onderzoek sleepte te lang aan”

Een 35-jarige man uit Gistel bekende dat hij zijn pleegzusje tussen haar achtste en twaalfde levensjaar herhaaldelijk misbruikte. Tóch krijgt D.V. geen straf meer opgelegd. Volgens de Brugse rechtbank sleepte het onderzoek veel te lang aan.
The post Geen straf voor dertiger die zijn pleegzusje jarenlang misbruikte in Eernegem: “Onderzoek sleepte te lang aan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische president: Iraanse aanval op ons land was een “oorlogsverklaring” – VS willen geen “escalatie” of “oorlog”

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. Israël zal “Iran een prijs laten betalen op een manier en op een moment die voor ons gepast is”. Dat zei de Israëlische minister Benny Gantz in een verklaring na de bijeenkomst

Lees meer »

LIVEBLOG CITY-CHELSEA (18u15). De Bruyne in de basis, Doku moet vanop de bank toekijken – geen Haaland in de selectie

Vandaag spelen Manchester City en Chelsea op Wembley hun halve finale van de FA Cup. City is de winnaar van vorig jaar. Kan het opnieuw de finale halen of slaagt Chelsea erin hun seizoen een beetje kleur te geven? Morgen strijden Manchester United en tweedeklasser Coventry City dan weer tegen elkaar voor de andere finaleplaats. Volg de ontwikkelingen van de

Lees meer »

Waarom New Yorkers hun voormalige stadsgenoot Trump haten

Woensdagnamiddag aan de Trump Tower op Fifth Avenue, New York. Het kruispunt is met dranghekken afgezet. Donald Trump heeft als presidentskandidaat grote privileges, zelfs al woont hij hier enkele maanden omdat hij de beschuldigde is in een strafproces. Toeristen krijgen een glimp te zien van Trump die thuiskomt. Maar tientallen New Yorkers jouwen luidkeels naar de stoet geblindeerde limousines.

Lees meer »

Is Tesla over zijn top?

03:00 14.000 ontslagen. Vertrekkende toplui. Een groeiende concurrentie en een zakkende beurskoers. Een nieuw kleiner model in de koelkast. Het lijkt erop dat de Amerikaanse e-autobouwer Tesla zijn buitenaa…

Lees meer »

CHECK – Ja, kinderen en jongeren kunnen gratis naar de psycholoog (al zijn er kanttekeningen)

Op sociale media kreeg Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere de vraag of psychologen echt gratis zijn voor jongeren. Daarop antwoordde ze “ja”, maar dat is niet het volledige verhaal. Jongeren kunnen gratis naar de psycholoog, maar maximaal tot en met 23 jaar. Ze kunnen ook enkel terecht bij zorgverleners die aangesloten zijn bij het nieuwe systeem. Bovendien is het aantal sessies beperkt

Lees meer »

Tesla gaat wereldwijd ruim 1 op de 10 banen schrappen

De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla gaat zijn personeelsbestand wereldwijd met meer dan 10 procent inkrimpen. Dat heeft topman Elon Musk laten weten aan het personeel in een gelekte e-mail. Tesla kampt met een vertraging van de vraag naar elektrische wagens.

Lees meer »

Gemeenteraad keurt het definitieve ontwerp van dossier Duinhoekstraat unaniem goed

Op de gemeenteraad van De Panne werd het definitieve ontwerp voor de wegenis- en rioleringswerken in de Duinhoekstraat (N386) unaniem goedgekeurd nadat schepen Wim Janssens nog eens de hele lijdensweg van het langst lopende dossier ooit in de gemeente had geschetst.
The post Gemeenteraad keurt het definitieve ontwerp van dossier Duinhoekstraat unaniem goed appeared first on KW.be.

Lees meer »