Vrouw in levensgevaar na woningbrand in Brasschaat, ook een buurman die hielp bij de reddingsactie raakte gewond

In de Rochuslei in Brasschaat is woensdagavond een vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt bij een woningbrand. De dame zat gevangen terwijl de bewuste woning getroffen werd door een uitslaande brand. Ze werd samen met een buurtbewoner afgevoerd naar het ziekenhuis. 

Meer krantenkoppen in België

Vijf donderdagen puur genieten van 30ste editie orgelconcerten

Donderdag 1 augustus start de 30ste editie van de orgelconcerten in de Sint-Pieterskerk van Oostkamp. Vijf donderdagen lang kun je luisteren naar verschillende orgelisten op het Pels-orgel of op het Van Eynde-orgel in de Sint-Pieterskerk.
The post Vijf donderdagen puur genieten van 30ste editie orgelconcerten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charlotte Fouquet is nieuwe coördinator Toerisme Damme: “Inzetten op samenwerkingen”

Na bijna negen jaar Francis Gevaert heeft de toeristische dienst van Damme een nieuwe coördinator. De Oost-Vlaamse Charlotte Fouquet mag voortaan het toeristische beleid uitwerken. “Ik kijk ernaar uit om ook met de mensen uit de horeca en middenstand samen te werken”, klinkt het.
The post Charlotte Fouquet is nieuwe coördinator Toerisme Damme: “Inzetten op samenwerkingen” appeared first on

Lees meer »

Zwaar ongeval met driewielige motorfiets in Reningelst

Een 34-jarige man uit Ieper is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Reningelst. Het ongeval gebeurde met zijn trike, een driewielige motorfiets. De man verloor tijdens een rondrit met vrienden de controle over het stuur en kwam tegen een duiker naast de weg terecht.

Lees meer »

Woning ruimt plaats voor meer parking voor uitvaartcentrum in Moorslede

Langs de Roeselaarsestraat in Moorslede is maandag de afbraak van een oude woning gestart. Op de plaats komt een nieuwe parking voor Uitvaartzorg Eveline Geldhof. “Op die manier is er ook minder overlast voor de buren”, aldus zaakvoerster Eveline.
The post Woning ruimt plaats voor meer parking voor uitvaartcentrum in Moorslede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel (22): “Als een psycholoog maar even met de dader had kunnen spreken, was dit niet gebeurd”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

Zuid-Korea: “Noord-Korea stuurde opnieuw ballonnen met afval de grens over”

Noord-Korea heeft volgens Zuid-Korea opnieuw meerdere ballonnen met afval de grens over gestuurd. De ballonnen zijn volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg naar de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt, meldt het persagentschap Yonhap zondag. De bevolking krijgt de raad de ballonnen niet aan te raken en aangifte te doen bij de politie.

Lees meer »

Waanzin op olympisch voetbaltoernooi: gelijkmaker Argentinië na anderhalf uur (!) afgekeurd, match voor paar minuten uitgespeeld in leeg stadion

Te gek voor woorden. Zo valt de ontknoping in Argentinië-Marokko, de openingsmatch van het olympisch voetbaltoernooi, het best te omschrijven. De Argentijnen leken in de 106de (!) minuut alsnog de gelijkmaker te scoren. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Anderhalf uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moest er in

Lees meer »