Vrouw ernstig gewond bij woningbrand in Brasschaat

Woensdagavond is een vrouw zwaargewond geraakt bij een brand in haar woning aan de Rochuslei in Brasschaat. Het slachtoffer bevond zich op de zolderverdieping en moest door de brandweer worden bevrijd. Een buurman die de vrouw wilde redden, ademde te veel rook in. 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijks zonnepanelenbedrijf failliet: tientallen klanten zijn centen wellicht kwijt, ook hoevewinkel ‘t Dunehof uit Nieuwpoort bij gedupeerden

De faillietverklaring van Eltex, een zonnepanelenbedrijf gevestigd in Kortrijk en actief in Spanje en Italië, heeft niet alleen geleid tot het verlies van 35 banen, maar heeft ook tientallen klanten in onzekerheid achtergelaten, waarvan velen vrezen dat ze hun voorschotten op de installaties zullen verliezen. Amedée Sesier en Steffi Nowé, zaakvoerders van hoevewinkel ’t Dunehof uit Nieuwpoort, behoren tot de

Lees meer »

Bockie De Repper kijkt in rusthuis angst voor de dood recht in de ogen: “Ik had 3 dokters, ik wilde niet dat ze dachten dat ik zot was”

Het is nooit te vroeg om van je oude dag te genieten en zeker niet voor Jonas Van Boxstael (39), alias Bockie De Repper. Vanaf vanavond gaat hij in levende lijven ondervinden hoe het is om oud te zijn, want in zijn eigen programma ‘Bompa Bockie’ leeft hij een maand lang in het woonzorgcentrum De Vaeren in Rumst. Niet verwonderlijk,

Lees meer »

Wallonië reactiveert winterplan nu opnieuw sneeuw verwacht wordt

Wallonië reactiveert zijn winterplan om de wegen veilig te houden nu er in het zuiden van ons land opnieuw (smeltende) sneeuw en koude temperaturen worden verwacht. Vooral in de arrondissementen Luik, Verviers, Namen en Aarlen is vanaf donderdag 16.00 uur tot 26 april waakzaamheid geboden, volgens Sofico, het bedrijf dat de Waalse wegen beheert.

Lees meer »

Ongezond veel PFAS in 1 op de 6 Vlaamse drinkwaterstalen

1 op de 6 drinkwaterstalen in Vlaanderen voldoet niet aan de strengste PFAS-normen. Dat schrijft de krant De Tijd op basis van het rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) over de drinkwaterkwaliteit in Vlaanderen in 2022. In de regio’s Halle, Leuven, Oost-Limburg en grote delen van Oost-Vlaanderen zijn de PFAS-concentraties te hoog.

Lees meer »

Volkswagen werd jarenlang gehackt, vermoedelijk door Chinese cyberspionnen

Het wereldwijde IT-systeem van Volkswagen, de grootste autofabrikant van Europa, is jarenlang gehackt. Dat blijkt uit interne documenten die Paper Trail Media, Der Spiegel en ZDF deelden met Knack en andere mediapartners van #Hidden Front, een onderzoeksproject naar Chinese inlichtingenactiviteiten in Europa. Hackers konden bij de Volkswagen-groep liefst 19.000 bestanden buitmaken, met onder meer informatie over nieuwe technologische ontwikkelingen.

Lees meer »