Friturist Brandon (27) runt nu ook danscafé in Wevelgem: “Na werk in de frituur trek ik naar De Viking”

Pas 27 jaar en al eigenaar van vier frituren, een danscafé in de drukke Overpoortstraat in Gent én tussendoor organisator van een muziekfestival. Brandon Debels uit Wevelgem is alvast een schoolvoorbeeld van ondernemerschap. “Op vrijdag trek ik na het werk in de frituur naar danscafé De Viking en werk er tot vroeg in de ochtend.”

Brandon Debels (27) is ondernemend in de overtreffende trap. In 2019 opende hij in Ledegem ‘All You Can Friet’. Naast de gekende snacks, burgers en verse gerechten, kan je er terecht voor heerlijke frietjes. Uniek is dat je er zoveel frietjes bij krijgt als je wil. All you can eat, dus.

Gelukkig hulp

Een jaar later opende hij zijn tweede ‘All You Can Friet’ in Lendelede en in 2022 volgde een derde in Dadizele. “Ondertussen kocht ik een woning in de Parkstraat in Wevelgem”, zegt Brandon, die een zoontje heeft van 2,5 jaar. “Daar kan je sinds februari ook gerechten en frietjes afhalen. Maar in Wevelgem enkel en alleen op bestelling.”

Vier frituren, dat red je niet alleen. Daarom kan hij rekenen op een groot team. En heeft hij nog tijd en energie over om steeds andere horizonten op te zoeken.

“Met ‘All You Can Dance’ wilde ik een evenement organiseren en er tegelijkertijd een goed doel aan koppelen”

Tussendoor engageerde Brandon zich immers als festivalorganisator. Op zaterdag 6 juli vindt in Ledegem ‘All You Can Dance’ plaats. Met onder meer 2Fabiola en Maarten Vancoillie van Q-Music. “Ik wou een evenement organiseren en er tegelijkertijd een goed doel aan koppelen”, legt Brandon uit. “Het verhaal van Louan, een kindje dat de zeldzame spierziekte van Duchenne heeft, greep mij aan. Vandaar dat de opbrengst van het festival naar het Duchenne Parent Project gaat”, vertelt Brandon.

Link met Wevelgem

Er komt voorlopig geen einde aan de uitbreidingsdrang van Brandon. In Gent nam hij onlangs het danscafé ‘De Viking’ over, vlak bij de Overpoort. Vorige week was de opening. “De Viking is enkel open op vrijdag- en zaterdagavond”, vertelt hij. “Op vrijdag trek ik na het werk in de frituur naar De Viking en werk er tot vroeg in de ochtend. Ik was er nog nooit geweest maar wel al veel van gehoord”, besluit de ondernemer.

The post Friturist Brandon (27) runt nu ook danscafé in Wevelgem: “Na werk in de frituur trek ik naar De Viking” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

20 inbreuken vastgesteld bij controle van horecazaken in Kortrijkse

De politiezone Vlas en de inspectiediensten controleerden op vrijdagavond 17 mei in totaal 14 horecazaken, verspreid over Kortrijk (12), Kuurne (1) en Marke (1). Het ging om 8 pitazaken, 3 cafés, 1 nachtwinkel/pita, 1 pizzeria/pita en 1 grill-snackbar.
The post 20 inbreuken vastgesteld bij controle van horecazaken in Kortrijkse appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Op termijn breiden we nog uit met een indoorhal”: nieuw Poperings sportcomplex Deb’Ace is klaar voor openingsweekend

Tijdens het pinksterweekend opent in Poperinge Deb’Ace de deuren. Daar kan je terecht voor tennis, padel en pickleball. Op termijn volgt er nog een uitbreiding met een indoorhal.
The post “Op termijn breiden we nog uit met een indoorhal”: nieuw Poperings sportcomplex Deb’Ace is klaar voor openingsweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

KVO-supporter Mila (21) ziet haar club ten onder gaan en organiseert een mars om afscheid te nemen: “Nog één keer allemaal samenkomen”

Ze is nog maar 21 jaar, maar al elf jaar trouwe supporter van KV Oostende. Mila Provoost was er elke wedstrijd bij en nu moet ze, zoals veel supporters, toekijken hoe haar geliefde club binnenkort officieel het faillissement zal aanvragen. Het is voor veel Oostendenaars een zware domper, omdat de hoop echt leefde dat het nog goed zou komen. “Eerlijk

Lees meer »

Riemer: “De teleurstelling is enorm” – “Cercle zal ons die titel niet zomaar willen geven”: Club nog op z’n hoede

Club Brugge in de pole. Dankzij zowaar Denis Odoi (35), in 2013 nog weggestuurd bij Anderlecht. Maar blauw-zwart weet dat het nog niet helemaal binnen is, tegen net de buren van Cercle volgende zondag. Anderlecht likt zijn wonden en blijft vooral na de tegengoal op stilstaande fase gefrustreerd achter. Stroeykens: “Wie Odoi moest dekken? Ik ga geen namen noemen.”

Lees meer »

Nieuwpoort viert status als trotse vissersstad met Visserijfeesten

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 mei 2024 organiseert stad Nieuwpoort, samen met Promovis vzw, de jaarlijkse Visserijfeesten. Op de site rond het vissersschip Surcouf en in de stedelijke vismijn staat heel wat leuks op het programma. Je kunt er terecht voor belevingsactiviteiten rond de visserij en de zee, boeiende rondleidingen, heerlijke visgerechten, leuke muziekoptredens en nog veel

Lees meer »

FACTCHECK. Heeft miljardair Roland Duchâtelet gelijk en heeft de rijkentaks die Groen, PVDA en Vooruit voorstellen geen nut?

Waarom staan Belgische kopers niet in de rij om armlastige voetbalclubs zoals Standard over te nemen? Door de rijkentaks waarmee linkse partijen de kiezer hopen te verleiden, zo vertelde ex-eigenaar en miljardair Roland Duchâtelet in een opvallend interview aan HLN Sport. Veel landen gingen al overstag voor een rijkentaks, maar voerden hem daarna weer af. Heeft Duchâtelet gelijk: heeft een

Lees meer »

Facelift gemeentehuis verloopt vlot: Succesvolle verhuizing van loketten naar oude bib blijft duren tot einde december

Aanvankelijk was voorzien dat de loketten van het Wingense gemeentehuis slechts tijdelijk in maart en in oktober zouden verhuizen. Maar de dienstverlening in de oude bib aan het Gemeenteplein verloopt zo vlot, dat beslist werd de tijdelijke verhuizing te verlengen tot einde december. “Dat is makkelijker voor de diensten en voor de renovatiewerken”, vertelt schepen voor dienstverlening Brecht Warnez.

Lees meer »

Banken weigeren over de brug te komen na online fraude, zelfs niet als ombudsdienst zich ermee bemoeit: “Wees altijd achterdochtig”

Wie als slachtoffer van online fraude geen gehoor krijgt bij z’n bank, kan de hulp inroepen van Ombudsfin, de ombudsdienst voor financiële diensten. Maar zelfs als die vindt dat een slachtoffer compensatie verdient, betaalt de bank dat maar in één op de drie gevallen uit. Wat is de reden voor die terughoudendheid? En welke steken laten de banken zélf vallen

Lees meer »