Man uit auto gesleurd voor gevecht aan danscafé: daders riskeren tot 8 maanden

Vier mannen riskeren celstraffen tot acht maanden na een fiks gevecht aan danscafé De Viking in Oostduinkerke. Daarbij werd een Roemeense man uit zijn wagen gesleurd, waarbij hij een duim brak. Omdat hij daarna ook het gevecht aanging wordt ook hij vervolgd.

De Roemeense man uit Veurne, die zowel dader als slachtoffer is in de zaak, is de enige die ook opdaagde voor het proces. De drie anderen lieten verstek gaan. Het was B.G. die op 21 augustus in de vroege ochtend danscafé De Viking in Oostduinkerke wou verlaten maar ruzie kreeg met de anderen.

“Hij was net in zijn auto gestapt toen de anderen zijn Roemeense nummerplaat zagen en daar racistische opmerkingen over maakte”, zegt de advocaat van B.G. “Daarbij werd hij uit de auto gesleurd en kreeg hij heel wat schoppen en slagen. In dat tumult brak hij zijn duim en moest hij geopereerd worden. Tot op vandaag heeft hij daar last van. We vragen voorlopig 1.500 euro schadevergoeding.

Alles gefilmd

B.G. is echter ook verdachte in de zaak. “Het gaat om een vechtpartij tussen twee groepen en daarbij werd alles gefilmd door een veiligheidscamera”, sprak de procureur. “Daarop is te zien hoe J.L duidelijk het gevecht start en verder uitlokt. Hij is al gekend voor geweldfeiten en draagt het grootste aandeel. Voor hem vragen we acht maanden cel en 1.200 euro boete. maar ook B.G. B.K. en C.M. namen deel aan het gevecht. We erkennen wel dat het aandeel van B.G. inderdaad kleiner is, hij zich verweerde maar ook slagen uitdeelde. Voor hem gaan we akkoord met de opschorting, voor de anderen vragen we zes maanden cel.”

De advocaat van B.G. vond echter dat zijn cliënt zich enkel verdedigde en vraagt de vrijspraak. Vonnis op 12 april. (JH)

The post Man uit auto gesleurd voor gevecht aan danscafé: daders riskeren tot 8 maanden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

POLITIEKE ANALYSE. “Is nu echt álles politiek geworden?”

Wat zeggen politici niet, maar dénken ze wel? In zijn nieuwe analyse, exclusief voor HLN, gunt opiniemaker Noël Slangen jou elke week een blik achter de schermen van de politiek. Vandaag: hoe de vele tinten grijs tussen zwart en wit verdwenen lijken, met het Songfestival als recentste voorbeeld. “Nooit gekeken, noch gestemd, maar nu twintig stemmen voor Israël uitgebracht. Is

Lees meer »

Petitie voor fietspad langs Britse militaire begraafplaats in Dranouter

De leerlingen van de dorpsschool De Zafant in Dranouter steunen de petitie van de gemeente voor een fietspad in de Dikkebusstraat. Dat fietspad moet onder meer passeren langs een Britse begraafplaats van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed vindt een fietspad storend voor het zicht op de begraafplaats.

Lees meer »

Verongelukte helikopter Iraanse president gevonden: “Geen teken van leven”

De Iraanse staatstelevisie meldt dat de reddingsdiensten “geen teken van leven” hebben vastgesteld in de zondag verongelukte helikopter die de Iraanse president Ebrahim Raisi aan boord had. De helikopter werd deze ochtend vroeg gelokaliseerd, na een lange zoekactie in slechte weersomstandigheden. De helikopter, waar ook de Iraanse buitenlandminister in zat, stortte neer op de flank van een berg in noorden

Lees meer »

Na België en Napels is Dries Mertens nu ook onsterfelijk in Galatasaray: “Hij gedraagt zich niet als al die andere voetballers”

Dries Mertens (37) had kunnen uitbollen in Qatar, Saudi-Arabië of China. All-in-resorts voor de bijna-voetbalgepensioneerde. Hij koos met Galatasaray voor de adrenaline. Kenners van het Turkse voetbal vertellen hoe Mertens er op zijn manier de meest bepalende en populairste speler is geworden. “Hij zal nooit zo’n kreefteter zijn.” Dit weekend kan hij Galatasaray kampioen maken. Met zoontje Ciro (2) weer

Lees meer »

Nachtwacht brengt nieuwe single ‘Samen Sterk’ uit

De nieuwe Nachtwacht single ‘Samen sterk’ is vanaf nu te beluisteren. De bijhorende videoclip, die vorige week werd opgenomen in Steenbakkerijmuseum ’t Geleeg in Boom, is nu te bekijken op het YouTube kanaal van Nachtwacht en op Studio 100 TV.
The post Nachtwacht brengt nieuwe single ‘Samen Sterk’ uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. Waaiers in etappe 13, Merlier en Milan hebben slag gemist

Voor het in de Giro enkele dagen aan de klassementsmannen is, krijgen de sprinters nog een keer de mogelijkheid om zich te tonen. De dertiende etappe van Riccione naar Cento is namelijk haast volledig vlak. Kan Tim Merlier de frustraties van z’n declassering van woensdag van zich af sprinten en een tweede ritzege pakken? Volg het op de voet in

Lees meer »

Grote problemen met noodknop voor slachtoffers huiselijk geweld: wie stalkingsalarm gebruikt, belandt in wachtrij

Het mobiele stalkingsalarm, het digitale schild in de strijd tegen huiselijk geweld, stuit op barrières. De ‘snelle en discrete’ knop om de politie te verwittigen, blijkt verre van perfect te werken: slachtoffers belanden zelfs in de wachtrij als ze de politie willen contacteren. En dat is niet het enige pijnpunt. “Dit kan verwoestende gevolgen hebben.”

Lees meer »

Klassegoals van Union en Anderlecht, tranen bij geblesseerde Thiago: alle JPL-hoogtepunten op een rij

Wat was het bij momenten genieten geblazen op de achtste speeldag van de play-offs. Met een slot aan 200 kilometer per uur in Club-Union – een match waar een klassegoal maar ook tranen vielen. Pareltjes waren er ook te bewonderen in Anderlecht-Genk, dat ook even onderbroken werd voor een eerbetoon. Bekijk hieronder alle hoogtepunten en samenvattingen van de speeldag.

Lees meer »