Militairen lachen ‘met cowboyhoed’ van veertiger en worden met keukenmes bedreigd

Een 49-jarige man uit Oostduinkerke riskeert zes maanden cel en 1.200 euro boete omdat hij twee beroepsmilitairen met een keukenmes bedreigde aan de ingang van danscafé De Viking. Dat gebeurde nadat de militairen R.D. eerst hadden uitgelachen omwille van zijn cowboyhoed. “Ik weet niet wat me bezielde om daarna zo te reageren”, zegt R.D.

De feiten deden zich voor in de nacht van 23 december vorig jaar in Oostduinkerke. R.D. (49) en zijn gezelschap waren eerst langs geweest op de kerstmarkt in Oostduinkerke en hadden daar al jenever gedronken. Toch beslisten ze om daarna nog naar The Possé te gaan om nog wat verder te drinken. Van daaruit ging het verder naar danscafé De Viking, waar ze de nacht wilden afsluiten.

Bedreiging met keukenmes

“Op de weg van The Possé naar De Viking raakte R.D. aan de praat met de twee slachtoffers, beiden militairen”, sprak de procureur. “Tijdens de wandeling lieten beiden zich nogal lacherig uit over de hoed die R.D. droeg. Er ontstond een handgemeen waarna de slachtoffers verder gingen naar De Viking en R.D. huiswaarts trok. Naar eigen zeggen wou hij thuis blijven om een sigaret te roken maar zat hij zonder en keerde daarom terug naar De Viking. Daarbij graaide hij wel een keukenmes mee en haalde dat tevoorschijn aan de ingang. Daar werden beide slachtoffers ook bedreigd, maar zij konden hem makkelijk overmeesteren tot de politie kwam. R.D. mag dan wel flink onder invloed geweest zijn, en zijn strafverleden dateert al van 1998, dit zijn ernstige feiten. Ik vraag zes maanden cel en 1.200 euro boete.”

Gelachen met cowboyhoed

De advocaat van R.D. vroeg om mildheid. “Het gebeurde in de kerstperiode en tijdens het uitgaan droeg R.D. een opvallende cowboyhoed. Dat was voor de twee anderen blijkbaar reden genoeg om hem uit te lachen. Het gaat om militairen, die bleven spotten. Toen R.D. zich daaraan stoorde kreeg hij zelf een vuistslag te verwerken. Daarop ging hij naar huis maar omdat hij zonder sigaretten zat en die in De Viking te verkrijgen waren keerde hij terug. Met het keukenmes inderdaad. Een domme beslissing, maar hij zou het mes nooit gebruikt hebben. Dat bewijst het feit dat hij die mannen niet opzocht buiten de zaak, die gesloten was. Pas toen hij door hen weer benaderd werd, toonde hij het mes waarna hij alweer een vuistslag kreeg en overmeesterd werd. We vragen een werkstraf.” Vonnis op 15 september. (JH)

The post Militairen lachen ‘met cowboyhoed’ van veertiger en worden met keukenmes bedreigd is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Peuter (2) mogelijk aangerand in asielcentrum van Lanaken

Het parket van Limburg en de lokale politiezone Lanaken-Maasmechelen onderzoeken mogelijke zedenfeiten met een 2-jarig kind in het asielcentrum van Lanaken. Het slachtoffer en haar moeder zijn maandag overgebracht naar het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in Genk. Een meerderjarige bewoner van het asielcentrum is verhoord, maar weer vrijgelaten bij gebrek aan voldoende bewijs. Het onderzoek loopt voort.

Lees meer »

Christophe Vekeman en Kristien Hemmerechts over hun (her)bekering: “Katholieke geloof is niet superieur, maar wel het ware geloof”

Er ging een kleine schokgolf door literair Vlaanderen toen Christophe Vekeman (51) en Kristien Hemmerechts (68) op ongeveer hetzelfde moment een boek uitbrachten waarin ze getuigen over hun (her)bekering tot het katholieke geloof. Twee schrijvers met een grote mond die getransformeerd zijn tot brave gelovigen: hoe is het – in godsnaam – zover kunnen komen?

Lees meer »

“‘Denis, wat is er gaande?’, plaagde iedereen me al”: matchwinnaar Odoi geeft steek terug – Riemer: “Teleurstelling enorm”

Club Brugge in de pole. Dankzij zowaar Denis Odoi (35), in 2013 nog weggestuurd bij Anderlecht. Maar blauw-zwart weet dat het nog niet helemaal binnen is, tegen net de buren van Cercle volgende zondag. Anderlecht likt zijn wonden en blijft vooral na de tegengoal op stilstaande fase gefrustreerd achter. Stroeykens: “Wie Odoi moest dekken? Ik ga geen namen noemen.”

Lees meer »

Nadat Europese vlag geweerd werd tijdens finale van het Songfestival: EBU herbekijkt het beleid

De European Broadcasting Union (EBU), de organisatie van het Eurovisiesongfestival, heeft nooit de bedoeling gehad om de vlag van de Europese Unie in diskrediet te brengen. Dat hebben ze laten weten in een brief aan Eurocommissaris Margaritis Schinas. Zij had zich boos gemaakt nadat een EU-vlag werd geweerd tijdens de finale in Malmö. De EBU bevestigt daarbij ook dat ze

Lees meer »

Later als ik groot ben…

Voor de kinderen van de derde kleuterklas van Stedelijke Basisschool De Triangel in Sint-Andries begint het stilaan te kriebelen om naar het eerste leerjaar te gaan.
The post Later als ik groot ben… appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heilig Bloedprocessie verloor vier deelnemers door ongevallen: “In klein dorp komt dat hard aan”

De 72ste editie van de Heilig Bloedprocessie van Voormezele wordt er één met een zwart randje. Sinds de vorige processie verongelukten er maar liefst vier belangrijke vrijwilligers: Dieter Sohier, Sarah Trioen, José Desodt en Karla Demyttenaere. “Ik heb gevraagd aan de deken om hen te herdenken in zijn voorwoord”, zegt voorzitter Paul Breyne.
The post Heilig Bloedprocessie verloor vier

Lees meer »

VillaVip-bewoners uit Bredene brengen ‘WIK for specials’: “Drummen is er voor iedereen”

Showkorps WIK Oostende ondersteunde de voorbije maanden het project ‘WIK for specials’, het afstudeerproject van Hélène Deklerck haar educatieve masteropleiding. Zij gaf drumworkshops aan de bewoners van VillaVip in Bredene. Op pinkstermaandag volgt de apotheose met een toonmoment in Duin & Zee in Oostende.
The post VillaVip-bewoners uit Bredene brengen ‘WIK for specials’: “Drummen is er voor iedereen” appeared

Lees meer »

(H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei vindt in het Koningin Astridpark de zevende editie plaats van (H)eerlijk Brugge, hét familiefestival rond duurzame voeding. Centraal staat het thema voedselresten.
The post (H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem

In de tweede provinciale van het damesbasketbal zegevierde Basket Desselgem op de slotspeeldag in het burenduel van Bobcat Wielsbeke Two met klinkende 75-45-cijfers. Deze wedstrijd was voor Marthe Desmet meteen het laatste wapenfeit voor Desselgem.
The post Marthe Desmet neemt afscheid van Basket Desselgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) vecht na schietpartij voor zijn leven, dader zou het “niet eens zijn met beleid van de regering”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

“Strengste asielbeleid ooit” en 130 km/u op snelwegen in Nederlands regeerakkoord: “De zon gaat weer schijnen in ons land”

De Nederlandse regering wil met haar akkoord getiteld ‘Hoop, lef en trots’ een “stabiel Nederland” leiden. De vier partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB sloten kort na middernacht een definitief akkoord, waardoor het rechtse kabinet er nu officieel komt. De partijen willen onder meer een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op de snelwegen toelaten. Daarnaast komt er een

Lees meer »